3d-skrivare av mänsklig vävnad prisas för god design

CELLINK vinner prestigefullt pris för 3d-skrivare av mänsklig vävnad. Enligt Semcon, som står bakom designen av 3d-skrivaren, är priset en kvalitetsstämpel för god design.

Svenska bioskrivarföretaget Cellinks 3d-skrivare BIO X, som 3dp skrivit om tidigare, var ett av de vinnande bidragen i designtävlingen Red Dot Award 2018 i kategorin  produktdesign. Skrivaren, som lanserades under förra året, använder ett biobläck för att skriva ut mänsklig vävnad. Skrivaren används bland annat i forskning för att kunna göra tester på mänsklig vävnad istället för på djur eller människor.

Hector Martinez

Hector Martinez.

– Att få ta emot detta pris är ett kvalitetsstämpel som visar att genom att designa en produkt tillsammans med sin kund och sätta dennes behov i centrum verkligen lönar sig. Det har varit ett hårt arbete för vårt team av hårdvaru-, mjukvaru- och vävnadsingenjörer, säger Hector Martinez, grundare och utvecklingsansvarig på Cellink.

De som ligger bakom skrivarens design är teknikutvecklingsföretaget Semcon.

– Red Dot är en kvalitetsstämpel för god design och ett prestigefullt pris att vinna. I de båda vinnande projekten har kunder med hög ambitionsnivå kommit till Semcon och litat på vår designexpertis, säger Martin Andersson, affärsansvarig för design på Semcon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: