Nyförvärv ska bidra till utveckling av digital fabrik

Från vänster: Ditar Isai, ordförande på Wilron Holding AB, David Mörk, vd på Wilron Holding AB och Henrik Lundell, vd på Prototal Industries AB.

Servicebyrån Prototal fortsätter i samma bana som förra året och värvar nu Premould, Premould CAM och Preshape. En satsning som ska bidra till deras renodling av digital tillverkning av plastkomponenter.

I juni 2017 fick Prototal en ny ägare, WilRon Holding, och i december köpte de upp GT Prototyp Ystad. Sen dess har Prototals verksamhet utvecklats till en digital fabrik med inriktning på plastkomponenter. Nu tar företaget ännu ett steg och adderar ytterligare tre bolag till verksamheten: Premould AB, Premould CAM AB och Preshape AB. Därmed blir Prototals samlade maskinpark för additiv tillverkning störst i Europa.

–Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärven. Uppköpen är en naturlig utveckling i vårt förändringsarbete med intensivt fokus på digital produktion av plastkomponenter. Förvärven av dessa bolag stärker vår lokala närvaro i Jönköpingsregionen och vi fortsätter stolt med vårt bygge av ett högteknologiskt center inom plastproduktion, berättar Henrik Lundell, vd på Prototal.

Samtliga tre bolag kommer bidra med spetskompetenser till Prototal. Premould arbetar inom framställning av formsprutningsverktyg, Premould CAM är en aktör inom digitalisering och automation av NC-bearbetning och Preshape jobbar med vakuumgjutning av plastkomponenter.

– Efter renodlingen av verksamheten lägger vi nu fokus på att skapa industriellt ledarskap inom våra prioriterade teknikområden. Genom förvärven konsolideras unik kompetens för vårt fortsatta arbete med att skapa en digitala fabrik för plastkomponenter, säger David Mörk, vd på Prototals ägarbolag WilRon Holding.

Prototal omsätter 270 miljoner kronor och har 160 anställda på fyra orter, varav huvudfabriken i Jönköping har 70 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: