Transparent i materialportföljen

Först ut i ElogioAM:s materialportfölj är en rad filament under namnet Facilan.

ElogioAM, ett nyligen uppstartat bolag av specialkemikalieföretaget  Perstorp AB och nederländska materialtillverkaren 3D4Makers. Nu presenterar de ett nytt tillägg bland sina filament för FDM-skrivare: Facilan HT.

Det nya filamentet är en transparent copolyester som har ett högt temperaturmotstånd och en värmebeläggningstemperatur på 89 grader celcius. 

Facilan HT.

– PLA, PET är av begränsad användning för varaktiga applikationer på grund av deras relativt låga temperaturbeständighet, medan ABS lider av vridning och relativt låg styrka. Facilan HT är utformat för att hantera de gemensamma produktbegränsningarna och är speciellt framtaget för 3d-utskrifter, skriver företagen i ett pressutskick.

Enligt tillverkarna har materialet en styvhet som gör att det fungerar bra för snabbare utskriftsjobb. Det är helt amorft och möjliggör produktion av genomskinliga delar i z-riktningen.

– Facilan HT är lika enkelt att skriva ut med som PLA, med en transparens, perfekt för våra prototypbehov, säger Matthew Forrester, tech leader för 3d-utskrifter, L`Oréal Frankrike.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: