3D Systems släpper två metallskrivare

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 7 juni 2018

 

3D Systems lanserar två nya 3d-skrivare, en för metall och en för dentalapplikationer. – Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter, säger 3D Systems Kevin McAlea. 

DMP Dental 100.

DMP Flex 100 är en 3d-skrivare för metall, avsedd att att användas för forskning- och applikationsutveckling samt för produktion av slutprodukter. Enligt tillverkaren kan den nya maskinen producera dubbelt så snabbt i jämförelse med den föregående i samma kategori, ProX DMP 100. Eftersom byggvolymen är relativt liten, på 100 x 100 x 80 millimeter, lämpar den sig bäst för att skriva ut små, komplexa metalldelar som kräver en hög precision.

Vad gäller material kan man skriva ut med både titan och andra typer av legeringar. 3D Systems skriver även att fler material är under utveckling.

För dentalsidan har företaget tagit fram en 3d-skrivare för nybörjaranvändning. Maskinen kan skriva ut upp till 90 kronor på mindre än fyra timmar i en utskrift och med en värmebehandling på 25 minuter. Eftersom utskriften kan göras i 50 mikron menar 3D Systems att den är perfekt för att tillverka kronor, broar, överstrukturer och delramar.

Kevin McAlea, EVP metals and healthcare på 3D Systems.

– Dentalskrivaren utvecklades för att hjälpa dentallabben att uppnå snabbare ledtider och flexibilitet för att bemöta kundens behov, skriver 3D Systems i ett pressmeddelande.

– Båda lösningar visar på nivåer av genomströmning, utskriftskvalitet, användarvänlighet och materialval som sätter skrivarna i en klass för sig själva. Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter av designers och ingenjörer, forskare, tillverkare och tandvårdsspecialister, säger Kevin McAlea, EVP metals and healthcare på 3D Systems.

Båda skrivarna kommer med en programvara, för metallskrivaren ingår 3DXpert, och för dentalskrivaren LaserForm CoCroch en lösning för hantering av tillverkning av fasta och avtagbara proteser.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Offentligt 3D-skrivarskåp ska få fler att upptäcka tekniken

Entreprenören Rasmus Jansson har tagit konceptet print on demand till en ny nivå. I ett pilotprojekt har han placerat ut en FDM-3D-skrivare som vem som helst kan boka och använda.
3Demandic

Nytt samarbetsverktyg för additiv tillverkning

Att utveckla ett 3D-printat objekt är ofta ett samarbete mellan flera olika personer eller för den delen avdelningar eller team. De traditionella plattformarna för kommunikation stöder inte 3D-visning. Därför har en ny mjukvara nu lanserats med just detta i åtanke: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Hon är ny chef för RISE AM-center

Marie-Louise Bergholt är från och med april ny verksamhetsledare för RISE Applikationscenter för additiv tillverkning. Hennes viktigaste arbetsuppgift blir att skala upp industrialiseringen av AM ytterligare.
RISE center