De lägger i nästa växel

Från vänster: Shane Collins, vd Additive Industries Nordamerika, Daan Kersten, grundare Additive Industries, Bob Markley, vd 3rd Dimension och Jonas Wintermans, grundare Additive Industries.

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Den nederländska 3d-skrivarutvecklaren Additive Industries och amerikanska 3rd Dimension Industrial 3D Printing Co, tillverkare av metallkomponenter genom additiv tillverkning, ingår partnerskap. Detta betyder att 3rd Dimension investerar i Additive Industries uppmärksammade metallskrivare MetalFAB1. Investeringen innebär, enligt 3rd Dimension, minskade ledtider på metalldelar tack vare MetalFAB1:s automatiseringsmöjligheter. Samtidigt tillåter Additive Industries-tekniken företaget att bygga stora delar i den största symmetriska byggvolymen som finns kommersiellt tillgänglig på marknaden idag.

Merparten av 3rd Dimensions team har rötter i racingvärlden och har uttryckt att användningen av den additiva tillverkningstekniken i produktionen av nya delar är en av anledningarna till att de kört hem så många vinster. Nyligen offentliggjordes även partnerskapet under vad som kan sägas vara 3rd Dimensions hemmaplan- Formula 1 racet i Austin Texas. 

Enligt Bob Markley, vd för 3rd Dimension har även möjligheterna för Additive Industries möjligheter att samarbeta med ett Formel 1 team bidragit till utvecklingen av deras 3d-skrivarsystem.

– Tillvägagångssättet (additiv tillverkning) som utvecklats inom racing för att nå en optimal lösning på minimal tid, har varit en nyckel till vår framgång och vi är glada att kunna addera Additive Industries MetalFAB1 till vår utrustningskomponent, eftersom deras samarbete med Alfa Romeo Sauber F1 Team verkligen har påskyndat utvecklingen av deras lösning, säger Bob Markley, vd 3rd Dimension.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandvik utökar maskinparken

Sandvik, global industrikoncern, utökar sin kapacitet inom additiv tillverkning genom att investera i ett flertal nya Renishaw RenAM 500Q 3d-skrivare.

Publicerat av: 

EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i
3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: 

Kodak och Evolve tekniksatsar

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Publicerat av: 

De lägger i nästa växel

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Publicerat av: 

Här kan additiv tillverkning blomstra

En kartläggning av additiv tillverkning i Mellansverige har gjorts på uppdrag av 9 svenska regioner. Resultatet visar stor potential för industrier i Mellansverige, men också ett behov av kompetensutveckling.

Publicerat av: 

Flera spännande talare klara för AM-Dagen

Den 5 december är det dags för AM-Dagen, 3dp.se:s årliga konferens om 3d-utskrivna slutprodukter för svenska teknikföretag inom bland annat fordons, flyg- och verkstadsindustri. Nu är ännu fler talare klara för dagen!

Publicerat av: