Möbeljätte säljer 3d-printad gamingstol

Gamingstolen kommer säljas som en begränsad upplaga i början av år 2020.

Möbeljätten IKEA har tillsammans med UNYQ, som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, tagit fram en prototyp för en individualiserad och modern gamingstol. 

På senaste tiden har allt fler börjat experimentera med 3d-utskrifter för att skapa individualiserade produkter. Nu har UNYQ, ett företag som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, gått samman med IKEA för att ta fram en prototyp av en ergonomiskt och individuellt anpassad gamingstol. Samtidigt ska den passa in med hemmets övriga interiör.

– Det här är en spännande möjlighet för UNYQ. Vi har alltid arbetat för att skapa frihet att välja design och individuell anpassning för så många som möjligt. Ur detta perspektiv är samarbetet med IKEA fantastiskt, säger Eythor Bender, vd för UNYQ.

Förutom IKEA har UNYQ även samarbetat med e-sportfirman Area Academy för att undersöka hur design av utrustning kan bidra till att datorspelarens upplevelse- särskilt med tanke på utseende, ergonomi och mobilitet. Resultatet av samarbetet visades upp under IKEA:s demokratiska designdagar i Älmhult Sverige.

– Genom samarbetet med UNYQ önskar IKEA att lära sig hur man kan använda fotometrisk och 3d-skanning i kombination med 3d-utskrift, så att det går att anpassa produkterna bättre ergonomiskt och med ett mer individualiserat utseende, säger Marcus Engman, designchef på IKEA Range & Supply.

Stolen kommer att finnas i IKEA:s sortiment under en begränsad period i början av 2020.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fokus på metallprinting under AM-Dagen

3dp.se välkomnar till årets upplaga av heldagskonferensen AM-Dagen. En konferens om additiv tillverkning för industrin. Nu presenterar vi delar ur årets program samt de första talarna!

Publicerat av: 

LEGO investerar i 3d-företag

3d-företag gör aktieemission motsvarande 19 miljoner amerikanska dollar som letts av Lego Brand Group. – LEGO-koncernen har använt additiv tillverkningsteknik i mer än 20 år, säger Per Hjuler, affärsutveckling av LEGO Brand Group.

Publicerat av: 

Projekt kan eliminera stödet

Mittuniversitetet startar ett treårigt projekt för att stärka flyg- och implantatindustrin. − Idag hämmas produktiviteten inom 3d-printing kraftigt av mer eller mindre manuella metoder för att ta bort kvarvarande pulver och stödstrukturer, säger Lars-Erik Rännar från Mittuniversitetet.

Publicerat av: 

De vill stärka utveckling av grafenmaterial

ABB Technology Venture och Walerud Ventures investerar i materialutvecklaren Graphmatech. – Från dag ett har vi varit imponerade av grundarteamet och egenskaperna hos Aros Graphene, säger Malin Carlström från ABB Technology Venture.

Publicerat av: 

Voxeljet: ”Tio gånger snabbare”

Voxeljet tar ett stort steg mot en produktionssystem som kan ersätta konventionell serieproduktion. – VJET X-IOB är tio gånger snabbare än våra nuvarande 3d-skrivare, säger Voxeljets vd Jimmy Reeves. 

Publicerat av: 

Fler bettskenor med 3d-teknik

Align Technology investerar ytterligare i 3D Systems SLA-teknik för att printa fler bettskenor. Bettskenor som hittills lett till behandlingar av 5,8 miljoner människor globalt.

Publicerat av: 

Tre av fyra satsar på 3d-teknik

Ricoh redovisar ljusa siffror för 3d-marknaden i ny undersökning. Tre av fyra små och medelstora företag kommer använda 3d-tekniken under mitten av 2020-talet. 

Publicerat av: 

HP lanserar 3d-skrivare för metall

HP lanserar nu sin första 3d-skrivare för metall, HP Metal Jet. Enligt tillverkaren ska den kunna skriva ut delar 50 gånger snabbare och till en lägre kostnad än andra binder-jetting system. 

Publicerat av: