Det får du inte missa under Formnext

Formnext i Frankfurt, Tyskland är en av de större mässorna som sätter fokus på additiv tillverkning.

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Nedan listar vi några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet. 

Nedräkningen har börjat. Med endast två veckor kvar till den stora mässan för additiv tillverkning i Frankfurt, har de cirka 550 utställarna börjat släppa hintar om vad som kommer visas upp under dagarna. Ett flertal aktörer med svensk koppling kommer att finnas på plats. Den globala industrikoncernen Sandvik delar med sig av flera kundfall och sitt Osprey metallpulver för additiv tillverkning. Även Höganäs AB, 3D Center, Protech, Digital Metal, Arcam, GKN Aerospace, AIM Sweden och Quintus Technologies AB intar mässgolvet. 

EOS visar sitt EOS M 300-4 system, som är företagets flaggskeppsmaskin för metallproduktion på industriell skala.

EOS M 300-4 system.

GE Additive kommer demonstrera sin automatiserade DMLM (direct metal laser melting)-lösning från Concept Laser, materialnyheter för electro beam melting-tekniken och DMLM-tekniken, nya kundapplikationer för flyg- och fordonsindustri samt det medicinska området.

Skrivartillverkaren Stratasys visar nya material samt ger uppdateringar om sitt tillverkningssystem av metalldelar.

Mimakis färgskrivare 3DUJ-553 kommer att finnas på plats och monterns tema heter passande nog ”Shape the future in color”. 

Digital Metal presenterar sin egenutvecklade metal binder-jetting printer, DM P2500, byggd för serieproduktion av små komplexa komponenter med krav på höga toleranser, ytfinhet och repeterbarhet.

Utskrifter från Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553. 

HP som nyligen annonserade om sin nya 3d-skrivare för additiv tillverkning av metall, kommer också vara på och plats och visa upp produkter. I HP:s monter finns HP:s svenska leverantör 3D Center på plats för att prata om hur man tillämpar additiv tillverkning på bästa sätt.

Det väntas också ett flertal nya lanseringar under mässan. Bland annat kommer Builder 3D Printers lansera en ny industriell 3d-skrivare för storformat med namnet Builder Extreme PRO. Sigma Labs lanserar sin senaste version av sitt PrintRite3D system för kvalitetskontroll. Solukon Maschinenbau GmbH, som tar fram system för efterbehandling, ingick nyligen i ett partnerskap med Siemens för att lansera ett nytt avancerat system för borttagning av metallpulver för metal powder beds fusion-system. Den nya maskinen kommer att visas upp under Formnext-mässan.

Fler utställare och karta över mässhallen finns på Formnexts hemsida. 3dp.se kommer att bevaka eventet på plats.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS: ”En miljon lasrar”

3d-skrivarleverantören EOS premiärvisar sin LaserProFusion-teknik för polymerutskrifter på Formnext-mässan. En teknik som enligt EOS ska kunna ersätta formsprutning för serieproduktion. 

Publicerat av: 

Elmia sätter fokus på fordon

Fordonsindustrin anammar additiv tillverkning på nya sätt. –Fordonstillverkare har på senare tid börjat arbeta med att förändra hela bilens konstruktion, menar Dr Sascha Peters från material- och teknikföretaget Haute Innovation.

Publicerat av: 

Prototal: ”Vi vill bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter”

Prototalkoncernen har förvärvat företag med en sak i sikte: Att bli världens snabbaste leverantör av plastkomponenter. Med en rad strukturella förändringar det senaste året sätter de nu fokus på tre kärnområden: 3d-printing, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.

Publicerat av: 

Det får du inte missa under Formnext

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Vi listar några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet.

Publicerat av: 

Ger sig Mitsubishi in i
3d-världen?

Nyligen har flera internationella medier fått information om att Mitsubishi arbetar på en ny 3d-metallskrivare. Det är ännu inte namngivet och det kan vara att det enbart är en prototyp. Men inom två till tre år kan Mitsubishis intåg på marknaden vara ett faktum. 

Publicerat av: 

Siemens anställer ny designpartner

Siemens Industrial Turbomachinery AB, med fäste Finspång, har gett Etteplan i uppdrag att designa nya delar och applikationer för hjälpsystem till gasturbiner som framställs genom additiv tillverkning. 

Publicerat av: 

Gillette erbjuder personlig design

Gillette provar ett nytt koncept för att leverera rakupplevelser till män. Tillsammans med Formlabs startar de konceptet The Razor Maker – 3d-utskrivna och personaliserade handtag för rakhyvlar.

Publicerat av: 

Kodak och Evolve tekniksatsar

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Publicerat av: 

De lägger i nästa växel

Additive Industries och 3rd Dimension Industrial 3D Printing ingår partnerskap. 3rd Dimension la nyligen sin första beställning hos Additive Industries på den uppmärksammade metallskrivaren MetalFAB1.

Publicerat av: 

Här kan additiv tillverkning blomstra

En kartläggning av additiv tillverkning i Mellansverige har gjorts på uppdrag av 9 svenska regioner. Resultatet visar stor potential för industrier i Mellansverige, men också ett behov av kompetensutveckling.

Publicerat av: 

Flera spännande talare klara för AM-Dagen

Den 5 december är det dags för AM-Dagen, 3dp.se:s årliga konferens om 3d-utskrivna slutprodukter för svenska teknikföretag inom bland annat fordons, flyg- och verkstadsindustri. Nu är ännu fler talare klara för dagen!

Publicerat av: 

Ford prisas för 3d-verktyg

Ford vinner samtliga pris för additiv tillverkning i Automotive Innovation Awards Competition. Detta efter att ha tillverkat verktyg för fordon med hjälp av additiv tillverkning.

Publicerat av: