Nyförvärv ska bidra till utveckling av digital fabrik

Från vänster: Ditar Isai, ordförande på Wilron Holding AB, David Mörk, vd på Wilron Holding AB och Henrik Lundell, vd på Prototal Industries AB.

Servicebyrån Prototal fortsätter i samma bana som förra året och värvar nu Premould, Premould CAM och Preshape. En satsning som ska bidra till deras renodling av digital tillverkning av plastkomponenter.

I juni 2017 fick Prototal en ny ägare, WilRon Holding, och i december köpte de upp GT Prototyp Ystad. Sen dess har Prototals verksamhet utvecklats till en digital fabrik med inriktning på plastkomponenter. Nu tar företaget ännu ett steg och adderar ytterligare tre bolag till verksamheten: Premould AB, Premould CAM AB och Preshape AB. Därmed blir Prototals samlade maskinpark för additiv tillverkning störst i Europa.

–Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärven. Uppköpen är en naturlig utveckling i vårt förändringsarbete med intensivt fokus på digital produktion av plastkomponenter. Förvärven av dessa bolag stärker vår lokala närvaro i Jönköpingsregionen och vi fortsätter stolt med vårt bygge av ett högteknologiskt center inom plastproduktion, berättar Henrik Lundell, vd på Prototal.

Samtliga tre bolag kommer bidra med spetskompetenser till Prototal. Premould arbetar inom framställning av formsprutningsverktyg, Premould CAM är en aktör inom digitalisering och automation av NC-bearbetning och Preshape jobbar med vakuumgjutning av plastkomponenter.

– Efter renodlingen av verksamheten lägger vi nu fokus på att skapa industriellt ledarskap inom våra prioriterade teknikområden. Genom förvärven konsolideras unik kompetens för vårt fortsatta arbete med att skapa en digitala fabrik för plastkomponenter, säger David Mörk, vd på Prototals ägarbolag WilRon Holding.

Prototal omsätter 270 miljoner kronor och har 160 anställda på fyra orter, varav huvudfabriken i Jönköping har 70 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: