Event kan boosta bioprintingdröm

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 2 maj 2018
CELLINK-teamet. Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson.

CELLINK går samman med ARMI BioFab USA och UNH Manchester för det första årliga bioHackNH-evenemanget. – Med våra framtida generations forskare kan vi göra bioprintingdrömmen en verklighet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK.

Det svenska bioskrivarföretaget CELLINK startar tillsammans ARMI BioFab USA och University of New Hampshire i Manchester ett nytt årligt evenemang, bioHackNH, för regenerativ tillverkning. Detta innebär med andra ord tillverkning av mänskliga celler, vävnader eller organ. Under två dagar kommer studenter få möjligheten att utforska och engagera sig inom området och även få möjligheten att tillverka vävnader med CELLINK:s bioskrivare.

 – Detta passar perfekt med vår vision att skapa ett globalt bioprinting-community. Genom att bana väg med våra framtida generations forskare kan vi göra bioprinting-drömmen en verklighet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK.

Eventet äger rum mellan 18-19 maj på University of New Hampshire i Manchester.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1