3d-printa mänsklig vävnad i skolan

Cellink Go

CELLINK lanserar en ny 3d-bioskrivare för gymnasie- och universitetsundervisning. – Vi har sett att det finns ett stort ouppfyllt behov inom utbildningsområdet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK. 

Det händer mycket för det svenska bioskrivarföretaget CELLINK just nu, inte minst inom utbildningsområdet. Nu lanserar de en 3d-bioskrivaren CELLINK GO i en mindre skala för gymnasie- och universitetsutbildningar.

– Vi har förstått att byggandet av en industri kräver utbildning, passion och en brinnande önskan om förändring. Under vår resa har vi insett att det finns ett stort ouppfyllt behov inom utbildningsområdet och ett behov av att låta studenterna lär sig mer genom hands-on-erfarenhet. Utbildningsvärlden förändras snabbt och studenterna hungrar efter verklig praktisk utbildning eftersom det ökar erfarenheten och förståelsen för utbildningen, säger CELLINKs vd Erik Gatenholm.

erik gatenholm cellink

Erik Gatenholm, vd CELLINK.

I samband med den nya lanseringen startar CELLINK tillsammans med mobbningförebyggande organisationer samt tre ledande forskare inom bioutskrifter en anti-mobbningskampanj under namnet ”Fit for Science”.

– Med Fit for Science vill uppmärksamma att de ”coola kidsen” är de som är intresserade av ett fält som kommer revolutionera vår framtid. Barn retas ofta för att de gillar vetenskap och ses som ”nördar”. Vi vill få bort denna stereotyp och främja att dagens ungdomar som kommer bli de som påverkar vår framtid. Därför spelar vetenskapen en nyckelroll, säger CELLINK:s kommunikationschef Ariel Kramer.

Skrivaren kommer kosta runt 60 000 kronor och levereras tillsammans med biobläck, läroplan, kit samt relaterande produkter som krävs.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: