Canon i nytt samarbete om additiv tillverkning

I början av året valde Canon Europe att dra sig bort från 3d-marknaden. Men Canon har inte slopat tanken helt. I Japan har de ett nära samarbete med ett antal partners kring försäljning av 3d-lösningar till industrisektorn.

INTAMSYS, tillverkare av PEEK-material och högpresterande funktionella material för 3d-skrivare, säger i ett pressmeddelande att de har etablerat ett partnerskap med Canon och Fusion Technology Co. Ltd. för att slå sig in på Japans industriella produktionsmarknad för additiv tillverkning.

Fusion Technology är ett välrenommerat japanskt företag med expertis inom 3d-utskrift. Partnerskapet involverar även Canon Marketing Japan Inc, som fungerar som en försäljningsorganisation för Fusion Technology i Japan. Tillsammans kommer de att marknadsföra INTAMSYS lösningar till industriverksamheter i Japan.

– Flera japanska industriproducenter använder industriella additiva tillverkningslösningar för komplicerade applikationer. Detta på grund av den höga kvaliteten, texturen och den höga kostnadseffektiviteten. INTAMSYS har visat på en stark historia av att leverera avancerade material för 3d-utskrifter för industrisektorn. Under tiden har Fusion Technology byggt upp en bred kundbas med en framgångsrik uppsättning av återförsäljare, vilket framgår av vårt direkta samarbete med Canon. Vi tror att vi i detta samarbete kommer att komplettera varandra med möjligheten att utveckla flera marknader och möjligheter i Japan, säger Mr. Inoue, vd för Fusion Technology.

– INTAMSYS är glada för att bli erkända av Fusion Technology och Canon genom detta starka partnerskap och vi ser fram emot att få leverera additiva 3d-system av högsta kvalitet och med toppmodern teknik till japanska slutanvändare, säger Charles Han, vd för INTAMSYS.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Verklighetens Iron Man-dräkt 3d-printad

EOS och Gravity Industries samarbete når nya höjder, bokstavligen. Tillsammans har de tillverkat flygdräkten Jet Suit – verklighetens Iron Man-dräkt som kan få människan att färdas genom luften i 70 kilometer i timmen.

Publicerat av: 

Stratasys släpper elastiskt material

Protech gav mässbesökarna under Elmia Subcontractor möjligheten att känna och klämma på Stratasys senaste materialnyhet. – Du kan göra en massa olika saker, säger Protechs Johan Nyström.

Publicerat av: 

Protolabs vill växa i norden

Protolabs ställer ut under Elmia Subcontractor. – Vi vill expandera i norden och under mässan kan vi möta kunder på plats, berättar Douglas Lannerström, account manager för Protolabs svenska kontor.

Publicerat av: 

Acron: ”Att minimera stödmaterialet är något att ta tag i”

Acron upplever ett stort intresse för additiv tillverkning i metall. Men ett surt äpple att bita i är att hitta lösningar för att avlägsna stödmaterialet. – Det är många som säger ”tänk om man kunde printa detta i metall”. Och det kan man, säger Kenny Johansson, vd Acron.

Publicerat av: 

Prototal visar upp spetskompetens

Prototal, som genomgått stora förändringar den senaste tiden, hade en stor monter under Elmia Subcontractor. För att förtydliga för omvärlden hade de i montern ett, eller kanske tre, tydliga budskap…

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i 3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: