Carbon utökar materialportföljen

Kontaktdon till fordon som är utskrivna i materialet EPX 82.

Den amerikanska 3d-skrivarutvecklaren Carbon adderar två nya produkter till materialportföljen, Epoxy (EPX) 82 och Elastomeric Polyuretan (EPU) 41. 

EPU 41 är ett elastiskt material som fungerar bra för stötdämpning.

Det första materialet är EPX 82 och har enligt Carbon hög hållfasthet, hög nötningsbeständighet samt en värmetålighet på 115 grader celcius. Materialets egenskaper går att likna med glasfylld PBT. Tänkta applikationsområden är elektriska kopplingshöljen så som kontaktdon, fästen och höljen inom bilindustrin och industrisektorn.

Det andra är elastomermaterialet EPU 41 som enligt tillverkaren är ett rivtåligt material med en hög elastisk förmåga. Carbon skriver också att 3d-utskrivna geometrier ska kunna ersätta stötdämpande skum som ibland används för säkerhet eller komfort i olika produkter. 

Materialen är i nuläget tillgängligt för kunder i Nordamerika, men kommer att släppas globalt vid en senare tidpunkt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: