3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

Utöver kunden Michael Karpers, teamchef på Speedlab Racing Team, och 3DVerkstans Markforged-expert Patrik Rosén, kommer även Markforgeds europachef Rob Keogh till 3DVerkstan-eventet den 20 juni.

3DVerkstan bjuder in verksamma inom tillverkningsindustrin till after work den 20 juni. Eventet ska ge kunskap om fiberförstärkta 3d-utskrifter. 

Den 20 juni arrangerar 3DVerkstan en work shop med fokus på nyttan med fiberförstärkta 3d-utskrifter, för allt från prototyper till serietillverkning.

– Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall. Amerikanska 3d-skrivartillverkaren Markforged och deras teknik med förstärkning i kol- eller glasfiber ger egenskaper fullt jämförbara med aluminium – men med avsevärt lägre vikt och produktionskostnad, skriver 3DVerkstan på sin hemsida. 

Hos 3DVerkstan kommer Patrik Rosén, teknisk säljare med fokus på Markforged, att tillsammans med kunden Speedlab Racing Team förklara hur tekniken exempelvis kan används inom racingvärlden för att snabbt förändra och förbättra Sveriges snabbaste racerbil, skriver 3DVerkstan. Även Markforgeds europachef Rob Keogh kommer att vara på plats under eventet för att besvara frågor.

Under eventet läggs full fokus på nyttan med kolfiberförstärkta 3d-utskrifter.

– Under en eftermiddag/kväll får du som är verksam inom tillverkande industri kunskap om hur Markforgeds teknik för förstärkta utskrifter fungerar och hur företagets 3d-skrivare kan användas i industriell tillverkning, skriver 3DVerkstan. 

Förutom föreläsningar från Markforgeds representanter kommer deltagarna kunna titta närmare på 3d-utskrivna föremål från olika branscher så som skola, arkitektur, industri, fordon & flyg samt medicinteknik.

Eventet äger rum den 20 juni på 3D Meetup Center i Stockholm. Här kan du läsa mer och anmäla dig till eventet. 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.


PostNord startar molnbaserad 3d-portal

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal där kunderna kan omvandla sin idé till 3d-utskrifter som sedan distribueras av PostNord. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att de kommande fem åren förse skolor med 3d-skrivare. I höst levereras ytterligare 600 3d-skrivare till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: 

BMW och MIT vätskeprintar uppblåsbart material

BMW och MIT har tillsammans hittat ett sätt att ta fram material för bilars framtida interiör. – Tekniken skapar ett uppblåsbart formmaterial som ger en fingervisning om framtiden för materialdesign i stort, skriver BMW i ett pressutskick.

Publicerat av: 

Protech firar 25-årsjubileum

Den nordiska 3d-teknikleverantören Protech firar 25 år. – Vi tyckte helt enkelt att det var en cool grej som vi såg potential i, så därför valde vi att ta ett tidigt kliv in i branschen, säger en av grundarna Anders Brask.

Publicerat av: 

3D Systems släpper två metallskrivare

3D Systems lanserar två nya 3d-skrivare, en för metall och en för dentalapplikationer. – Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter, säger 3D Systems Kevin McAlea. 

Publicerat av: 

Xenter: ”Vi sneglar på bioprinting”

Xenters 3d-teknikerutbildning i Botkyrka laddar upp inför hösten med nya maskiner- samtidigt som man sneglar på möjligheterna med bioprinting. Ansökan för höstterminen stänger på måndag, 11 juni.

Publicerat av: 

De bioprintar mänskliga hornhinnor

Bioprinting kan på sikt lösa bristen på donatorer av ögonvävnad. – Det har visat sig möjligt att skriva ut hornhinnor, säger professor Che Connon från Newcastle University.

Publicerat av: