Transparent i materialportföljen

Först ut i ElogioAM:s materialportfölj är en rad filament under namnet Facilan.

ElogioAM, ett nyligen uppstartat bolag av specialkemikalieföretaget  Perstorp AB och nederländska materialtillverkaren 3D4Makers. Nu presenterar de ett nytt tillägg bland sina filament för FDM-skrivare: Facilan HT.

Det nya filamentet är en transparent copolyester som har ett högt temperaturmotstånd och en värmebeläggningstemperatur på 89 grader celcius. 

Facilan HT.

– PLA, PET är av begränsad användning för varaktiga applikationer på grund av deras relativt låga temperaturbeständighet, medan ABS lider av vridning och relativt låg styrka. Facilan HT är utformat för att hantera de gemensamma produktbegränsningarna och är speciellt framtaget för 3d-utskrifter, skriver företagen i ett pressutskick.

Enligt tillverkarna har materialet en styvhet som gör att det fungerar bra för snabbare utskriftsjobb. Det är helt amorft och möjliggör produktion av genomskinliga delar i z-riktningen.

– Facilan HT är lika enkelt att skriva ut med som PLA, med en transparens, perfekt för våra prototypbehov, säger Matthew Forrester, tech leader för 3d-utskrifter, L`Oréal Frankrike.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.