Stratasys satsar för finare prototyper

Med Vivid Colors går det att skriva ut finare prototyper till fordonsdetaljer, som till exempel ska se ut som fordonslysen eller detaljer för växelspaken, menar återförsäljaren Protech.

Statasys förstärker sitt produktsortiment med en ny 3d-skrivare och färgmaterial. – Den nya skrivaren har samma funktionalitet som Stratasys modell J750, fast till ett lägre pris, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig av 3d-skrivare på Protech. 

Den amerikanska 3d-skrivarleverantören Stratasys släpper en ny PolyJet-skrivare J735, samt nya material till flaggskeppsmodellen J750. Med de nya produkterna ska det gå att tillverka så pass verklighetstrogna prototyper att de inte kräver efterbearbetning, srkiver Stratasys i ett pressutskick. 

Modellen J735 har ett mindre byggutrymme (350 x 350 x 200 millimeter) jämfört med J750 (490 x 390 x 200 millimeter).

– Den nya 3d-skrivaren J735 passar företag och industrier som arbetar med någon form av professionell tillverkning av prototyper eller produktutveckling. Den har samma funktionalitet som Stratasys modell J750, fast till ett lägre pris, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech som är Stratasys nordiska återförsäljare. 

Förutom en ny 3d-skrivare släpper Stratasys även ett nytt färgmaterial med namnet Vivid Colors som fungerar till både J750 och J735. Med en uppdatering av programvaran GrabCAD Print kommer användare nu kunna skriva ut över 500 000 olika färgkombinationer, menar Protech.

– Vivid Colors ger fina fotorealistiska detaljer med väldigt klara färger. Ser man till färgutvecklingen tidigare så har resultatet alltid varit matt, men det blir de inte med de nya färgerna. De kommer även innebära förbättrade utskrifter av transparenta modeller, berättar Evald Ottosson.

Evald Ottosson.

Enligt tillverkaren Stratasys och återförsäljaren Protech passar de nya produkterna till att skriva ut snygga prototyper till fordonslysen eller till växelspakar. 

– Färgerna är fördelaktiga för de som har avancerade produkter som man vill skriva ut med så mycket färg och textur som möjligt, därav minska behovet av efterbehandlingar, säger Evald Ottosson.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Verklighetens Iron Man-dräkt 3d-printad

EOS och Gravity Industries samarbete når nya höjder, bokstavligen. Tillsammans har de tillverkat flygdräkten Jet Suit – verklighetens Iron Man-dräkt som kan få människan att färdas genom luften i 70 kilometer i timmen.

Publicerat av: 

Stratasys släpper elastiskt material

Protech gav mässbesökarna under Elmia Subcontractor möjligheten att känna och klämma på Stratasys senaste materialnyhet. – Du kan göra en massa olika saker, säger Protechs Johan Nyström.

Publicerat av: 

Protolabs vill växa i norden

Protolabs ställer ut under Elmia Subcontractor. – Vi vill expandera i norden och under mässan kan vi möta kunder på plats, berättar Douglas Lannerström, account manager för Protolabs svenska kontor.

Publicerat av: 

Acron: ”Att minimera stödmaterialet är något att ta tag i”

Acron upplever ett stort intresse för additiv tillverkning i metall. Men ett surt äpple att bita i är att hitta lösningar för att avlägsna stödmaterialet. – Det är många som säger ”tänk om man kunde printa detta i metall”. Och det kan man, säger Kenny Johansson, vd Acron.

Publicerat av: 

Prototal visar upp spetskompetens

Prototal, som genomgått stora förändringar den senaste tiden, hade en stor monter under Elmia Subcontractor. För att förtydliga för omvärlden hade de i montern ett, eller kanske tre, tydliga budskap…

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i 3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: