HP säkrar elektronik och leksaker med nya certifikat

 

hp-fusion-casper-3dcenter

HP:s Multi Jet Fusion, MJF.

HP har tagit fram ett antal nya certifikat för de material som HP Jet Fusion kan producera med. – Det ger en trygghet för slutkunden, säger Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center.

HP släpper nu certifikat för de material som HP Jet Fusion kan skriva ut med. Det är framför allt två certifikat för PA12-material som efterfrågats. För leksakstillverkning och för 3d-utskrifter till elektroniska apparater.

Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center.

– Den största fördelen för kunderna är att de arbetar med så bra plaster som möjligt och att certifikaten finns på plats, utformade efter de normer som HP utgår ifrån, säger Pierre Harrysson, teknisk säljare på 3D Center som är svensk återförsäljare för HP:s 3d-skrivare.

Det första certifikatet, speciellt framtaget för tillverkning av leksaker av materialet PA12, garanterar att det varken innehåller hårdplaster eller ftalater. 

– Ftalater är den kemiska förening som är det mjukgörande i plasten. Även om de flesta ftalaterna i dag är förbjudna är det fortfarande bra att poängtera att det även gäller 3d-materialet, berättar Pierre. 

Det andra uppmärksammade certifikatet är UL94-certifikatet som rör 3d-utskrift för tekniska apparater.

– UL94 är ett flamskyddscertifikat som efterfrågats av tillverkningsföretag, så att man kan använda materialet tillsammans med elektronik, säger Pierre. 

För HP är det viktigt att visa att de tar frågan seriöst, menar Pierre. I dag är dessa certifieringar vanliga inom plastbranschen och framför allt inom medicinteknik och livsmedelsbranschen. Däremot pratas det väldigt lite om dessa typer av certifikat då de ses mer som en lag. 

Förutom ovan nämnda certifikat tillkommer ytterligare några som täcker in PA11.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Ikea släpper tre nya 3d-printade produkter

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om
additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: 

Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han ska styra kommunikationen på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: