3d-printade smycken ska visa vägen

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 24 juni 2018
Shapeways släpper smyckeskollektionen Spring & Wonder för att demonstrera sin nya lösning för en mer personlig e-handel.

Servicebyrån Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Den onlinebaserade servicebyrån Shapeways lanserar nu en plattform för e-handel och beställningar on-demand. Med en ny kollektion av smycken, som skrivs ut genom 3d-skrivare, vill Shapeways visa andra företag möjligheterna med 3d-utskrifter.

Gregory ”Greg” Kress, vd för Shapeways.

– Shapeways har utvecklat ett sofistikerat back-end av produktions-, distributions- och försörjningskedjan. Vi är angelägna om att utöka våra mjukvarutjänster till varumärken som vill utnyttja massanpassning via 3d-modellering och tryckteknik, säger Greg Kress, vd för Shapeways. 

Kunden kan antingen själv ladda upp en design eller ta hjälp av designers som går att nå via Shapeways hemsida. Därefter sker val av vilket material smycket ska skrivas ut i och efter utskrift skickas produkten till kunden. Den första kollektionen som släpps heter Spring & Wonder och kommer i tre olika produktserier: Signature, Celestial och Geometric. Priset för ett smycke kommer att landa på mellan 45 till 350 amerikanska dollar, beroende på storlek och materialval. De material som erbjuds är silver, 14 karat guld, 14 karats roséguld, mässing eller brons.

– Med denna enkla mjukvarulösning erbjuder vi varumärken en chans att ge sina kunder möjligheten att skapa verkliga produkter av ett slag till överkomliga priser, säger Greg Kress. 

Shapeways arbetar med att anpassa programvaran så att andra varumärkesägare ska kunna använda deras lösning. Företaget skriver även i ett pressutskick att flera lanseringar av produkter kan väntas inom kort.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1