Carbon utökar materialportföljen

Kontaktdon till fordon som är utskrivna i materialet EPX 82.

Den amerikanska 3d-skrivarutvecklaren Carbon adderar två nya produkter till materialportföljen, Epoxy (EPX) 82 och Elastomeric Polyuretan (EPU) 41. 

EPU 41 är ett elastiskt material som fungerar bra för stötdämpning.

Det första materialet är EPX 82 och har enligt Carbon hög hållfasthet, hög nötningsbeständighet samt en värmetålighet på 115 grader celcius. Materialets egenskaper går att likna med glasfylld PBT. Tänkta applikationsområden är elektriska kopplingshöljen så som kontaktdon, fästen och höljen inom bilindustrin och industrisektorn.

Det andra är elastomermaterialet EPU 41 som enligt tillverkaren är ett rivtåligt material med en hög elastisk förmåga. Carbon skriver också att 3d-utskrivna geometrier ska kunna ersätta stötdämpande skum som ibland används för säkerhet eller komfort i olika produkter. 

Materialen är i nuläget tillgängligt för kunder i Nordamerika, men kommer att släppas globalt vid en senare tidpunkt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Startskott för nordiskt 3d-printingsamarbete

I tisdags gick startskottet för Nordic AM Group, som har målet att skapa en nordisk marknad inom området för additiv tillverkning.
– Jag hoppas att det här kan leda till att industrin i Norden verkligen får upp ögonen för additiv tillverkning, Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park.

Publicerat av: 

Så kirrar du biffen

Är du sugen på en vegetarisk 3d-printad biff? Det spanska företaget NovaMeat har utvecklat en syntetisk, 3d-utskriven vegetarisk maträtt med ett utseende som påminner om nötkött eller kyckling.

Publicerat av: 

De ska sälja HP:s 3d-skrivare

3DVerkstan och 3D Center börjar samarbeta om att sälja HP:s 3d-skrivare i Sverige. – HP:s teknik blir en viktig
del i pusslet för att våra kunder ska kunna skapa olika geometrier, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Så exakta är 3d-printade tänder

Den digitala utvecklingen på dentalområdet har verkligen blommat ut. Men hur bra är tekniken egentligen? Detta har tandläkaren, tandteknikern och forskaren Michael Braian studerat i sin senaste avhandling.

Publicerat av: 

Så bildas ett ben atom för atom

Forskare på Chalmers universitet har tagit fram svaret på hur ett ben bildas på atomnivå. Arbetet har skett med hjälp av ett 3d-printat skelett som gett en ökad förståelse för hur man kan förbättra implantat och öka kunskapen om benskörhet.

Publicerat av: 

Vd med sikte på automation

Digital Metal ska satsa på automation och att snabba upp sitt befintliga system. –Vi har även något som skiljer sig mycket från andra aktörer på marknaden, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: