De lägger i nästa växel

Från vänster: Shane Collins, vd Additive Industries Nordamerika, Daan Kersten, grundare Additive Industries, Bob Markley, vd 3rd Dimension och Jonas Wintermans, grundare Additive Industries.

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Den nederländska 3d-skrivarutvecklaren Additive Industries och amerikanska 3rd Dimension Industrial 3D Printing Co, tillverkare av metallkomponenter genom additiv tillverkning, ingår partnerskap. Detta betyder att 3rd Dimension investerar i Additive Industries uppmärksammade metallskrivare MetalFAB1. Investeringen innebär, enligt 3rd Dimension, minskade ledtider på metalldelar tack vare MetalFAB1:s automatiseringsmöjligheter. Samtidigt tillåter Additive Industries-tekniken företaget att bygga stora delar i den största symmetriska byggvolymen som finns kommersiellt tillgänglig på marknaden idag.

Merparten av 3rd Dimensions team har rötter i racingvärlden och har uttryckt att användningen av den additiva tillverkningstekniken i produktionen av nya delar är en av anledningarna till att de kört hem så många vinster. Nyligen offentliggjordes även partnerskapet under vad som kan sägas vara 3rd Dimensions hemmaplan- Formula 1 racet i Austin Texas. 

Enligt Bob Markley, vd för 3rd Dimension har även möjligheterna för Additive Industries möjligheter att samarbeta med ett Formel 1 team bidragit till utvecklingen av deras 3d-skrivarsystem.

– Tillvägagångssättet (additiv tillverkning) som utvecklats inom racing för att nå en optimal lösning på minimal tid, har varit en nyckel till vår framgång och vi är glada att kunna addera Additive Industries MetalFAB1 till vår utrustningskomponent, eftersom deras samarbete med Alfa Romeo Sauber F1 Team verkligen har påskyndat utvecklingen av deras lösning, säger Bob Markley, vd 3rd Dimension.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: