SLM-konferensen med forskning i fokus

Additive_intelligence_4.0_conference

Den 18 april slås portarna upp till konferensen Additive Intelligence 4.0, på Scandic i Mölndal. Arrangemanget, som är gratis för besökare, är ett samarbete mellan Swerea IVF AB och SLM Solutions Group AG. I samband med den poster session som kommer hållas på Swerea IVF i Mölndal, anordnas också en rundvandring i nya labbet för additiv tillverkningslabbet vid Swerea IVF.

Additive Intelligence 4.0 är, enligt arrangörerna, en konferens som kommer att ge möjlighet för industrin att ta del av den senaste forskningen inom additiv tillverkning av metalliska material, med ett starkt fokus på selektiv lasersmältningsprocessen. Under konferensen kommer representanter för olika industrisektorer presentera hur de tror att den additiva tillverkningen kommer att påverka deras verksamheter. Besökare kommer också kunna ta del av framtida utmaningar och möjligheter inom metallpulver för additiv tillverkning, samt den senaste tekniken gällande realtidsprocesser för övervakning och detektering av inre defekter.

– Under rundvandringen i nya labbet för additiv tillverkning kommer besökarna få ta del av både kommersiella system, som redan finns ute på marknaden, och sådana som utvecklats av Swerea IVF tillsammans med våra samarbetspartners, säger Seyed Hosseini, gruppchef för Additiv Tillverkning vid Swerea IVF, som hoppas att Additive Intelligence 4.0 ska bli en sporre för svenska företag:

– Målet med konferensen är att sprida information och att inspirera fler företag till att undersöka möjligheterna med additiv tillverkning, för att så småningom använda tekniken själva. Framträdandena kommer därför vara en blandning av tekniskt ingående diskussioner och mer övergripande presentationer.

Moderator för Additiv Intelligence 4.0 kommer vara Prof. Eduard Hryha, direktör på Kompetenscentrum för additiv tillverkning vid Chalmers Tekniska Högskola, som den senaste tiden byggt upp en forskningsarena med starkt fokus på materialutveckling av metalliska pulver för olika additiva tillverkningsprocesser.

Swerea IVF är ett forskningsinstitut som arbetar på uppdrag av offentliga institutioner och enskilda företag. Bolaget erbjuder forsknings- och konsulttjänster inom tillverkningsindustrins kärnområden och är idag en ledande forskningspartner inom additiv tillverkning i Sverige.

Lübeck-baserade SLM Solutions Group AG är en leverantör av metallbaserad additivtillverkningsteknik. Bolaget fokuserar på utveckling, montering och försäljning av maskiner och integrerade systemlösningar inom området för selektiv lasersmältning. SLM Solutions har 360 anställda i Tyskland, USA, Singapore, Ryssland, Indien och Kina. Produkterna används globalt av kunder, särskilt inom flygindustrin, energi, sjukvård och bilindustrin.

Mer information om konferensen finns på Additive Intelligence 4.0 webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: