Acron investerar i metallskrivare

Acron-metall-Kenny-Johansson

Kenny Johansson, vd på Acron.

Servicebyrån Acron investerar sju miljoner i en 3d-skrivare för metall. – Vi blir nu en komplett leverantör av både plast- och metalldetaljer, säger Acrons vd Kenny Johansson.

I december förra året kunde 3dp berätta att servicebyrån Acron startat en ny tjänst för 3d-utskrifter i metall. Redan då såg de stor potential i tekniken, något som även ligger till grund för deras senaste investering – en egen metallskrivare. Valet föll på M2 Multilaser från Concept Laser och metoden som används är DMLM – Direct Metal Laser Melting. Konkret innebär det att ett metallpulver smälts samman lager för lager med laser. Överblivet material kan återanvändas i framtida utskrifter.

– Jag har följt utvecklingen av olika maskiner under lång tid och redan för cirka åtta år sedan började vi bevaka utvecklingen i övriga Europa. Concept Laser och deras M2 Multilaser är den maskin som bäst uppfyller de krav som vi ställer på en 3d-skrivare för metall, både vad gäller användarvänlighet och maskinens prestanda, säger Kenny Johansson till 3dp.

3d-skrivna metalldetaljer.

Investeringen innebär att Acron kommer kunna leverera detaljer i både plast och metall. För kunderna betyder det närhet till tillverkningen och en högre servicegrad, menar Kenny Johansson.

– Bara 3d-skrivaren med kringutrustning hamnar på cirka sju miljoner kronor. Det är en del av en satsning som startade för drygt tre år sedan. Totalt har vi investerat runt 22 miljoner kronor, med bland annat två nya SLS-maskiner för polyamid och en sänkgnist för att kunna ta hand om och efterbearbeta 3d-skrivna metallkomponenter och verktygsdelar, säger Kenny Johansson.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: