Nå nya höjder med Concept Laser M2

GE Additive släpper uppdatering av sin 3d-skrivare Concept Laser M2 cusing. Enligt företaget ska de nya uppdateringarna betyda en ökad produktivitet, pålitlighet och lägre driftkostnader.

Uppdateringen av maskinen innebär en högre byggkammare med en z-axel på 350 millimeter. Övriga mått för byggkammaren är 250 x 250 millimeter.

Uppdateringarna innebär ett förbättrat gas-flöde som skapar en högre kvalité på slutprodukten och en lägre driftkostnad, en högre z-axel så att man kan bygga högre delar och ett nytt nytt optiskt kylsystem med temperatursensorer som skapar en stabil miljö i maskinen. På så sätt påverkas inte systemet externa temperaturer.

Enligt Ge Additive ska de nya uppdateringarna innebära en ökad produktivitet, pålitlighet och lägre driftkostnader. I dag används GE additives M2-maskin främst inom flyg-, fordons-, medicinska- och dentalindustrin.

– Kunderna, framför allt inom flyg- och den medicinska industrin, har väldigt höga förväntningar. Av den anledningen granskar vi kontinuerligt våra lösningar för att bekräfta att vi kan erbjuda rätt maskiner och rätt material för en rad olika applikationer, säger Meddah Hadjar, chef för additiva laser-proudkter på GE Additive.

De nya maskinerna går att beställa nu via den svenska återförsäljaren Signcom.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: