HP säkrar elektronik och leksaker med nya certifikat

 

hp-fusion-casper-3dcenter

HP:s Multi Jet Fusion, MJF.

HP har tagit fram ett antal nya certifikat för de material som HP Jet Fusion kan producera med. – Det ger en trygghet för slutkunden, säger Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center.

HP släpper nu certifikat för de material som HP Jet Fusion kan skriva ut med. Det är framför allt två certifikat för PA12-material som efterfrågats. För leksakstillverkning och för 3d-utskrifter till elektroniska apparater.

Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center.

– Den största fördelen för kunderna är att de arbetar med så bra plaster som möjligt och att certifikaten finns på plats, utformade efter de normer som HP utgår ifrån, säger Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center som är svensk återförsäljare för HP:s 3d-skrivare.

Det första certifikatet, speciellt framtaget för tillverkning av leksaker av materialet PA12, garanterar att det varken innehåller hårdplaster eller ftalater. 

– Ftalater är den kemiska förening som är det mjukgörande i plasten. Även om de flesta ftalaterna i dag är förbjudna är det fortfarande bra att poängtera att det även gäller 3d-materialet, berättar Pierre. 

Det andra uppmärksammade certifikatet är UL94-certifikatet som rör 3d-utskrift för tekniska apparater.

– UL94 är ett flamskyddscertifikat som efterfrågats av tillverkningsföretag, så att man kan använda materialet tillsammans med elektronik, säger Pierre. 

För HP är det viktigt att visa att de tar frågan seriöst, menar Pierre. I dag är dessa certifieringar vanliga inom plastbranschen och framför allt inom medicinteknik och livsmedelsbranschen. Däremot pratas det väldigt lite om dessa typer av certifikat då de ses mer som en lag. 

Förutom ovan nämnda certifikat tillkommer ytterligare några som täcker in PA11.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Verklighetens Iron Man-dräkt 3d-printad

EOS och Gravity Industries samarbete når nya höjder, bokstavligen. Tillsammans har de tillverkat flygdräkten Jet Suit – verklighetens Iron Man-dräkt som kan få människan att färdas genom luften i 70 kilometer i timmen.

Publicerat av: 

Stratasys släpper elastiskt material

Protech gav mässbesökarna under Elmia Subcontractor möjligheten att känna och klämma på Stratasys senaste materialnyhet. – Du kan göra en massa olika saker, säger Protechs Johan Nyström.

Publicerat av: 

Protolabs vill växa i norden

Protolabs ställer ut under Elmia Subcontractor. – Vi vill expandera i norden och under mässan kan vi möta kunder på plats, berättar Douglas Lannerström, account manager för Protolabs svenska kontor.

Publicerat av: 

Acron: ”Att minimera stödmaterialet är något att ta tag i”

Acron upplever ett stort intresse för additiv tillverkning i metall. Men ett surt äpple att bita i är att hitta lösningar för att avlägsna stödmaterialet. – Det är många som säger ”tänk om man kunde printa detta i metall”. Och det kan man, säger Kenny Johansson, vd Acron.

Publicerat av: 

Prototal visar upp spetskompetens

Prototal, som genomgått stora förändringar den senaste tiden, hade en stor monter under Elmia Subcontractor. För att förtydliga för omvärlden hade de i montern ett, eller kanske tre, tydliga budskap…

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i 3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: