Elmias 3d-mässa levererade

Mässan bestod av fem mässor som ägde rum parallellt med varandra mellan 15-18 maj.

Hela 475 utställare var på plats under årets Elmia Produktionsmässor som pågick 15-18 maj i Jönköping. Enligt arrangören ska mässan visa den senaste produktionsutrustningen och inspireras av trender inom teknik och industri. I år var den största nyheten en egen mässhall för additiv tillverkning: Elmia 3D.

Elmia Produktionsmässor lockade i dagarna hundratals besökare som kunde spana in nyheter i hela 475 utställarföretags montrar. Nytt för i år var en egen avdelning för additiv tillverkning, Elmia 3D, där cirka 15 maskin- och materialtillverkare samt återförsäljare visade upp det senaste inom 3d-tekniken. Mässhallen kompletterade de fyra andra mässorna Elmia Automation, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt.

Förutom glassmaskinen vid Alfred Nobels Science Parks monter var några av höjdpunkterna på mässan HP:s senaste 3d-färgskrivare, SLM Solutions gigantiska metallskrivare, den nya desktopskrivaren Ultimaker S5 och Studio Systems metallskrivare Desktop metal. Därtill gick det även att spana in nya plast- och metallmaterial, prata med representanter från medlemsorganisationerna Swerea och SVEAT och titta närmare på ett och annat CAD-program.

Premiären av Elmia 3D gick enligt majoriteten av utställarna över förväntan med ett stort engagemang från besökarna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Startskott för nordiskt 3d-printingsamarbete

I tisdags gick startskottet för Nordic AM Group, som har målet att skapa en nordisk marknad inom området för additiv tillverkning.
– Jag hoppas att det här kan leda till att industrin i Norden verkligen får upp ögonen för additiv tillverkning, Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park.

Publicerat av: 

Så kirrar du biffen

Är du sugen på en vegetarisk 3d-printad biff? Det spanska företaget NovaMeat har utvecklat en syntetisk, 3d-utskriven vegetarisk maträtt med ett utseende som påminner om nötkött eller kyckling.

Publicerat av: 

De ska sälja HP:s 3d-skrivare

3DVerkstan och 3D Center börjar samarbeta om att sälja HP:s 3d-skrivare i Sverige. – HP:s teknik blir en viktig
del i pusslet för att våra kunder ska kunna skapa olika geometrier, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Så exakta är 3d-printade tänder

Den digitala utvecklingen på dentalområdet har verkligen blommat ut. Men hur bra är tekniken egentligen? Detta har tandläkaren, tandteknikern och forskaren Michael Braian studerat i sin senaste avhandling.

Publicerat av: 

Så bildas ett ben atom för atom

Forskare på Chalmers universitet har tagit fram svaret på hur ett ben bildas på atomnivå. Arbetet har skett med hjälp av ett 3d-printat skelett som gett en ökad förståelse för hur man kan förbättra implantat och öka kunskapen om benskörhet.

Publicerat av: 

Vd med sikte på automation

Digital Metal ska satsa på automation och att snabba upp sitt befintliga system. –Vi har även något som skiljer sig mycket från andra aktörer på marknaden, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: