De lägger i nästa växel

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 31 oktober 2018
Från vänster: Shane Collins, vd Additive Industries Nordamerika, Daan Kersten, grundare Additive Industries, Bob Markley, vd 3rd Dimension och Jonas Wintermans, grundare Additive Industries.

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Den nederländska 3d-skrivarutvecklaren Additive Industries och amerikanska 3rd Dimension Industrial 3D Printing Co, tillverkare av metallkomponenter genom additiv tillverkning, ingår partnerskap. Detta betyder att 3rd Dimension investerar i Additive Industries uppmärksammade metallskrivare MetalFAB1. Investeringen innebär, enligt 3rd Dimension, minskade ledtider på metalldelar tack vare MetalFAB1:s automatiseringsmöjligheter. Samtidigt tillåter Additive Industries-tekniken företaget att bygga stora delar i den största symmetriska byggvolymen som finns kommersiellt tillgänglig på marknaden idag.

Merparten av 3rd Dimensions team har rötter i racingvärlden och har uttryckt att användningen av den additiva tillverkningstekniken i produktionen av nya delar är en av anledningarna till att de kört hem så många vinster. Nyligen offentliggjordes även partnerskapet under vad som kan sägas vara 3rd Dimensions hemmaplan- Formula 1 racet i Austin Texas. 

Enligt Bob Markley, vd för 3rd Dimension har även möjligheterna för Additive Industries möjligheter att samarbeta med ett Formel 1 team bidragit till utvecklingen av deras 3d-skrivarsystem.

– Tillvägagångssättet (additiv tillverkning) som utvecklats inom racing för att nå en optimal lösning på minimal tid, har varit en nyckel till vår framgång och vi är glada att kunna addera Additive Industries MetalFAB1 till vår utrustningskomponent, eftersom deras samarbete med Alfa Romeo Sauber F1 Team verkligen har påskyndat utvecklingen av deras lösning, säger Bob Markley, vd 3rd Dimension.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage