Creo 5.0 vill förenkla design av metallutskrifter

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 23 mars 2018
Creo-5.0s-improved-UI.-Image-via-PTC.
Creo 5.0 har lagt till nya funktioner som förenklar designprocessen av metallföremål.

PTC uppdaterar CAD-programmet Creo med flera nya funktioner. Enligt PTC innebär detta att användaren på sikt kan spara både tid och pengar. 

Den amerikanska programvaruleverantören PTC släppte i mars en uppgradering av sitt CAD-program Creo. Den nya versionen, Creo 5.0, innehåller ett flertal nya verktyg så som en uppdaterad optimeringsfunktion och ett nytt adderande och subtraherande verktyg för att effektivisera designprocessen. Detta innebär att användaren inte längre behöver exportera sin design till ett annat program inför en 3d-utskrift.

Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

– Produktdesign förändras i grunden och Creo fortsätter utvecklas för att möta kundernas behov, säger Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

En annan nyhet är att designen kan skickas direkt från CAD-programmet till maskinen. För att undvika problem med designen under utskriften kan programmet simulera eventuella flödesproblem. Därmed kan användaren på lång sikt spara både tid och pengar, uppger PTC i ett pressmeddelande.

Som 3dp tidigare skrivit är Creo kompatibelt med Stratasys 3d-skrivare. Enligt PTC kan användaren beställa utskrifter från belgiska 3d-print- och ingenjörsbyrån Materialise, inklusive metallutskrifter, direkt från Creo-plattformen. På så sätt får användaren tillgång till Materialise bibliotek av drivrutiner för skrivare och profiler. Med Creo 5.0 följer också med ett antal mindre uppdateringar. Bland annat ett förbättrat användargränssnitt, verktyg för skapande av geometrier samt förbättringar för plåtbearbetning.

Färdig design för metallutskrift.

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage