Möbeljätte säljer 3d-printad gamingstol

Gamingstolen kommer säljas som en begränsad upplaga i början av år 2020.

Möbeljätten IKEA har tillsammans med UNYQ, som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, tagit fram en prototyp för en individualiserad och modern gamingstol. 

På senaste tiden har allt fler börjat experimentera med 3d-utskrifter för att skapa individualiserade produkter. Nu har UNYQ, ett företag som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, gått samman med IKEA för att ta fram en prototyp av en ergonomiskt och individuellt anpassad gamingstol. Samtidigt ska den passa in med hemmets övriga interiör.

– Det här är en spännande möjlighet för UNYQ. Vi har alltid arbetat för att skapa frihet att välja design och individuell anpassning för så många som möjligt. Ur detta perspektiv är samarbetet med IKEA fantastiskt, säger Eythor Bender, vd för UNYQ.

Förutom IKEA har UNYQ även samarbetat med e-sportfirman Area Academy för att undersöka hur design av utrustning kan bidra till att datorspelarens upplevelse- särskilt med tanke på utseende, ergonomi och mobilitet. Resultatet av samarbetet visades upp under IKEA:s demokratiska designdagar i Älmhult Sverige.

– Genom samarbetet med UNYQ önskar IKEA att lära sig hur man kan använda fotometrisk och 3d-skanning i kombination med 3d-utskrift, så att det går att anpassa produkterna bättre ergonomiskt och med ett mer individualiserat utseende, säger Marcus Engman, designchef på IKEA Range & Supply.

Stolen kommer att finnas i IKEA:s sortiment under en begränsad period i början av 2020.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: