Möbeljätte säljer 3d-printad gamingstol

Gamingstolen kommer säljas som en begränsad upplaga i början av år 2020.

Möbeljätten IKEA har tillsammans med UNYQ, som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, tagit fram en prototyp för en individualiserad och modern gamingstol. 

På senaste tiden har allt fler börjat experimentera med 3d-utskrifter för att skapa individualiserade produkter. Nu har UNYQ, ett företag som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, gått samman med IKEA för att ta fram en prototyp av en ergonomiskt och individuellt anpassad gamingstol. Samtidigt ska den passa in med hemmets övriga interiör.

– Det här är en spännande möjlighet för UNYQ. Vi har alltid arbetat för att skapa frihet att välja design och individuell anpassning för så många som möjligt. Ur detta perspektiv är samarbetet med IKEA fantastiskt, säger Eythor Bender, vd för UNYQ.

Förutom IKEA har UNYQ även samarbetat med e-sportfirman Area Academy för att undersöka hur design av utrustning kan bidra till att datorspelarens upplevelse- särskilt med tanke på utseende, ergonomi och mobilitet. Resultatet av samarbetet visades upp under IKEA:s demokratiska designdagar i Älmhult Sverige.

– Genom samarbetet med UNYQ önskar IKEA att lära sig hur man kan använda fotometrisk och 3d-skanning i kombination med 3d-utskrift, så att det går att anpassa produkterna bättre ergonomiskt och med ett mer individualiserat utseende, säger Marcus Engman, designchef på IKEA Range & Supply.

Stolen kommer att finnas i IKEA:s sortiment under en begränsad period i början av 2020.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Startskott för nordiskt 3d-printingsamarbete

I tisdags gick startskottet för Nordic AM Group, som har målet att skapa en nordisk marknad inom området för additiv tillverkning.
– Jag hoppas att det här kan leda till att industrin i Norden verkligen får upp ögonen för additiv tillverkning, Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park.

Publicerat av: 

Så kirrar du biffen

Är du sugen på en vegetarisk 3d-printad biff? Det spanska företaget NovaMeat har utvecklat en syntetisk, 3d-utskriven vegetarisk maträtt med ett utseende som påminner om nötkött eller kyckling.

Publicerat av: 

De ska sälja HP:s 3d-skrivare

3DVerkstan och 3D Center börjar samarbeta om att sälja HP:s 3d-skrivare i Sverige. – HP:s teknik blir en viktig
del i pusslet för att våra kunder ska kunna skapa olika geometrier, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Så exakta är 3d-printade tänder

Den digitala utvecklingen på dentalområdet har verkligen blommat ut. Men hur bra är tekniken egentligen? Detta har tandläkaren, tandteknikern och forskaren Michael Braian studerat i sin senaste avhandling.

Publicerat av: 

Så bildas ett ben atom för atom

Forskare på Chalmers universitet har tagit fram svaret på hur ett ben bildas på atomnivå. Arbetet har skett med hjälp av ett 3d-printat skelett som gett en ökad förståelse för hur man kan förbättra implantat och öka kunskapen om benskörhet.

Publicerat av: 

Vd med sikte på automation

Digital Metal ska satsa på automation och att snabba upp sitt befintliga system. –Vi har även något som skiljer sig mycket från andra aktörer på marknaden, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: