HP säkrar elektronik och leksaker med nya certifikat

 

hp-fusion-casper-3dcenter

HP:s Multi Jet Fusion, MJF.

HP har tagit fram ett antal nya certifikat för de material som HP Jet Fusion kan producera med. – Det ger en trygghet för slutkunden, säger Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center.

HP släpper nu certifikat för de material som HP Jet Fusion kan skriva ut med. Det är framför allt två certifikat för PA12-material som efterfrågats. För leksakstillverkning och för 3d-utskrifter till elektroniska apparater.

Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center.

– Den största fördelen för kunderna är att de arbetar med så bra plaster som möjligt och att certifikaten finns på plats, utformade efter de normer som HP utgår ifrån, säger Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center som är svensk återförsäljare för HP:s 3d-skrivare.

Det första certifikatet, speciellt framtaget för tillverkning av leksaker av materialet PA12, garanterar att det varken innehåller hårdplaster eller ftalater. 

– Ftalater är den kemiska förening som är det mjukgörande i plasten. Även om de flesta ftalaterna i dag är förbjudna är det fortfarande bra att poängtera att det även gäller 3d-materialet, berättar Pierre. 

Det andra uppmärksammade certifikatet är UL94-certifikatet som rör 3d-utskrift för tekniska apparater.

– UL94 är ett flamskyddscertifikat som efterfrågats av tillverkningsföretag, så att man kan använda materialet tillsammans med elektronik, säger Pierre. 

För HP är det viktigt att visa att de tar frågan seriöst, menar Pierre. I dag är dessa certifieringar vanliga inom plastbranschen och framför allt inom medicinteknik och livsmedelsbranschen. Däremot pratas det väldigt lite om dessa typer av certifikat då de ses mer som en lag. 

Förutom ovan nämnda certifikat tillkommer ytterligare några som täcker in PA11.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Voxeljet: ”Tio gånger snabbare”

Voxeljet tar ett stort steg mot en produktionssystem som kan ersätta konventionell serieproduktion. – VJET X-IOB är tio gånger snabbare än våra nuvarande 3d-skrivare, säger Voxeljets vd Jimmy Reeves. 

Publicerat av: 

Fler bettskenor med 3d-teknik

Align Technology investerar ytterligare i 3D Systems SLA-teknik för att printa fler bettskenor. Bettskenor som hittills lett till behandlingar av 5,8 miljoner människor globalt.

Publicerat av: 

Tre av fyra satsar på 3d-teknik

Ricoh redovisar ljusa siffror för 3d-marknaden i ny undersökning. Tre av fyra små och medelstora företag kommer använda 3d-tekniken under mitten av 2020-talet. 

Publicerat av: 

HP lanserar 3d-skrivare för metall

HP lanserar nu sin första 3d-skrivare för metall, HP Metal Jet. Enligt tillverkaren ska den kunna skriva ut delar 50 gånger snabbare och till en lägre kostnad än andra binder-jetting system. 

Publicerat av: 

Sveriges största fullfärgsprintade stadsmodell

På torsdag invigs Landskrona stads nya 3d-utskrivna stadsmodell. – Så vitt vi känner till är den Sveriges största offentliga fullfärgsprintade stadsmodell, säger Felix Heuman från 3d-studion Holygon, som står bakom modellen.

Publicerat av: 

Protech lanserar nya kolfiber och PEKK material

Protech, som är svensk återförsäljare av Stratasys 3d-skrivare, har lanserat nya material för FDM-skrivaren Fortus 380mc Carbon Fiber Edition. – Man kan få marknadens starkaste utskrivna modeller med kolfiber, säger Protechs Evald Ottosson.

Publicerat av: 

3d-printad käke förändrade patients liv

Tandläkaren Noran De Basso har med hjälp av digitala verktyg och 3d-skrivare skapat en ny helkäke till en patient. – Utan tekniken skulle han inte kunna få ett hundra procentigt resultat, säger Noran De Basso.

Publicerat av: 

3D Systems växlar upp med Figure 4 Standalone

3D Systems släpper 3d-skrivaren Figure 4 Standalone SLA 3D printer, anpassad till produktionsplattformen Figure 4. –  Det tar bara minuter att skriva ut istället för timmar, säger Vyomesh Joshi, vd, 3D Systems.

Publicerat av: 

QR-kod kan säkra utskriften

Hur kan företag och designers försäkra sig om att deras 3d-filer inte kopieras och sprids? Forskare från New York university har hittat en ny lösning baserad på användning av QR-koder.

Publicerat av: