Det får du inte missa under Formnext

Formnext i Frankfurt, Tyskland är en av de större mässorna som sätter fokus på additiv tillverkning.

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Nedan listar vi några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet. 

Nedräkningen har börjat. Med endast två veckor kvar till den stora mässan för additiv tillverkning i Frankfurt, har de cirka 550 utställarna börjat släppa hintar om vad som kommer visas upp under dagarna. Ett flertal aktörer med svensk koppling kommer att finnas på plats. Den globala industrikoncernen Sandvik delar med sig av flera kundfall och sitt Osprey metallpulver för additiv tillverkning. Även Höganäs AB, 3D Center, Protech, Digital Metal, Arcam, GKN Aerospace, AIM Sweden och Quintus Technologies AB intar mässgolvet. 

EOS visar sitt EOS M 300-4 system, som är företagets flaggskeppsmaskin för metallproduktion på industriell skala.

EOS M 300-4 system.

GE Additive kommer demonstrera sin automatiserade DMLM (direct metal laser melting)-lösning från Concept Laser, materialnyheter för electro beam melting-tekniken och DMLM-tekniken, nya kundapplikationer för flyg- och fordonsindustri samt det medicinska området.

Skrivartillverkaren Stratasys visar nya material samt ger uppdateringar om sitt tillverkningssystem av metalldelar.

Mimakis färgskrivare 3DUJ-553 kommer att finnas på plats och monterns tema heter passande nog ”Shape the future in color”. 

Digital Metal presenterar sin egenutvecklade metal binder-jetting printer, DM P2500, byggd för serieproduktion av små komplexa komponenter med krav på höga toleranser, ytfinhet och repeterbarhet.

Utskrifter från Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553. 

HP som nyligen annonserade om sin nya 3d-skrivare för additiv tillverkning av metall, kommer också vara på och plats och visa upp produkter. I HP:s monter finns HP:s svenska leverantör 3D Center på plats för att prata om hur man tillämpar additiv tillverkning på bästa sätt.

Det väntas också ett flertal nya lanseringar under mässan. Bland annat kommer Builder 3D Printers lansera en ny industriell 3d-skrivare för storformat med namnet Builder Extreme PRO. Sigma Labs lanserar sin senaste version av sitt PrintRite3D system för kvalitetskontroll. Solukon Maschinenbau GmbH, som tar fram system för efterbehandling, ingick nyligen i ett partnerskap med Siemens för att lansera ett nytt avancerat system för borttagning av metallpulver för metal powder beds fusion-system. Den nya maskinen kommer att visas upp under Formnext-mässan.

Fler utställare och karta över mässhallen finns på Formnexts hemsida. 3dp.se kommer att bevaka eventet på plats.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: