SLM-konferensen med forskning i fokus

Additive_intelligence_4.0_conference

Den 18 april slås portarna upp till konferensen Additive Intelligence 4.0, på Scandic i Mölndal. Arrangemanget, som är gratis för besökare, är ett samarbete mellan Swerea IVF AB och SLM Solutions Group AG. I samband med den poster session som kommer hållas på Swerea IVF i Mölndal, anordnas också en rundvandring i nya labbet för additiv tillverkningslabbet vid Swerea IVF.

Additive Intelligence 4.0 är, enligt arrangörerna, en konferens som kommer att ge möjlighet för industrin att ta del av den senaste forskningen inom additiv tillverkning av metalliska material, med ett starkt fokus på selektiv lasersmältningsprocessen. Under konferensen kommer representanter för olika industrisektorer presentera hur de tror att den additiva tillverkningen kommer att påverka deras verksamheter. Besökare kommer också kunna ta del av framtida utmaningar och möjligheter inom metallpulver för additiv tillverkning, samt den senaste tekniken gällande realtidsprocesser för övervakning och detektering av inre defekter.

– Under rundvandringen i nya labbet för additiv tillverkning kommer besökarna få ta del av både kommersiella system, som redan finns ute på marknaden, och sådana som utvecklats av Swerea IVF tillsammans med våra samarbetspartners, säger Seyed Hosseini, gruppchef för Additiv Tillverkning vid Swerea IVF, som hoppas att Additive Intelligence 4.0 ska bli en sporre för svenska företag:

– Målet med konferensen är att sprida information och att inspirera fler företag till att undersöka möjligheterna med additiv tillverkning, för att så småningom använda tekniken själva. Framträdandena kommer därför vara en blandning av tekniskt ingående diskussioner och mer övergripande presentationer.

Moderator för Additiv Intelligence 4.0 kommer vara Prof. Eduard Hryha, direktör på Kompetenscentrum för additiv tillverkning vid Chalmers Tekniska Högskola, som den senaste tiden byggt upp en forskningsarena med starkt fokus på materialutveckling av metalliska pulver för olika additiva tillverkningsprocesser.

Swerea IVF är ett forskningsinstitut som arbetar på uppdrag av offentliga institutioner och enskilda företag. Bolaget erbjuder forsknings- och konsulttjänster inom tillverkningsindustrins kärnområden och är idag en ledande forskningspartner inom additiv tillverkning i Sverige.

Lübeck-baserade SLM Solutions Group AG är en leverantör av metallbaserad additivtillverkningsteknik. Bolaget fokuserar på utveckling, montering och försäljning av maskiner och integrerade systemlösningar inom området för selektiv lasersmältning. SLM Solutions har 360 anställda i Tyskland, USA, Singapore, Ryssland, Indien och Kina. Produkterna används globalt av kunder, särskilt inom flygindustrin, energi, sjukvård och bilindustrin.

Mer information om konferensen finns på Additive Intelligence 4.0 webbplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.