Creo 5.0 vill förenkla design av metallutskrifter

Creo-5.0s-improved-UI.-Image-via-PTC.

Creo 5.0 har lagt till nya funktioner som förenklar designprocessen av metallföremål.

PTC uppdaterar CAD-programmet Creo med flera nya funktioner. Enligt PTC innebär detta att användaren på sikt kan spara både tid och pengar. 

Den amerikanska programvaruleverantören PTC släppte i mars en uppgradering av sitt CAD-program Creo. Den nya versionen, Creo 5.0, innehåller ett flertal nya verktyg så som en uppdaterad optimeringsfunktion och ett nytt adderande och subtraherande verktyg för att effektivisera designprocessen. Detta innebär att användaren inte längre behöver exportera sin design till ett annat program inför en 3d-utskrift.

Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

– Produktdesign förändras i grunden och Creo fortsätter utvecklas för att möta kundernas behov, säger Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

En annan nyhet är att designen kan skickas direkt från CAD-programmet till maskinen. För att undvika problem med designen under utskriften kan programmet simulera eventuella flödesproblem. Därmed kan användaren på lång sikt spara både tid och pengar, uppger PTC i ett pressmeddelande.

Som 3dp tidigare skrivit är Creo kompatibelt med Stratasys 3d-skrivare. Enligt PTC kan användaren beställa utskrifter från belgiska 3d-print- och ingenjörsbyrån Materialise, inklusive metallutskrifter, direkt från Creo-plattformen. På så sätt får användaren tillgång till Materialise bibliotek av drivrutiner för skrivare och profiler. Med Creo 5.0 följer också med ett antal mindre uppdateringar. Bland annat ett förbättrat användargränssnitt, verktyg för skapande av geometrier samt förbättringar för plåtbearbetning.

Färdig design för metallutskrift.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.


Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea IVF. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: 

Protech firar 25-årsjubileum

Den nordiska 3d-teknikleverantören Protech firar 25 år. – Vi tyckte helt enkelt att det var en cool grej som vi såg potential i, så därför valde vi att ta ett tidigt kliv in i branschen, säger en av grundarna Anders Brask.

Publicerat av: