3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

Utöver kunden Michael Karpers, teamchef på Speedlab Racing Team, och 3DVerkstans Markforged-expert Patrik Rosén, kommer även Markforgeds europachef Rob Keogh till 3DVerkstan-eventet den 20 juni.

3DVerkstan bjuder in verksamma inom tillverkningsindustrin till after work den 20 juni. Eventet ska ge kunskap om fiberförstärkta 3d-utskrifter. 

Den 20 juni arrangerar 3DVerkstan en work shop med fokus på nyttan med fiberförstärkta 3d-utskrifter, för allt från prototyper till serietillverkning.

– Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall. Amerikanska 3d-skrivartillverkaren Markforged och deras teknik med förstärkning i kol- eller glasfiber ger egenskaper fullt jämförbara med aluminium – men med avsevärt lägre vikt och produktionskostnad, skriver 3DVerkstan på sin hemsida. 

Hos 3DVerkstan kommer Patrik Rosén, teknisk säljare med fokus på Markforged, att tillsammans med kunden Speedlab Racing Team förklara hur tekniken exempelvis kan används inom racingvärlden för att snabbt förändra och förbättra Sveriges snabbaste racerbil, skriver 3DVerkstan. Även Markforgeds europachef Rob Keogh kommer att vara på plats under eventet för att besvara frågor.

Under eventet läggs full fokus på nyttan med kolfiberförstärkta 3d-utskrifter.

– Under en eftermiddag/kväll får du som är verksam inom tillverkande industri kunskap om hur Markforgeds teknik för förstärkta utskrifter fungerar och hur företagets 3d-skrivare kan användas i industriell tillverkning, skriver 3DVerkstan. 

Förutom föreläsningar från Markforgeds representanter kommer deltagarna kunna titta närmare på 3d-utskrivna föremål från olika branscher så som skola, arkitektur, industri, fordon & flyg samt medicinteknik.

Eventet äger rum den 20 juni på 3D Meetup Center i Stockholm. Här kan du läsa mer och anmäla dig till eventet. 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Voxeljet: ”Tio gånger snabbare”

Voxeljet tar ett stort steg mot en produktionssystem som kan ersätta konventionell serieproduktion. – VJET X-IOB är tio gånger snabbare än våra nuvarande 3d-skrivare, säger Voxeljets vd Jimmy Reeves. 

Publicerat av: 

Fler bettskenor med 3d-teknik

Align Technology investerar ytterligare i 3D Systems SLA-teknik för att printa fler bettskenor. Bettskenor som hittills lett till behandlingar av 5,8 miljoner människor globalt.

Publicerat av: 

Tre av fyra satsar på 3d-teknik

Ricoh redovisar ljusa siffror för 3d-marknaden i ny undersökning. Tre av fyra små och medelstora företag kommer använda 3d-tekniken under mitten av 2020-talet. 

Publicerat av: 

HP lanserar 3d-skrivare för metall

HP lanserar nu sin första 3d-skrivare för metall, HP Metal Jet. Enligt tillverkaren ska den kunna skriva ut delar 50 gånger snabbare och till en lägre kostnad än andra binder-jetting system. 

Publicerat av: 

Sveriges största fullfärgsprintade stadsmodell

På torsdag invigs Landskrona stads nya 3d-utskrivna stadsmodell. – Så vitt vi känner till är den Sveriges största offentliga fullfärgsprintade stadsmodell, säger Felix Heuman från 3d-studion Holygon, som står bakom modellen.

Publicerat av: 

Protech lanserar nya kolfiber och PEKK material

Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys 3d-skrivare, har lanserat nya material för FDM-skrivaren Fortus 380mc Carbon Fiber Edition. – Man kan få marknadens starkaste utskrivna modeller med kolfiber, säger Protechs Evald Ottosson.

Publicerat av: 

3d-printad käke förändrade patients liv

Tandläkaren Noran De Basso har med hjälp av digitala verktyg och 3d-skrivare skapat en ny helkäke till en patient. – Utan tekniken skulle han inte kunna få ett hundra procentigt resultat, säger Noran De Basso.

Publicerat av: 

3D Systems växlar upp med Figure 4 Standalone

3D Systems släpper 3d-skrivaren Figure 4 Standalone SLA 3D printer, anpassad till produktionsplattformen Figure 4. –  Det tar bara minuter att skriva ut istället för timmar, säger Vyomesh Joshi, vd, 3D Systems.

Publicerat av: 

QR-kod kan säkra utskriften

Hur kan företag och designers försäkra sig om att deras 3d-filer inte kopieras och sprids? Forskare från New York university har hittat en ny lösning baserad på användning av QR-koder.

Publicerat av: