Canon i nytt samarbete om additiv tillverkning

I början av året valde Canon Europe att dra sig bort från 3d-marknaden. Men Canon har inte slopat tanken helt. I Japan har de ett nära samarbete med ett antal partners kring försäljning av 3d-lösningar till industrisektorn.

INTAMSYS, tillverkare av PEEK-material och högpresterande funktionella material för 3d-skrivare, säger i ett pressmeddelande att de har etablerat ett partnerskap med Canon och Fusion Technology Co. Ltd. för att slå sig in på Japans industriella produktionsmarknad för additiv tillverkning.

Fusion Technology är ett välrenommerat japanskt företag med expertis inom 3d-utskrift. Partnerskapet involverar även Canon Marketing Japan Inc, som fungerar som en försäljningsorganisation för Fusion Technology i Japan. Tillsammans kommer de att marknadsföra INTAMSYS lösningar till industriverksamheter i Japan.

– Flera japanska industriproducenter använder industriella additiva tillverkningslösningar för komplicerade applikationer. Detta på grund av den höga kvaliteten, texturen och den höga kostnadseffektiviteten. INTAMSYS har visat på en stark historia av att leverera avancerade material för 3d-utskrifter för industrisektorn. Under tiden har Fusion Technology byggt upp en bred kundbas med en framgångsrik uppsättning av återförsäljare, vilket framgår av vårt direkta samarbete med Canon. Vi tror att vi i detta samarbete kommer att komplettera varandra med möjligheten att utveckla flera marknader och möjligheter i Japan, säger Mr. Inoue, vd för Fusion Technology.

– INTAMSYS är glada för att bli erkända av Fusion Technology och Canon genom detta starka partnerskap och vi ser fram emot att få leverera additiva 3d-system av högsta kvalitet och med toppmodern teknik till japanska slutanvändare, säger Charles Han, vd för INTAMSYS.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: