3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways släpper smyckeskollektionen Spring & Wonder för att demonstrera sin nya lösning för en mer personlig e-handel.

Servicebyrån Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Den onlinebaserade servicebyrån Shapeways lanserar nu en plattform för e-handel och beställningar on-demand. Med en ny kollektion av smycken, som skrivs ut genom 3d-skrivare, vill Shapeways visa andra företag möjligheterna med 3d-utskrifter.

Gregory ”Greg” Kress, vd för Shapeways.

– Shapeways har utvecklat ett sofistikerat back-end av produktions-, distributions- och försörjningskedjan. Vi är angelägna om att utöka våra mjukvarutjänster till varumärken som vill utnyttja massanpassning via 3d-modellering och tryckteknik, säger Greg Kress, vd för Shapeways. 

Kunden kan antingen själv ladda upp en design eller ta hjälp av designers som går att nå via Shapeways hemsida. Därefter sker val av vilket material smycket ska skrivas ut i och efter utskrift skickas produkten till kunden. Den första kollektionen som släpps heter Spring & Wonder och kommer i tre olika produktserier: Signature, Celestial och Geometric. Priset för ett smycke kommer att landa på mellan 45 till 350 amerikanska dollar, beroende på storlek och materialval. De material som erbjuds är silver, 14 karat guld, 14 karats roséguld, mässing eller brons.

– Med denna enkla mjukvarulösning erbjuder vi varumärken en chans att ge sina kunder möjligheten att skapa verkliga produkter av ett slag till överkomliga priser, säger Greg Kress. 

Shapeways arbetar med att anpassa programvaran så att andra varumärkesägare ska kunna använda deras lösning. Företaget skriver även i ett pressutskick att flera lanseringar av produkter kan väntas inom kort.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Voxeljet: ”Tio gånger snabbare”

Voxeljet tar ett stort steg mot en produktionssystem som kan ersätta konventionell serieproduktion. – VJET X-IOB är tio gånger snabbare än våra nuvarande 3d-skrivare, säger Voxeljets vd Jimmy Reeves. 

Publicerat av: 

Fler bettskenor med 3d-teknik

Align Technology investerar ytterligare i 3D Systems SLA-teknik för att printa fler bettskenor. Bettskenor som hittills lett till behandlingar av 5,8 miljoner människor globalt.

Publicerat av: 

Tre av fyra satsar på 3d-teknik

Ricoh redovisar ljusa siffror för 3d-marknaden i ny undersökning. Tre av fyra små och medelstora företag kommer använda 3d-tekniken under mitten av 2020-talet. 

Publicerat av: 

HP lanserar 3d-skrivare för metall

HP lanserar nu sin första 3d-skrivare för metall, HP Metal Jet. Enligt tillverkaren ska den kunna skriva ut delar 50 gånger snabbare och till en lägre kostnad än andra binder-jetting system. 

Publicerat av: 

Sveriges största fullfärgsprintade stadsmodell

På torsdag invigs Landskrona stads nya 3d-utskrivna stadsmodell. – Så vitt vi känner till är den Sveriges största offentliga fullfärgsprintade stadsmodell, säger Felix Heuman från 3d-studion Holygon, som står bakom modellen.

Publicerat av: 

Protech lanserar nya kolfiber och PEKK material

Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys 3d-skrivare, har lanserat nya material för FDM-skrivaren Fortus 380mc Carbon Fiber Edition. – Man kan få marknadens starkaste utskrivna modeller med kolfiber, säger Protechs Evald Ottosson.

Publicerat av: 

3d-printad käke förändrade patients liv

Tandläkaren Noran De Basso har med hjälp av digitala verktyg och 3d-skrivare skapat en ny helkäke till en patient. – Utan tekniken skulle han inte kunna få ett hundra procentigt resultat, säger Noran De Basso.

Publicerat av: 

3D Systems växlar upp med Figure 4 Standalone

3D Systems släpper 3d-skrivaren Figure 4 Standalone SLA 3D printer, anpassad till produktionsplattformen Figure 4. –  Det tar bara minuter att skriva ut istället för timmar, säger Vyomesh Joshi, vd, 3D Systems.

Publicerat av: 

QR-kod kan säkra utskriften

Hur kan företag och designers försäkra sig om att deras 3d-filer inte kopieras och sprids? Forskare från New York university har hittat en ny lösning baserad på användning av QR-koder.

Publicerat av: