Creo 5.0 vill förenkla design av metallutskrifter

Creo-5.0s-improved-UI.-Image-via-PTC.

Creo 5.0 har lagt till nya funktioner som förenklar designprocessen av metallföremål.

PTC uppdaterar CAD-programmet Creo med flera nya funktioner. Enligt PTC innebär detta att användaren på sikt kan spara både tid och pengar. 

Den amerikanska programvaruleverantören PTC släppte i mars en uppgradering av sitt CAD-program Creo. Den nya versionen, Creo 5.0, innehåller ett flertal nya verktyg så som en uppdaterad optimeringsfunktion och ett nytt adderande och subtraherande verktyg för att effektivisera designprocessen. Detta innebär att användaren inte längre behöver exportera sin design till ett annat program inför en 3d-utskrift.

Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

– Produktdesign förändras i grunden och Creo fortsätter utvecklas för att möta kundernas behov, säger Brian Thompson, vice vd för PTC:s CAD-segment.

En annan nyhet är att designen kan skickas direkt från CAD-programmet till maskinen. För att undvika problem med designen under utskriften kan programmet simulera eventuella flödesproblem. Därmed kan användaren på lång sikt spara både tid och pengar, uppger PTC i ett pressmeddelande.

Som 3dp tidigare skrivit är Creo kompatibelt med Stratasys 3d-skrivare. Enligt PTC kan användaren beställa utskrifter från belgiska 3d-print- och ingenjörsbyrån Materialise, inklusive metallutskrifter, direkt från Creo-plattformen. På så sätt får användaren tillgång till Materialise bibliotek av drivrutiner för skrivare och profiler. Med Creo 5.0 följer också med ett antal mindre uppdateringar. Bland annat ett förbättrat användargränssnitt, verktyg för skapande av geometrier samt förbättringar för plåtbearbetning.

Färdig design för metallutskrift.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Verklighetens Iron Man-dräkt 3d-printad

EOS och Gravity Industries samarbete når nya höjder, bokstavligen. Tillsammans har de tillverkat flygdräkten Jet Suit – verklighetens Iron Man-dräkt som kan få människan att färdas genom luften i 70 kilometer i timmen.

Publicerat av: 

Protolabs vill expandera i norden

Protolabs ställer ut under Elmia Subcontractor. – Vi vill expandera i norden och under mässan kan vi möta kunder på plats, berättar Douglas Lannerström, account manager för Protolabs svenska kontor.

Publicerat av: 

Prototal visar spetskompetens

Prototal, som genomgått stora förändringar den senaste tiden, hade en stor monter under Elmia Subcontractor. För att förtydliga för omvärlden hade de i montern ett, eller kanske tre, tydliga budskap.

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i
3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: 

Kodak och Evolve tekniksatsar

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Publicerat av: