3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways släpper smyckeskollektionen Spring & Wonder för att demonstrera sin nya lösning för en mer personlig e-handel.

Servicebyrån Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Den onlinebaserade servicebyrån Shapeways lanserar nu en plattform för e-handel och beställningar on-demand. Med en ny kollektion av smycken, som skrivs ut genom 3d-skrivare, vill Shapeways visa andra företag möjligheterna med 3d-utskrifter.

Gregory ”Greg” Kress, vd för Shapeways.

– Shapeways har utvecklat ett sofistikerat back-end av produktions-, distributions- och försörjningskedjan. Vi är angelägna om att utöka våra mjukvarutjänster till varumärken som vill utnyttja massanpassning via 3d-modellering och tryckteknik, säger Greg Kress, vd för Shapeways. 

Kunden kan antingen själv ladda upp en design eller ta hjälp av designers som går att nå via Shapeways hemsida. Därefter sker val av vilket material smycket ska skrivas ut i och efter utskrift skickas produkten till kunden. Den första kollektionen som släpps heter Spring & Wonder och kommer i tre olika produktserier: Signature, Celestial och Geometric. Priset för ett smycke kommer att landa på mellan 45 till 350 amerikanska dollar, beroende på storlek och materialval. De material som erbjuds är silver, 14 karat guld, 14 karats roséguld, mässing eller brons.

– Med denna enkla mjukvarulösning erbjuder vi varumärken en chans att ge sina kunder möjligheten att skapa verkliga produkter av ett slag till överkomliga priser, säger Greg Kress. 

Shapeways arbetar med att anpassa programvaran så att andra varumärkesägare ska kunna använda deras lösning. Företaget skriver även i ett pressutskick att flera lanseringar av produkter kan väntas inom kort.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: