Mässarrangören: "Över förväntan"

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 21 maj 2018

Tanja Lundberg, projektledare på Elmia

Tanja Lundberg, projektledare för Elmia 3D, summerar efter fyra intensiva mässdagar. 

Hur har besöksantalet sett ut och är ni som arrangörer nöjda? 

– Besöksantalet har varit positivt och vi är mycket nöjda. Vi redovisar Elmia Verktygsmaskiner och Elmia 3D tillsammans då de ligger i direkt anslutning till varandra och totalt 15249 personer besökte de två mässorna under dagarna.

Hur upplever ni att det har gått med er nya satsning Elmia 3D?

– Det har varit över förväntan. Både mässan och konferensen har fungerat väldigt bra och varit välbesökt. Utställarna har framförallt varit nöjda med kvaliteten på besökare och vi har hört att det gjorts flera affärer på golvet.

– Vi har fått otroligt bra feedback både på mässan och konferensen, som också var en del av Elmia 3D. Både utställare, besökare och samarbetspartners har varit väldigt nöjda och har kallat premiären för en succé, vilket vi såklart är nöjda med som betyg för det första genomförandet av mässan!

Har du fått höra någon feedback från besökarna? 

– Jag har tyvärr inte pratat med så mycket besökare personligen, utan mest utställarna och med SVEAT som vi arrangerar mässan tillsammans med. Jag har bara hört gott och att alla är nöjda!

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage