Siemens satsar på 3d-fabrik

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 21 mars 2018
Den nya fabriken är ett steg i Siemens digitaliseringsstrategi.

Siemens investerar 27 miljoner euro i ny fabrik i Worcester, Storbritannien. Inom de närmsta fem åren ska fabriken bestå av 50 industriella 3d-skrivare.  

För drygt ett år sedan lyckades Siemens 3d-skriva fungerande gasturbinskolvar i sina fabriker i Finspång och Worcester. Framgångarna har lett till att Siemens nu gör ytterligare satsningar, som en del i Siemens strategi att leverera service inom additiv tillverkning globalt.

Willi Meixner
Willi Meixner.

– Det är en viktig pelare i vår digitaliseringsstrategi och investeringen understryker vår tro på en stor potential för innovation och tillväxt inom sektorn för additiv tillverkning, säger Willi Meixner, vd för Siemens Power and Gas Division.

I samband med att Siemens blev majoritetsägare i Materials Solutions, införskaffade de även 17 industriella 3d-skrivare. Samtliga från EOS varav 14 i modellen M270/290, två M400-1 och en M400-4. Detta innebär en förväntad ökning av 33 nya 3d-skrivare. Exakt vilka modeller det kommer bli är ännu inte avslöjat. Fabriken kommer generera runt 50 nya arbetsplatser.

Fabriken kommer att drivas av Siemens Digital Enterprise-lösningar och fokusera på samtliga delar i den industriella värdekedjan. Hit räknas allt ifrån programbaserade system till automation, bland annat inom flygindustrin, bilindustrin och motorsport. Om allt avlöper planenligt kommer produktionen i Worcester-fabriken att dra igång i september.

The picture shows the new manufacturing facility of Materials Solutions Ltd.
Fabriken har en golvyta på 4 700 kvadratmeter.

 

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1