Teknikjättarna: "Skapar
enorma möjligheter"

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 12 juni 2018
Möjligheterna att designa på voxelnivå gör det lättare att designa funktioner som serienummer och QR-koder.

Siemens och HP utvecklar sitt partnerskap för att förbättra tillverkning av 3d-utskrifter i färg. Samtidigt startar de ett gemensamt initiativ för att stärka additiv tillverkning på industriell nivå.

För inte länge sedan introducerade HP sina 3d-färgskrivare Jet Fusion 300 och 500. Nu utvecklas Siemens programvara NX och Solid Edge, att stödja HP Multi Jet Fusion-skrivarna. Något som ska innebära ett lättare för arbete designers att producera komplexa färgdelar ner på voxelnivå, vilket gör det möjligt att lägga till komplexa mönster inklusive funktioner som serienummer och QR-koder som används för produktidentifiering.

Stephen Nigro, vd för 3d-printing på HP Inc.

– Att addera fullfärgs-funktionerna i HP:s Multi Jet Fusion-plattform till Siemens marknadsledande design- och tillverkningslösningar skapar enorma möjligheter för produkter och applikationer, säger Stephen Nigro, vd för 3d-printing på HP Inc.

Enligt företagen kommer samarbetet betyda att företag snabbare kan integrera additiv tillverkning i en industriell skala.

– Vi delar HP:s vision om att 3d-utskrifter uppmanar företag till att återuppfinna sina produkters livscykler och lyckas i tillverkningsindustrins digitala framtid. Genom att utöka vårt samarbete med HP kan vi fortsätta lyfta additiv tillverkning för slutprodukter i industriell skala, säger Siemens PLM softwares vd Tony Hemmelgarn.

Siemens och HP har förutom ett utvecklat samarbete för 3d-utskrifter i fullfärg, startat plattformen Additive Manufacturing Network för att uppmana till utveckling av additiv tillverkning på industriell skala. Här finns bland annat tjänster för att hitta reservdelar, lösningar för programvara eller rådfrågning.

Läs vidare

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team

Metod för AI-förbättrad 3D-print

AI är ett begrepp som är på allas läppar. Tekniken används redan på flera olika sätt inom 3D-printing och det kommer hela tiden nya lösningar. Amerikanska forskare har utvecklat en algoritm för att effektivare printa komplexa strukturer.
3D-printer-printing-prostate

Klimatsmartare byggen med 3D-printade betongelement

Forskare vid Syddansk universitet (SDU) har tagit fram 3D-printade betongelement som kräver mindre material och därmed innebär en mindre belastning på miljön än traditionella motsvarigheter. 
f6d8b7a7-150c-4d9d-9edf-e33a70d766b5

Senaste nytt

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two

Säkrar investering för AI-drivet kvalitetsverktyg

Interspectral, med bas i Norrköping, säkrar en investering för att utveckla sitt AI-drivna verktyg för kvalitetssäkring vid additiv tillverkning i metall.
Interspectral

Ikea söker kreativ 3D-printingspecialist

Möbeljätten Ikea har tidigare experimenterat lite med 3D-printing. Nu anställer bolaget en specialist inom 3D-printing för produktutveckling.
Flags 3