Årets Wohlers Report visar dramatisk ökning

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 3 april 2018

Wohlers Report, den ledande rapporten inom den globala 3d-branschen, visar en dramatisk ökning inom additiv tillverkning av metall. – Globala tillverkare blir alltmer medvetna om fördelarna med att producera metalldelar genom additiv tillverkning, skriver Wohlers. 

Årets Wohlers Report, som den amerikanska konsultfirman Wohlers Associates står bakom, visar en dramatisk ökning av additiv tillverkning i metall. Enligt rapporten uppskattas 1 768 system för additiv tillverkning av metall sålts under 2017, i jämförelse med 983 under 2016. Detta motsvarar en ökning med hela 80 procent.

– Globala tillverkare blir alltmer medvetna om fördelarna med att producera metalldelar genom additiv tillverkning. Wohlers Associates fann att 135 företag runt om i världen producerade och sålde industriella additiva tillverkningssystem 2017, till skillnad från 97 företag år 2016. Dessa system definieras som maskiner som säljs för mer än 40 000 kronor, skriver Wohlers i ett pressutskick.

För den globala omsättningsökningen av industrin innebär detta 1,25 miljarder dollar. Alltså en ökning med 21 procent.

Wohlers Associates har bevakat utvecklingen av additiv tillverkning i drygt 40 år och har huvudsakligen kunder i tillverkningsindustrin. Data som legat till grund för analysen har samlats in från 75 medförfattare och bidragsgivare från 32 länder.

Du kan ta del av rapporten på Wohlers hemsida.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage