Siemens satsar på 3d-fabrik

Den nya fabriken är ett steg i Siemens digitaliseringsstrategi.

Siemens investerar 27 miljoner euro i ny fabrik i Worcester, Storbritannien. Inom de närmsta fem åren ska fabriken bestå av 50 industriella 3d-skrivare.  

För drygt ett år sedan lyckades Siemens 3d-skriva fungerande gasturbinskolvar i sina fabriker i Finspång och Worcester. Framgångarna har lett till att Siemens nu gör ytterligare satsningar, som en del i Siemens strategi att leverera service inom additiv tillverkning globalt.

Willi Meixner

Willi Meixner.

– Det är en viktig pelare i vår digitaliseringsstrategi och investeringen understryker vår tro på en stor potential för innovation och tillväxt inom sektorn för additiv tillverkning, säger Willi Meixner, vd för Siemens Power and Gas Division.

I samband med att Siemens blev majoritetsägare i Materials Solutions, införskaffade de även 17 industriella 3d-skrivare. Samtliga från EOS varav 14 i modellen M270/290, två M400-1 och en M400-4. Detta innebär en förväntad ökning av 33 nya 3d-skrivare. Exakt vilka modeller det kommer bli är ännu inte avslöjat. Fabriken kommer generera runt 50 nya arbetsplatser.

Fabriken kommer att drivas av Siemens Digital Enterprise-lösningar och fokusera på samtliga delar i den industriella värdekedjan. Hit räknas allt ifrån programbaserade system till automation, bland annat inom flygindustrin, bilindustrin och motorsport. Om allt avlöper planenligt kommer produktionen i Worcester-fabriken att dra igång i september.

The picture shows the new manufacturing facility of Materials Solutions Ltd.

Fabriken har en golvyta på 4 700 kvadratmeter.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: