MIT och Boeing vill kunskapsboosta branschfolk

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 23 april 2018
Den nya kursen Additive Manufacturing for Innovative Design and Production, ska öka kunskapen om tillverkningasmetoden hos yrkesverksamma.

MIT, Massachussets Institute of Technology, och flygplanstillverkaren Boeing, startar en ny onlinekurs för yrkesverksamma inom additiv tillverkning. Målet är eliminera kunskapshinder vid införande av tillverkningsmetoden i olika typer av verksamheter. 

Det amerikanska universitetet MIT, Massachussets Institute of Technology, och den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing, startar nu en onlinekurs för yrkesverksamma inom additiv tillverkning.

– Det viktigaste är att vi nu kan tänka på additiv tillverkning som en vanlig produktionsteknik. Därför måste vi påskynda vår förståelse för teknikens fördelar och ompröva hur vi utformar nya delar och produkter, säger kursansvarige John Hart, docent i maskinteknik på MIT och chef för MIT labratory for manufacturing and productivity.

Under den nio veckors långa kursen kommer deltagare få genomföra både teoretiska och praktiska moment. Innehållet ska täcka allt från teknisk kunskap, teori kring de ledande teknikerna för polymer, metaller och avancerade material samt instruera deltagarna i hur man kan implementera tekniken i den egna organisationen.

Kursen startar den 30 april.

 

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

AMEXCI och Saab i AM-projekt för finska marinen

AMEXCI:s finska del ska tillsammans med Saab och EOS ingå i det industriella samarbetsprogrammet Squadron 2020 på uppdrag av det finska försvaret. Uppdraget handlar om att utveckla nya möjligheter för additiv tillverkning av avancerade komponenter i metall.
Amexci finland

Freemelt och NC State University etablerar applikationscenter

Freemelt har inlett ett samarbete med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) vid North Carolina State University (NC State University) om ett gemensamt applikationscenter.
Freemelt-ONE

Nya medel ska göra Danmark bäst på AM

För åtta år sedan bildades Dansk AM Hub efter att Industriens Fond bidragit med 90 miljoner danska kronor. Uppdraget var att stärka danska företags konkurrenskraft och hållbarhet genom användning av 3D-printing. Nu skjuter fonden till ytterligare 30 miljoner.
Frank-Dansk-AM-Hub-1024x695

75 procents viktreducering med DfAM-design

Nikon SLM Solutions och Hexagon har omdesignat en stor komponent till ett Boeing-plan. Genom additiv tillverkning och design for additive manufacturing (DfAM) kunde både vikten och antalet delar reduceras markant.
AM-A330-Fuel-Air-Separator-prototype