Hatten av för Sodastreams 3d-printade korkar

Sodastream använder 3d-teknik för att uppmärksamma det stundande brittiska prinsbröllopet. Målet är att samla in pengar till välgörenhet genom att låta fans buda hem de fem flaskorna med specialkorkar. 

Med en timme kvar av budgivningen ligger det högsta budet på denna kreation på 1000 euro, vilket motsvarar cirka 10 000 svenska kronor. Korken föreställer en hatt som Prinsessan Beatrice bar på sin kusin Prins Williams bröllop.

Det israeliska företaget SodaStream, som levererar produkter och maskiner för kolsyrat vatten, släpper en speciellt utgåva av korkar för sina kolsyreflaskor. Företaget har valt att fira det brittiska prinsbröllopet mellan Meghan Markle och Prins Harry den 19 maj med hjälp av 3d-teknik, närmare bestämt genom en begränsad upplaga av korkar. Korkarna är tillverkade med en twist och föreställer hattar inspirerade av ikoniska kreationer som kvinnliga kungligheter burit på sina huvuden.

Den begränsade upplagan auktioneras ut här och alla intäkter går till välgörenhetsorganisationen Surfers Against Sewage, en organisation utvald av Meghan Markle och Prins Harry. Plasten i de 3d-utskrivna korkarna är enligt Sodastream återvinningsbara, vilket ska spegla Surfers Against Sewages drivkraft att minska plasten i haven.

– Jag applåderar för parets initiativ att lyfta målet om en värld fri från plastflaskor och välja Surfers Against Sewage som en av deras officiella välgörenhetsorganisationer. Jag hoppas att andra kommer att bli inspirerade och stå upp för orsaken, säger SodaStreams vd Daniel Birnbaum.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


CELLINK utmanar cancerceller

Från mänsklig vävnad till fokus på mänskliga cancerceller. – Det viktigaste är att skapa patientnytta världen över, säger Erik Gatenholm, vd för bioskrivarföretaget CELLINK.

Publicerat av: 

De har siktet inställt på metall

3D Systems och GF Machining Solutions ska tillsammans utveckla en ny generation 3d-skrivare. Tillsammans vill de omdefiniera tillverkningsprocessen för komplexa metalldelar.

Publicerat av: 

Ta steget in i framtiden med 3d-utskrivna klackar

Sko eller skulptur? Nu lanseras vad som kanske kan bli morgondagens nya partyskor: 3d-utskrivna och individanpassade ”Myceliumsko”. – Vi konstruerade inte bara en sko utan en historia om kontinuitet och innovation, säger designerparet Ica och Kostika. 

Publicerat av: 

Mammut får tvilling i plast

Materialise har gett sig in på ett 3d-projekt som heter duga. Ta en titt på vad företaget menar är det största projektet med hjälp av SLA-teknik någonsin…

Publicerat av: 

Så hjälper du eleverna att nå de nya läromålen

I juli infördes förändringar i läroplanen för en ökad IT-kompetens i skolan. Konferensen 3dp School, den 16 augusti, ger lärare möjlighet att tanka kunskap om hur 3d-skrivare och digitala verktyg kan hjälpa eleverna att uppnå de nya målen.

Publicerat av: 

Mer matchmaking inom svensk industri

Svensk industri fortsätter att investera tungt i Sverige. Inom 3d-tekniken har detta märkts genom ett flertal nystartade innovationslabb. Nu tilldelas Tillväxtverket 20 miljoner för att göra Sverige världsledande inom hållbar industriell produktion. 

Publicerat av: 

Beställ organ via ny molntjänst

3D-Systems lanserar ny on-demand-tjänst för hälsovårdspersonal. – Vi är dedikerade att fortsätta att expandera våra vårdtjänster för att möta marknadens behov, säger Katie Weimer, vice vd för medicinsk utrustning på 3D Systems.

Publicerat av: 

Arkitektkopia utökar sin
3d-satsning

Arkitektkopia kompletterar och utökar i sin satsning på 3d-utskrifter. – Vår målsättning är långsiktigt att bli marknadsledare inom valda kundsegment, säger Arkitektkopias vd Gunnar Duintjer.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Fem universitet tar emot 3d-skrivare av metall

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: