3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways släpper smyckeskollektionen Spring & Wonder för att demonstrera sin nya lösning för en mer personlig e-handel.

Servicebyrån Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Den onlinebaserade servicebyrån Shapeways lanserar nu en plattform för e-handel och beställningar on-demand. Med en ny kollektion av smycken, som skrivs ut genom 3d-skrivare, vill Shapeways visa andra företag möjligheterna med 3d-utskrifter.

Gregory ”Greg” Kress, vd för Shapeways.

– Shapeways har utvecklat ett sofistikerat back-end av produktions-, distributions- och försörjningskedjan. Vi är angelägna om att utöka våra mjukvarutjänster till varumärken som vill utnyttja massanpassning via 3d-modellering och tryckteknik, säger Greg Kress, vd för Shapeways. 

Kunden kan antingen själv ladda upp en design eller ta hjälp av designers som går att nå via Shapeways hemsida. Därefter sker val av vilket material smycket ska skrivas ut i och efter utskrift skickas produkten till kunden. Den första kollektionen som släpps heter Spring & Wonder och kommer i tre olika produktserier: Signature, Celestial och Geometric. Priset för ett smycke kommer att landa på mellan 45 till 350 amerikanska dollar, beroende på storlek och materialval. De material som erbjuds är silver, 14 karat guld, 14 karats roséguld, mässing eller brons.

– Med denna enkla mjukvarulösning erbjuder vi varumärken en chans att ge sina kunder möjligheten att skapa verkliga produkter av ett slag till överkomliga priser, säger Greg Kress. 

Shapeways arbetar med att anpassa programvaran så att andra varumärkesägare ska kunna använda deras lösning. Företaget skriver även i ett pressutskick att flera lanseringar av produkter kan väntas inom kort.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

Publicerat av: 

Så kan svenska satsningar nå nya höjder

Alfred Nobel Science Park beviljas 3,7 miljoner kronor för att driva projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet är att knyta samman de olika satsningarna inom additiv tillverkning. – Alla satsningar, var och en för sig, är för små för att kunna konkurrera internationellt, säger Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park. 

Publicerat av: 

Hybridskrivare kan bana väg för byggindustrin

EU-finansierat projekt presenterar en hybridskrivare för flyg- och byggindustrin. – Att minska kostnaderna, förbättra effektiviteten och produktionsflexibiliteten är kärnan för att förbättra Europas industriella konkurrenskraft, skriver projektpartnern Autodesk i ett pressmeddelande. 

Publicerat av: 

Så ska de stoppa vapenfiler på nätet

Nu tar den ideella organisationen Non-Violence ställning mot nedladdningsbara filer av vapen som kan tillverkas med en 3d-skrivare. En student vid Xenter fick uppdraget att bidra med CAD-fil av modernt konstverk.  

Publicerat av: 

Carbon utvidgar produktportföljen

Carbon lanserar sin nya 3d-skrivare L1 genom att sätta en 3d-utskriven amerikansk fotbollshjälm i fokus. Den nya skrivaren kan tillverka fem gånger så stora objekt som Carbons tidigare 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Fräsen står stark i dentalbranschen

När 3d-printing i dess additiva form har blivit något av en ”hype”, är det lätt att tro att den subtraktiva metoden hamnar i skymundan. Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, ser å andra sidan ett växande intresse för fräsmaskiner inom ett antal områden.

Publicerat av: 

Nu slipper vakterna bränna sina öron

Efter femhundra år av brända öron på grund av sommarvärmen, och vikten av två kilo tunga metallhjälmar som vilar på huvudet, står Vatikanens schweizergarde nu inför ljusare tider tack vare nya 3d-utskrivna hjälmar.

Publicerat av: 

CELLINK beviljas miljonbelopp

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink har tillsammans med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, beviljats 10 miljoner kronor för Eu-projektet FUNC. 

Publicerat av: 

Tractus3D släpper ny PEEK-printer

Tractus3D lanserar en ny 3d-skrivare för PEEK-material. – T850P är perfekt för att producera starka och lätta föremål som tillverkats med PEEK, säger Maurits Blok, kommersiell chef på Tractus3D.

Publicerat av: 

SJ använder 3d-print för reservdelar

Nu kan du spana in 3d-printade prylar på SJs tåg. Företaget satsar nämligen stort på att tillverka reservdelar genom tekniken. – Vi kommer successivt att tillverka allt fler reservdelar med hjälp av 3d-printing, säger Anders Gustafsson, chef för stora projekt på SJs division Fordon.

Publicerat av: