3d-printa mänsklig vävnad i skolan

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 8 maj 2018

Cellink Go

CELLINK lanserar en ny 3d-bioskrivare för gymnasie- och universitetsundervisning. – Vi har sett att det finns ett stort ouppfyllt behov inom utbildningsområdet, säger Erik Gatenholm, vd på CELLINK. 

Det händer mycket för det svenska bioskrivarföretaget CELLINK just nu, inte minst inom utbildningsområdet. Nu lanserar de en 3d-bioskrivaren CELLINK GO i en mindre skala för gymnasie- och universitetsutbildningar.

– Vi har förstått att byggandet av en industri kräver utbildning, passion och en brinnande önskan om förändring. Under vår resa har vi insett att det finns ett stort ouppfyllt behov inom utbildningsområdet och ett behov av att låta studenterna lär sig mer genom hands-on-erfarenhet. Utbildningsvärlden förändras snabbt och studenterna hungrar efter verklig praktisk utbildning eftersom det ökar erfarenheten och förståelsen för utbildningen, säger CELLINKs vd Erik Gatenholm.

erik gatenholm cellink
Erik Gatenholm, vd CELLINK.

I samband med den nya lanseringen startar CELLINK tillsammans med mobbningförebyggande organisationer samt tre ledande forskare inom bioutskrifter en anti-mobbningskampanj under namnet ”Fit for Science”.

– Med Fit for Science vill uppmärksamma att de ”coola kidsen” är de som är intresserade av ett fält som kommer revolutionera vår framtid. Barn retas ofta för att de gillar vetenskap och ses som ”nördar”. Vi vill få bort denna stereotyp och främja att dagens ungdomar som kommer bli de som påverkar vår framtid. Därför spelar vetenskapen en nyckelroll, säger CELLINK:s kommunikationschef Ariel Kramer.

Skrivaren kommer kosta runt 60 000 kronor och levereras tillsammans med biobläck, läroplan, kit samt relaterande produkter som krävs.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage