3d-skrivare av mänsklig vävnad prisas för god design

CELLINK vinner prestigefullt pris för 3d-skrivare av mänsklig vävnad. Enligt Semcon, som står bakom designen av 3d-skrivaren, är priset en kvalitetsstämpel för god design.

Svenska bioskrivarföretaget Cellinks 3d-skrivare BIO X, som 3dp skrivit om tidigare, var ett av de vinnande bidragen i designtävlingen Red Dot Award 2018 i kategorin  produktdesign. Skrivaren, som lanserades under förra året, använder ett biobläck för att skriva ut mänsklig vävnad. Skrivaren används bland annat i forskning för att kunna göra tester på mänsklig vävnad istället för på djur eller människor.

Hector Martinez

Hector Martinez.

– Att få ta emot detta pris är ett kvalitetsstämpel som visar att genom att designa en produkt tillsammans med sin kund och sätta dennes behov i centrum verkligen lönar sig. Det har varit ett hårt arbete för vårt team av hårdvaru-, mjukvaru- och vävnadsingenjörer, säger Hector Martinez, grundare och utvecklingsansvarig på Cellink.

De som ligger bakom skrivarens design är teknikutvecklingsföretaget Semcon.

– Red Dot är en kvalitetsstämpel för god design och ett prestigefullt pris att vinna. I de båda vinnande projekten har kunder med hög ambitionsnivå kommit till Semcon och litat på vår designexpertis, säger Martin Andersson, affärsansvarig för design på Semcon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.