Nå nya höjder med Concept Laser M2

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 4 juni 2018

GE Additive släpper uppdatering av sin 3d-skrivare Concept Laser M2 cusing. Enligt företaget ska de nya uppdateringarna betyda en ökad produktivitet, pålitlighet och lägre driftkostnader.

Uppdateringen av maskinen innebär en högre byggkammare med en z-axel på 350 millimeter. Övriga mått för byggkammaren är 250 x 250 millimeter.

Uppdateringarna innebär ett förbättrat gas-flöde som skapar en högre kvalité på slutprodukten och en lägre driftkostnad, en högre z-axel så att man kan bygga högre delar och ett nytt nytt optiskt kylsystem med temperatursensorer som skapar en stabil miljö i maskinen. På så sätt påverkas inte systemet externa temperaturer.

Enligt Ge Additive ska de nya uppdateringarna innebära en ökad produktivitet, pålitlighet och lägre driftkostnader. I dag används GE additives M2-maskin främst inom flyg-, fordons-, medicinska- och dentalindustrin.

– Kunderna, framför allt inom flyg- och den medicinska industrin, har väldigt höga förväntningar. Av den anledningen granskar vi kontinuerligt våra lösningar för att bekräfta att vi kan erbjuda rätt maskiner och rätt material för en rad olika applikationer, säger Meddah Hadjar, chef för additiva laser-proudkter på GE Additive.

De nya maskinerna går att beställa nu via den svenska återförsäljaren Signcom.

 

 

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage