Massivits skrivare ska boosta dekoren

Den nya skrivaren kan skriva ut objekt i storlek 1,4 x 1,4 meter, som sedan kan sammanfogas vid behov.

avner-israeli

Massivits vd Avner Israeli.

Massivit 3D utökar produktportföljen med en 3d-skrivare för storformat. Enligt tillverkaren kommer skrivaren vara utmärkt för lätta och ihåliga modeller för skyltning.

Den israeliska tillverkaren Massivit släpper en ny storformatsskrivare efter framgångarna med Massivit 1800, som 3dp tidigare skrivit om. Till skillnad från sin föregångare kommer nya Massivit 1500 lämpa sig bättre för en produktionslokal som kräver lägre höjd på maskinen.

– Skrivaren lämpar sig särskilt för produkter som POP och POS-skärmar, upplysta skyltar och rekvisita, samt termoformning för detaljhandel, reklam, underhållning, inredning med mera, skriver Massivit i ett pressutskick.

Skrivaren ska enligt Massivit lämpa sig väl för dekor av skyltfönster.

Likt 1800 använder den nya modellen sig av vad Massivit kallar för Gel Dispensing Printing. Tekniken går ut på att gel extruderas och härdas med uv-ljus, för att få en effekt som påminner om ABS-plast. Enligt Massivit ska tekniken underlätta i produktion av lätta, ihåliga bitar.

– Med den nya maskinen befäster vi vår position gentemot nästa generations visuella kommunikation, säger Massivits vd Avner Israeli.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: