Årets Wohlers Report visar dramatisk ökning

Wohlers Report, den ledande rapporten inom den globala 3d-branschen, visar en dramatisk ökning inom additiv tillverkning av metall. – Globala tillverkare blir alltmer medvetna om fördelarna med att producera metalldelar genom additiv tillverkning, skriver Wohlers. 

Årets Wohlers Report, som den amerikanska konsultfirman Wohlers Associates står bakom, visar en dramatisk ökning av additiv tillverkning i metall. Enligt rapporten uppskattas 1 768 system för additiv tillverkning av metall sålts under 2017, i jämförelse med 983 under 2016. Detta motsvarar en ökning med hela 80 procent.

– Globala tillverkare blir alltmer medvetna om fördelarna med att producera metalldelar genom additiv tillverkning. Wohlers Associates fann att 135 företag runt om i världen producerade och sålde industriella additiva tillverkningssystem 2017, till skillnad från 97 företag år 2016. Dessa system definieras som maskiner som säljs för mer än 40 000 kronor, skriver Wohlers i ett pressutskick.

För den globala omsättningsökningen av industrin innebär detta 1,25 miljarder dollar. Alltså en ökning med 21 procent.

Wohlers Associates har bevakat utvecklingen av additiv tillverkning i drygt 40 år och har huvudsakligen kunder i tillverkningsindustrin. Data som legat till grund för analysen har samlats in från 75 medförfattare och bidragsgivare från 32 länder.

Du kan ta del av rapporten på Wohlers hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Hexagon vill växa genom samarbeten

Hexagon grundades 1992 i Stockholm och sysslade då med system för mätning och positionering. Sedan dess har företaget växt till en global teknikkoncern och nu är målet att “sätta data i arbete för att skapa en autonom framtid”, bland annat inom additiv tillverkning.

Publicerat av: