Stratasys satsar för finare prototyper

Med Vivid Colors går det att skriva ut finare prototyper till fordonsdetaljer, som till exempel ska se ut som fordonslysen eller detaljer för växelspaken, menar återförsäljaren Protech.

Statasys förstärker sitt produktsortiment med en ny 3d-skrivare och färgmaterial. – Den nya skrivaren har samma funktionalitet som Stratasys modell J750, fast till ett lägre pris, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig av 3d-skrivare på Protech. 

Den amerikanska 3d-skrivarleverantören Stratasys släpper en ny PolyJet-skrivare J735, samt nya material till flaggskeppsmodellen J750. Med de nya produkterna ska det gå att tillverka så pass verklighetstrogna prototyper att de inte kräver efterbearbetning, srkiver Stratasys i ett pressutskick. 

Modellen J735 har ett mindre byggutrymme (350 x 350 x 200 millimeter) jämfört med J750 (490 x 390 x 200 millimeter).

– Den nya 3d-skrivaren J735 passar företag och industrier som arbetar med någon form av professionell tillverkning av prototyper eller produktutveckling. Den har samma funktionalitet som Stratasys modell J750, fast till ett lägre pris, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech som är Stratasys nordiska återförsäljare. 

Förutom en ny 3d-skrivare släpper Stratasys även ett nytt färgmaterial med namnet Vivid Colors som fungerar till både J750 och J735. Med en uppdatering av programvaran GrabCAD Print kommer användare nu kunna skriva ut över 500 000 olika färgkombinationer, menar Protech.

– Vivid Colors ger fina fotorealistiska detaljer med väldigt klara färger. Ser man till färgutvecklingen tidigare så har resultatet alltid varit matt, men det blir de inte med de nya färgerna. De kommer även innebära förbättrade utskrifter av transparenta modeller, berättar Evald Ottosson.

Evald Ottosson.

Enligt tillverkaren Stratasys och återförsäljaren Protech passar de nya produkterna till att skriva ut snygga prototyper till fordonslysen eller till växelspakar. 

– Färgerna är fördelaktiga för de som har avancerade produkter som man vill skriva ut med så mycket färg och textur som möjligt, därav minska behovet av efterbehandlingar, säger Evald Ottosson.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: