3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

Utöver kunden Michael Karpers, teamchef på Speedlab Racing Team, och 3DVerkstans Markforged-expert Patrik Rosén, kommer även Markforgeds europachef Rob Keogh till 3DVerkstan-eventet den 20 juni.

3DVerkstan bjuder in verksamma inom tillverkningsindustrin till after work den 20 juni. Eventet ska ge kunskap om fiberförstärkta 3d-utskrifter. 

Den 20 juni arrangerar 3DVerkstan en work shop med fokus på nyttan med fiberförstärkta 3d-utskrifter, för allt från prototyper till serietillverkning.

– Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall. Amerikanska 3d-skrivartillverkaren Markforged och deras teknik med förstärkning i kol- eller glasfiber ger egenskaper fullt jämförbara med aluminium – men med avsevärt lägre vikt och produktionskostnad, skriver 3DVerkstan på sin hemsida. 

Hos 3DVerkstan kommer Patrik Rosén, teknisk säljare med fokus på Markforged, att tillsammans med kunden Speedlab Racing Team förklara hur tekniken exempelvis kan används inom racingvärlden för att snabbt förändra och förbättra Sveriges snabbaste racerbil, skriver 3DVerkstan. Även Markforgeds europachef Rob Keogh kommer att vara på plats under eventet för att besvara frågor.

Under eventet läggs full fokus på nyttan med kolfiberförstärkta 3d-utskrifter.

– Under en eftermiddag/kväll får du som är verksam inom tillverkande industri kunskap om hur Markforgeds teknik för förstärkta utskrifter fungerar och hur företagets 3d-skrivare kan användas i industriell tillverkning, skriver 3DVerkstan. 

Förutom föreläsningar från Markforgeds representanter kommer deltagarna kunna titta närmare på 3d-utskrivna föremål från olika branscher så som skola, arkitektur, industri, fordon & flyg samt medicinteknik.

Eventet äger rum den 20 juni på 3D Meetup Center i Stockholm. Här kan du läsa mer och anmäla dig till eventet. 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Verklighetens Iron Man-dräkt 3d-printad

EOS och Gravity Industries samarbete når nya höjder, bokstavligen. Tillsammans har de tillverkat flygdräkten Jet Suit – verklighetens Iron Man-dräkt som kan få människan att färdas genom luften i 70 kilometer i timmen.

Publicerat av: 

Stratasys släpper elastiskt material

Protech gav mässbesökarna under Elmia Subcontractor möjligheten att känna och klämma på Stratasys senaste materialnyhet. – Du kan göra en massa olika saker, säger Protechs Johan Nyström.

Publicerat av: 

Protolabs vill växa i norden

Protolabs ställer ut under Elmia Subcontractor. – Vi vill expandera i norden och under mässan kan vi möta kunder på plats, berättar Douglas Lannerström, account manager för Protolabs svenska kontor.

Publicerat av: 

Acron: ”Att minimera stödmaterialet är något att ta tag i”

Acron upplever ett stort intresse för additiv tillverkning i metall. Men ett surt äpple att bita i är att hitta lösningar för att avlägsna stödmaterialet. – Det är många som säger ”tänk om man kunde printa detta i metall”. Och det kan man, säger Kenny Johansson, vd Acron.

Publicerat av: 

Prototal visar upp spetskompetens

Prototal, som genomgått stora förändringar den senaste tiden, hade en stor monter under Elmia Subcontractor. För att förtydliga för omvärlden hade de i montern ett, eller kanske tre, tydliga budskap…

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i 3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: