De lägger i nästa växel

Från vänster: Shane Collins, vd Additive Industries Nordamerika, Daan Kersten, grundare Additive Industries, Bob Markley, vd 3rd Dimension och Jonas Wintermans, grundare Additive Industries.

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Den nederländska 3d-skrivarutvecklaren Additive Industries och amerikanska 3rd Dimension Industrial 3D Printing Co, tillverkare av metallkomponenter genom additiv tillverkning, ingår partnerskap. Detta betyder att 3rd Dimension investerar i Additive Industries uppmärksammade metallskrivare MetalFAB1. Investeringen innebär, enligt 3rd Dimension, minskade ledtider på metalldelar tack vare MetalFAB1:s automatiseringsmöjligheter. Samtidigt tillåter Additive Industries-tekniken företaget att bygga stora delar i den största symmetriska byggvolymen som finns kommersiellt tillgänglig på marknaden idag.

Merparten av 3rd Dimensions team har rötter i racingvärlden och har uttryckt att användningen av den additiva tillverkningstekniken i produktionen av nya delar är en av anledningarna till att de kört hem så många vinster. Nyligen offentliggjordes även partnerskapet under vad som kan sägas vara 3rd Dimensions hemmaplan- Formula 1 racet i Austin Texas. 

Enligt Bob Markley, vd för 3rd Dimension har även möjligheterna för Additive Industries möjligheter att samarbeta med ett Formel 1 team bidragit till utvecklingen av deras 3d-skrivarsystem.

– Tillvägagångssättet (additiv tillverkning) som utvecklats inom racing för att nå en optimal lösning på minimal tid, har varit en nyckel till vår framgång och vi är glada att kunna addera Additive Industries MetalFAB1 till vår utrustningskomponent, eftersom deras samarbete med Alfa Romeo Sauber F1 Team verkligen har påskyndat utvecklingen av deras lösning, säger Bob Markley, vd 3rd Dimension.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: