3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

Utöver kunden Michael Karpers, teamchef på Speedlab Racing Team, och 3DVerkstans Markforged-expert Patrik Rosén, kommer även Markforgeds europachef Rob Keogh till 3DVerkstan-eventet den 20 juni.

3DVerkstan bjuder in verksamma inom tillverkningsindustrin till after work den 20 juni. Eventet ska ge kunskap om fiberförstärkta 3d-utskrifter. 

Den 20 juni arrangerar 3DVerkstan en work shop med fokus på nyttan med fiberförstärkta 3d-utskrifter, för allt från prototyper till serietillverkning.

– Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall. Amerikanska 3d-skrivartillverkaren Markforged och deras teknik med förstärkning i kol- eller glasfiber ger egenskaper fullt jämförbara med aluminium – men med avsevärt lägre vikt och produktionskostnad, skriver 3DVerkstan på sin hemsida. 

Hos 3DVerkstan kommer Patrik Rosén, teknisk säljare med fokus på Markforged, att tillsammans med kunden Speedlab Racing Team förklara hur tekniken exempelvis kan används inom racingvärlden för att snabbt förändra och förbättra Sveriges snabbaste racerbil, skriver 3DVerkstan. Även Markforgeds europachef Rob Keogh kommer att vara på plats under eventet för att besvara frågor.

Under eventet läggs full fokus på nyttan med kolfiberförstärkta 3d-utskrifter.

– Under en eftermiddag/kväll får du som är verksam inom tillverkande industri kunskap om hur Markforgeds teknik för förstärkta utskrifter fungerar och hur företagets 3d-skrivare kan användas i industriell tillverkning, skriver 3DVerkstan. 

Förutom föreläsningar från Markforgeds representanter kommer deltagarna kunna titta närmare på 3d-utskrivna föremål från olika branscher så som skola, arkitektur, industri, fordon & flyg samt medicinteknik.

Eventet äger rum den 20 juni på 3D Meetup Center i Stockholm. Här kan du läsa mer och anmäla dig till eventet. 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

Publicerat av: 

Så kan svenska satsningar nå nya höjder

Alfred Nobel Science Park beviljas 3,7 miljoner kronor för att driva projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet är att knyta samman de olika satsningarna inom additiv tillverkning. – Alla satsningar, var och en för sig, är för små för att kunna konkurrera internationellt, säger Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park. 

Publicerat av: 

Hybridskrivare kan bana väg för byggindustrin

EU-finansierat projekt presenterar en hybridskrivare för flyg- och byggindustrin. – Att minska kostnaderna, förbättra effektiviteten och produktionsflexibiliteten är kärnan för att förbättra Europas industriella konkurrenskraft, skriver projektpartnern Autodesk i ett pressmeddelande. 

Publicerat av: 

Så ska de stoppa vapenfiler på nätet

Nu tar den ideella organisationen Non-Violence ställning mot nedladdningsbara filer av vapen som kan tillverkas med en 3d-skrivare. En student vid Xenter fick uppdraget att bidra med CAD-fil av modernt konstverk.  

Publicerat av: 

Carbon utvidgar produktportföljen

Carbon lanserar sin nya 3d-skrivare L1 genom att sätta en 3d-utskriven amerikansk fotbollshjälm i fokus. Den nya skrivaren kan tillverka fem gånger så stora objekt som Carbons tidigare 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Fräsen står stark i dentalbranschen

När 3d-printing i dess additiva form har blivit något av en ”hype”, är det lätt att tro att den subtraktiva metoden hamnar i skymundan. Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, ser å andra sidan ett växande intresse för fräsmaskiner inom ett antal områden.

Publicerat av: 

Nu slipper vakterna bränna sina öron

Efter femhundra år av brända öron på grund av sommarvärmen, och vikten av två kilo tunga metallhjälmar som vilar på huvudet, står Vatikanens schweizergarde nu inför ljusare tider tack vare nya 3d-utskrivna hjälmar.

Publicerat av: 

CELLINK beviljas miljonbelopp

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink har tillsammans med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, beviljats 10 miljoner kronor för Eu-projektet FUNC. 

Publicerat av: 

Tractus3D släpper ny PEEK-printer

Tractus3D lanserar en ny 3d-skrivare för PEEK-material. – T850P är perfekt för att producera starka och lätta föremål som tillverkats med PEEK, säger Maurits Blok, kommersiell chef på Tractus3D.

Publicerat av: 

SJ använder 3d-print för reservdelar

Nu kan du spana in 3d-printade prylar på SJs tåg. Företaget satsar nämligen stort på att tillverka reservdelar genom tekniken. – Vi kommer successivt att tillverka allt fler reservdelar med hjälp av 3d-printing, säger Anders Gustafsson, chef för stora projekt på SJs division Fordon.

Publicerat av: