Elmias 3d-mässa levererade

Mässan bestod av fem mässor som ägde rum parallellt med varandra mellan 15-18 maj.

Hela 475 utställare var på plats under årets Elmia Produktionsmässor som pågick 15-18 maj i Jönköping. Enligt arrangören ska mässan visa den senaste produktionsutrustningen och inspireras av trender inom teknik och industri. I år var den största nyheten en egen mässhall för additiv tillverkning: Elmia 3D.

Elmia Produktionsmässor lockade i dagarna hundratals besökare som kunde spana in nyheter i hela 475 utställarföretags montrar. Nytt för i år var en egen avdelning för additiv tillverkning, Elmia 3D, där cirka 15 maskin- och materialtillverkare samt återförsäljare visade upp det senaste inom 3d-tekniken. Mässhallen kompletterade de fyra andra mässorna Elmia Automation, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt.

Förutom glassmaskinen vid Alfred Nobels Science Parks monter var några av höjdpunkterna på mässan HP:s senaste 3d-färgskrivare, SLM Solutions gigantiska metallskrivare, den nya desktopskrivaren Ultimaker S5 och Studio Systems metallskrivare Desktop metal. Därtill gick det även att spana in nya plast- och metallmaterial, prata med representanter från medlemsorganisationerna Swerea och SVEAT och titta närmare på ett och annat CAD-program.

Premiären av Elmia 3D gick enligt majoriteten av utställarna över förväntan med ett stort engagemang från besökarna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han blir ny kommunikationschef på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: 

De ska 3d-printa ett samhälle

I sommar ska ett projekt bli verklighet i Latinamerika, där målet är att skapa ”världens första 3d-utskrivna samhälle”. Detta för att minska antal hemlösa i landet.

Publicerat av: 

Grafen i fokus för nytt projekt

Marknaden för metallpulver växer med mer än 20 procent varje år. Nu startar ett nytt projekt som ska undersöka hur industrikomponenter kan göras starkare genom att tillsätta grafenpulver. 

Publicerat av: 

ABB och RISE tror på robotar

ABB och RISE drog en del blickar till sig under veckans Plastteknik-mässa i Malmö. – Vi tror att det kommer bli vanligare att använda en robot som 3d-skrivare, säger Anders Spaak, ingenjör på ABB.

Publicerat av: 

Prototal ser viljan att serietillverka

Prototal har sett en förändring i efterfrågan sedan de investerade i nya 3d-skrivare från HP. – Det har växt mycket det senaste året och ökar hela tiden, säger Jonas Sandwall, marknadschef Prototal.

Publicerat av: 

3D Center: ”Den har sålt jättebra”

3D Center var på plats på Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att träffa kunder och visa upp några av sina maskiner. – Kodak-skrivaren har sålt jättebra, säger Pierre Harrysson från 3D Center. 

Publicerat av: