Figure 4 ska fixa flygplanen

Figure 4 är en industriell lösning för plastproduktion. Den har en utskriftshastighet för prototyper på 100 millimeter i timmen och 65 millimeter i timmen för färdiga delar.

3D Systems högvolymsskrivare Figure 4 har valts till ett US Air Force-sponsrat forskningsprojekt. Det amerikanska flygvapnet vill utforska effektiviteten av 3d-tekniken i försörjningskedjan för underhåll av flygplan.

Charles ”Chuck” Hull, grundare och chefstekniker på 3D Systems. Bild: 3D Systems

US Air Force, det amerikanska flygvapnet, ska utforska om SLA-utskrivna reservdelar kan minska tiden ett plan väntar på reparation. För att testa detta har3d-skrivarleverantören 3D Systems produktionsplattform Figure 4 valts ut. 3d-skrivaren, som 3dp tidigare berättat om, är en industriell lösning för plastproduktion, baserad på SLA-teknik, stereolitografi. I maskinen är leveransen av färdiga komponenter automatiserad med robotar och efterbehandlingen integrerad, vilket 3D Systems menar gör produktionen extra snabb. 

Förutom att tillverkningsprocessen förväntas gå snabbare än med traditionella tekniker, öppnar det upp möjligheten att skriva ut delar till flygplan som är flera årtionden gamla. Reservdelar som inte längre kan tillverkas eller har blivit alldeles för dyra.

– Additiv tillverkning är den perfekta lösningen eftersom det går att eliminera andra tidskrävande och dyra verktyg, säger Chuck Hull som är grundare och chefstekniker på 3D Systems. 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: