Canon i nytt samarbete om additiv tillverkning

I början av året valde Canon Europe att dra sig bort från 3d-marknaden. Men Canon har inte slopat tanken helt. I Japan har de ett nära samarbete med ett antal partners kring försäljning av 3d-lösningar till industrisektorn.

INTAMSYS, tillverkare av PEEK-material och högpresterande funktionella material för 3d-skrivare, säger i ett pressmeddelande att de har etablerat ett partnerskap med Canon och Fusion Technology Co. Ltd. för att slå sig in på Japans industriella produktionsmarknad för additiv tillverkning.

Fusion Technology är ett välrenommerat japanskt företag med expertis inom 3d-utskrift. Partnerskapet involverar även Canon Marketing Japan Inc, som fungerar som en försäljningsorganisation för Fusion Technology i Japan. Tillsammans kommer de att marknadsföra INTAMSYS lösningar till industriverksamheter i Japan.

– Flera japanska industriproducenter använder industriella additiva tillverkningslösningar för komplicerade applikationer. Detta på grund av den höga kvaliteten, texturen och den höga kostnadseffektiviteten. INTAMSYS har visat på en stark historia av att leverera avancerade material för 3d-utskrifter för industrisektorn. Under tiden har Fusion Technology byggt upp en bred kundbas med en framgångsrik uppsättning av återförsäljare, vilket framgår av vårt direkta samarbete med Canon. Vi tror att vi i detta samarbete kommer att komplettera varandra med möjligheten att utveckla flera marknader och möjligheter i Japan, säger Mr. Inoue, vd för Fusion Technology.

– INTAMSYS är glada för att bli erkända av Fusion Technology och Canon genom detta starka partnerskap och vi ser fram emot att få leverera additiva 3d-system av högsta kvalitet och med toppmodern teknik till japanska slutanvändare, säger Charles Han, vd för INTAMSYS.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Voxeljet: ”Tio gånger snabbare”

Voxeljet tar ett stort steg mot en produktionssystem som kan ersätta konventionell serieproduktion. – VJET X-IOB är tio gånger snabbare än våra nuvarande 3d-skrivare, säger Voxeljets vd Jimmy Reeves. 

Publicerat av: 

Fler bettskenor med 3d-teknik

Align Technology investerar ytterligare i 3D Systems SLA-teknik för att printa fler bettskenor. Bettskenor som hittills lett till behandlingar av 5,8 miljoner människor globalt.

Publicerat av: 

Tre av fyra satsar på 3d-teknik

Ricoh redovisar ljusa siffror för 3d-marknaden i ny undersökning. Tre av fyra små och medelstora företag kommer använda 3d-tekniken under mitten av 2020-talet. 

Publicerat av: 

HP lanserar 3d-skrivare för metall

HP lanserar nu sin första 3d-skrivare för metall, HP Metal Jet. Enligt tillverkaren ska den kunna skriva ut delar 50 gånger snabbare och till en lägre kostnad än andra binder-jetting system. 

Publicerat av: 

Sveriges största fullfärgsprintade stadsmodell

På torsdag invigs Landskrona stads nya 3d-utskrivna stadsmodell. – Så vitt vi känner till är den Sveriges största offentliga fullfärgsprintade stadsmodell, säger Felix Heuman från 3d-studion Holygon, som står bakom modellen.

Publicerat av: 

Protech lanserar nya kolfiber och PEKK material

Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys 3d-skrivare, har lanserat nya material för FDM-skrivaren Fortus 380mc Carbon Fiber Edition. – Man kan få marknadens starkaste utskrivna modeller med kolfiber, säger Protechs Evald Ottosson.

Publicerat av: 

3d-printad käke förändrade patients liv

Tandläkaren Noran De Basso har med hjälp av digitala verktyg och 3d-skrivare skapat en ny helkäke till en patient. – Utan tekniken skulle han inte kunna få ett hundra procentigt resultat, säger Noran De Basso.

Publicerat av: 

3D Systems växlar upp med Figure 4 Standalone

3D Systems släpper 3d-skrivaren Figure 4 Standalone SLA 3D printer, anpassad till produktionsplattformen Figure 4. –  Det tar bara minuter att skriva ut istället för timmar, säger Vyomesh Joshi, vd, 3D Systems.

Publicerat av: 

QR-kod kan säkra utskriften

Hur kan företag och designers försäkra sig om att deras 3d-filer inte kopieras och sprids? Forskare från New York university har hittat en ny lösning baserad på användning av QR-koder.

Publicerat av: