3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways släpper smyckeskollektionen Spring & Wonder för att demonstrera sin nya lösning för en mer personlig e-handel.

Servicebyrån Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Den onlinebaserade servicebyrån Shapeways lanserar nu en plattform för e-handel och beställningar on-demand. Med en ny kollektion av smycken, som skrivs ut genom 3d-skrivare, vill Shapeways visa andra företag möjligheterna med 3d-utskrifter.

Gregory ”Greg” Kress, vd för Shapeways.

– Shapeways har utvecklat ett sofistikerat back-end av produktions-, distributions- och försörjningskedjan. Vi är angelägna om att utöka våra mjukvarutjänster till varumärken som vill utnyttja massanpassning via 3d-modellering och tryckteknik, säger Greg Kress, vd för Shapeways. 

Kunden kan antingen själv ladda upp en design eller ta hjälp av designers som går att nå via Shapeways hemsida. Därefter sker val av vilket material smycket ska skrivas ut i och efter utskrift skickas produkten till kunden. Den första kollektionen som släpps heter Spring & Wonder och kommer i tre olika produktserier: Signature, Celestial och Geometric. Priset för ett smycke kommer att landa på mellan 45 till 350 amerikanska dollar, beroende på storlek och materialval. De material som erbjuds är silver, 14 karat guld, 14 karats roséguld, mässing eller brons.

– Med denna enkla mjukvarulösning erbjuder vi varumärken en chans att ge sina kunder möjligheten att skapa verkliga produkter av ett slag till överkomliga priser, säger Greg Kress. 

Shapeways arbetar med att anpassa programvaran så att andra varumärkesägare ska kunna använda deras lösning. Företaget skriver även i ett pressutskick att flera lanseringar av produkter kan väntas inom kort.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Verklighetens Iron Man-dräkt 3d-printad

EOS och Gravity Industries samarbete når nya höjder, bokstavligen. Tillsammans har de tillverkat flygdräkten Jet Suit – verklighetens Iron Man-dräkt som kan få människan att färdas genom luften i 70 kilometer i timmen.

Publicerat av: 

Stratasys släpper elastiskt material

Protech gav mässbesökarna under Elmia Subcontractor möjligheten att känna och klämma på Stratasys senaste materialnyhet. – Du kan göra en massa olika saker, säger Protechs Johan Nyström.

Publicerat av: 

Protolabs vill växa i norden

Protolabs ställer ut under Elmia Subcontractor. – Vi vill expandera i norden och under mässan kan vi möta kunder på plats, berättar Douglas Lannerström, account manager för Protolabs svenska kontor.

Publicerat av: 

Acron: ”Att minimera stödmaterialet är något att ta tag i”

Acron upplever ett stort intresse för additiv tillverkning i metall. Men ett surt äpple att bita i är att hitta lösningar för att avlägsna stödmaterialet. – Det är många som säger ”tänk om man kunde printa detta i metall”. Och det kan man, säger Kenny Johansson, vd Acron.

Publicerat av: 

Prototal visar upp spetskompetens

Prototal, som genomgått stora förändringar den senaste tiden, hade en stor monter under Elmia Subcontractor. För att förtydliga för omvärlden hade de i montern ett, eller kanske tre, tydliga budskap…

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i 3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: