Vinnarna av 3D Printing Industry Awards 2018

Siert Wijnia, utvecklingsansvarig och medgrundare av Ultimaker tog emot priset Aerospace or Automotive application under 3D Printing Industry Awards. Foto: Michael Petch, 3d Printing Industry

Materialise, E3D och Desktop Metal System, är några av vinnarna i årets 3D Printing Industry Awards. – Det är verkligen givande att få en sådan validering från experter inom industrin, säger Ric Fulop vd Desktop Metal. 

Webbtidningen 3D Printing Industry delar varje år ut sina Industry Awards under en gala. I år hölls ceremonin i London, England, den 17 maj och det var gott om nominerade och vinnande företag, bland annat från Materialise, Xaar, Stratasys, Ultimaker, Mimaki, HP, Protolabs, Formlabs med flera.

Ett växande område som bland annat Wohlers report det senaste året är 3d-utskrifter i metall. Vinnare i kategorin för årets företagsskrivare i metall blev Desktop Metals Studio Systems. Nominerade för utmärkelsen var även EOS M290, SLM Solutions SLM 500, 3D Systems ProX DMP 320 och Markforged Metal X med flera.

Desktop Metal Studio System vann priset Enterprise 3D printer of the year (Metal).

– Vi är hedrade att få ta emot priset Enterprise Metal 3D Printer of the year. Det är verkligen givande att få en sådan validering från experter inom industrin för vårt Studio System, världens första kontors anpassade 3d-skrivare av metall. Vårt team är stolta över att ha stöd från den additiva tillverkningsindustrin när vi arbetar för att förändra hur produkterna ska utformas och tillverkas, säger Desktop Metals medgrundare och vd Ric Fulop.

Tog emot pris gjorde även Sanjay Mortimer och Joshua Rowley från E3D, tillverkare av 3d-skrivarteknik, som vann priset OEM of the year (personal).

Vinnarna av 3D Printing Industry Awards tas fram genom att läsarna får rösta. Inför förra årets prisutdelning fick man in över 200 000 röster i en rad kategorier, från bästa desktopskrivaren till bästa 3d-designern. I år skriver tidningen att de fick in 35 procent mer än föregående år.

 

Här är listan över vinnarna i respektive kategori:

 

Innovation of the year

Xaar, High Laydown Technology for Material Jetting

Aerospace or Automotive application 

Volkswagen Autoeuropa, Ultimaker

Outstanding contribution to 3D printing

Fried Vancraen – Founder & CEO Materialise

Academic/research team of the year 

Centre for Additive Manufacturing (CfAM) at Nottingham University

3D Scanning Application of the year 

Yuniku eyewear, HOYA & Materialise

Creative use of 3D printing 

Black Panther Brisk Promotion, PepsiCo and Protolabs

Community advocate of the year 

Nora Toure, Women in 3D Printing

Material company of the year 

BASF

OEM of the year (enterprise) 

GE Additive

Investor or Professional Services of the year

AM Ventures Holding GmbH

 3D Software of the year 

Autodesk Netfabb

Medical, dental or healthcare application 

Figure 4 and NextDent, 3D Systems

Enterprise 3D printer of the year (polymer) 

Markforged Mark 2

Enterprise 3D printer of the year (Metal)

Desktop Metal Studio System

Start up of the year 

Additive Manufacturing Technologies (AMT) Ltd.

OEM of the year (personal) 

E3D Online

Personal 3D printer of the year (other) 

Formlabs Form 2

Personal 3D printer of the year (FFF) 

Original Prusa i3 MK3

3D Printing Region of the year 

London, UK

Best 3D printing company to work for 

EOS

 

Källa: 3dprintingindustry.com

Foto: Michael Petch, 3d Printing Industry

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.


PostNord startar molnbaserad 3d-portal

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal där kunderna kan omvandla sin idé till 3d-utskrifter som sedan distribueras av PostNord. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att de kommande fem åren förse skolor med 3d-skrivare. I höst levereras ytterligare 600 3d-skrivare till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: 

BMW och MIT vätskeprintar uppblåsbart material

BMW och MIT har tillsammans hittat ett sätt att ta fram material för bilars framtida interiör. – Tekniken skapar ett uppblåsbart formmaterial som ger en fingervisning om framtiden för materialdesign i stort, skriver BMW i ett pressutskick.

Publicerat av: 

Protech firar 25-årsjubileum

Den nordiska 3d-teknikleverantören Protech firar 25 år. – Vi tyckte helt enkelt att det var en cool grej som vi såg potential i, så därför valde vi att ta ett tidigt kliv in i branschen, säger en av grundarna Anders Brask.

Publicerat av: 

3D Systems släpper två metallskrivare

3D Systems lanserar två nya 3d-skrivare, en för metall och en för dentalapplikationer. – Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter, säger 3D Systems Kevin McAlea. 

Publicerat av: 

Xenter: ”Vi sneglar på bioprinting”

Xenters 3d-teknikerutbildning i Botkyrka laddar upp inför hösten med nya maskiner- samtidigt som man sneglar på möjligheterna med bioprinting. Ansökan för höstterminen stänger på måndag, 11 juni.

Publicerat av: 

De bioprintar mänskliga hornhinnor

Bioprinting kan på sikt lösa bristen på donatorer av ögonvävnad. – Det har visat sig möjligt att skriva ut hornhinnor, säger professor Che Connon från Newcastle University.

Publicerat av: