Elmias 3d-mässa levererade

Mässan bestod av fem mässor som ägde rum parallellt med varandra mellan 15-18 maj.

Hela 475 utställare var på plats under årets Elmia Produktionsmässor som pågick 15-18 maj i Jönköping. Enligt arrangören ska mässan visa den senaste produktionsutrustningen och inspireras av trender inom teknik och industri. I år var den största nyheten en egen mässhall för additiv tillverkning: Elmia 3D.

Elmia Produktionsmässor lockade i dagarna hundratals besökare som kunde spana in nyheter i hela 475 utställarföretags montrar. Nytt för i år var en egen avdelning för additiv tillverkning, Elmia 3D, där cirka 15 maskin- och materialtillverkare samt återförsäljare visade upp det senaste inom 3d-tekniken. Mässhallen kompletterade de fyra andra mässorna Elmia Automation, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt.

Förutom glassmaskinen vid Alfred Nobels Science Parks monter var några av höjdpunkterna på mässan HP:s senaste 3d-färgskrivare, SLM Solutions gigantiska metallskrivare, den nya desktopskrivaren Ultimaker S5 och Studio Systems metallskrivare Desktop metal. Därtill gick det även att spana in nya plast- och metallmaterial, prata med representanter från medlemsorganisationerna Swerea och SVEAT och titta närmare på ett och annat CAD-program.

Premiären av Elmia 3D gick enligt majoriteten av utställarna över förväntan med ett stort engagemang från besökarna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.


PostNord startar molnbaserad 3d-portal

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal där kunderna kan omvandla sin idé till 3d-utskrifter som sedan distribueras av PostNord. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att de kommande fem åren förse skolor med 3d-skrivare. I höst levereras ytterligare 600 3d-skrivare till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: 

BMW och MIT vätskeprintar uppblåsbart material

BMW och MIT har tillsammans hittat ett sätt att ta fram material för bilars framtida interiör. – Tekniken skapar ett uppblåsbart formmaterial som ger en fingervisning om framtiden för materialdesign i stort, skriver BMW i ett pressutskick.

Publicerat av: 

Protech firar 25-årsjubileum

Den nordiska 3d-teknikleverantören Protech firar 25 år. – Vi tyckte helt enkelt att det var en cool grej som vi såg potential i, så därför valde vi att ta ett tidigt kliv in i branschen, säger en av grundarna Anders Brask.

Publicerat av: 

3D Systems släpper två metallskrivare

3D Systems lanserar två nya 3d-skrivare, en för metall och en för dentalapplikationer. – Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter, säger 3D Systems Kevin McAlea. 

Publicerat av: 

Xenter: ”Vi sneglar på bioprinting”

Xenters 3d-teknikerutbildning i Botkyrka laddar upp inför hösten med nya maskiner- samtidigt som man sneglar på möjligheterna med bioprinting. Ansökan för höstterminen stänger på måndag, 11 juni.

Publicerat av: 

De bioprintar mänskliga hornhinnor

Bioprinting kan på sikt lösa bristen på donatorer av ögonvävnad. – Det har visat sig möjligt att skriva ut hornhinnor, säger professor Che Connon från Newcastle University.

Publicerat av: