CELLINK utmanar cancerceller

erik gatenholm cellink

Erik Gatenholm, vd CELLINK.

CELLINK går från mänsklig vävnad till mänskliga cancerceller. – Det viktigaste är att skapa patientnytta världen över, säger Erik Gatenholm, vd för CELLINK.

CELLINK, 3d-bioskrivartillverkare, har tagit på sig uppdraget att utveckla en ny bioprintingplattform, ett nytt biobläck samt mjuk- och hårdvara för att skriva ut mänskliga cancertumörer.

– Vi är otroligt tacksamma för finansieringen från EU som bidrar till fortsatt utveckling av nya teknologier inom Europa och ser fram emot att skapa värde för våra nuvarande och framtida kunder inom läkemedelsindustrin, men viktigast, att skapa patientnytta världen över, säger Erik Gatenholm, vd för CELLINK.

Projektet finansieras med 2,5 miljoner euro av Europakommissionen och 1 miljon från CELLINK själva. Projektet drivs av CELLINK och kommer pågå under 29 månader.

Projektet kommer att gå under namnet TumorPrint och målet är att erbjuda en plattform till läkemedelsföretag som ska göra det möjligt att studera cellreaktioner inom cancertumörer, när de utsätts för olika läkemedel.

– CELLINK har fått ett LOI från ett globalt läkemedelsbolag som kommer att hjälpa till med valideringen av plattformen, skriver företaget i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Månadens krönika: ”Serieproduktion inom metal AM”

– Genom att tänka nytt öppnas möjligheter. Går det till exempel att slå ihop flera delar till en, och på så sätt få en produkt med bättre egenskaper? Så skriver Alexander Sakratidis, månadens krönikör från Digital Metal.

Publicerat av: 

Robotar i fokus för Digital Metal

Digital Metals nya koncept ska eliminera manuellt arbete i den additiva tillverkningsprocessen. – De flesta additiva tillverkningsteknikerna visar en låg nivå av automation. Vårt mål är att förändra det, säger Ralf Carlström, vd Digital Metal.

Publicerat av: 

Futuristisk design med 3d-teknik

Industridesignern Nicole Hone har skapat futuristiska vattenväxter genom 3d-skrivare och digitala verktyg. – Det kan bli fördelaktigt för museer, nöjesparker och filmer, skriver Nicole på sin hemsida. 

Publicerat av: 

AMEXCI och 3DVerkstan kunskapsboostar företag

AMEXCI och 3DVerkstan går samman för att utveckla innovationsutbildning inom additiv tillverkning. – Utbildning är det enklaste sättet att exponeras för nya idéer och utforska potentialen i tekniken, säger Nicklas Ekstrand på 3DVerkstan. 

Publicerat av: 

Swerea IVF blir en del av RISE

Den svenska forskningskoncernen Swerea IVF, för industriell förnyelse och hållbar tillväxt, slår nu samman en större del av verksamheten med det statligt ägda forskningsinstitutet Research Institutes of Sweden, RISE. 

Publicerat av: 

Olsson Ruby i tåligare version

3DVerkstan släpper en ny version av munstycket Olsson Ruby. – Fördelarna är många, särskilt inom bil- och flygindustrin där 3d-tryckmaterial som klarar höga temperaturer kan ersätta metalldelar, säger Anders Olsson som uppfunnit munstycket.

Publicerat av: 

Fokus på metallprinting under AM-Dagen

3dp.se välkomnar till årets upplaga av heldagskonferensen AM-Dagen. En konferens om additiv tillverkning för industrin. Nu presenterar vi delar ur årets program samt de första talarna!

Publicerat av: