Det får du inte missa under Formnext

Formnext i Frankfurt, Tyskland är en av de större mässorna som sätter fokus på additiv tillverkning.

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Nedan listar vi några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet. 

Nedräkningen har börjat. Med endast två veckor kvar till den stora mässan för additiv tillverkning i Frankfurt, har de cirka 550 utställarna börjat släppa hintar om vad som kommer visas upp under dagarna. Ett flertal aktörer med svensk koppling kommer att finnas på plats. Den globala industrikoncernen Sandvik delar med sig av flera kundfall och sitt Osprey metallpulver för additiv tillverkning. Även Höganäs AB, 3D Center, Protech, Digital Metal, Arcam, GKN Aerospace, AIM Sweden och Quintus Technologies AB intar mässgolvet. 

EOS visar sitt EOS M 300-4 system, som är företagets flaggskeppsmaskin för metallproduktion på industriell skala.

EOS M 300-4 system.

GE Additive kommer demonstrera sin automatiserade DMLM (direct metal laser melting)-lösning från Concept Laser, materialnyheter för electro beam melting-tekniken och DMLM-tekniken, nya kundapplikationer för flyg- och fordonsindustri samt det medicinska området.

Skrivartillverkaren Stratasys visar nya material samt ger uppdateringar om sitt tillverkningssystem av metalldelar.

Mimakis färgskrivare 3DUJ-553 kommer att finnas på plats och monterns tema heter passande nog ”Shape the future in color”. 

Digital Metal presenterar sin egenutvecklade metal binder-jetting printer, DM P2500, byggd för serieproduktion av små komplexa komponenter med krav på höga toleranser, ytfinhet och repeterbarhet.

Utskrifter från Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553. 

HP som nyligen annonserade om sin nya 3d-skrivare för additiv tillverkning av metall, kommer också vara på och plats och visa upp produkter. I HP:s monter finns HP:s svenska leverantör 3D Center på plats för att prata om hur man tillämpar additiv tillverkning på bästa sätt.

Det väntas också ett flertal nya lanseringar under mässan. Bland annat kommer Builder 3D Printers lansera en ny industriell 3d-skrivare för storformat med namnet Builder Extreme PRO. Sigma Labs lanserar sin senaste version av sitt PrintRite3D system för kvalitetskontroll. Solukon Maschinenbau GmbH, som tar fram system för efterbehandling, ingick nyligen i ett partnerskap med Siemens för att lansera ett nytt avancerat system för borttagning av metallpulver för metal powder beds fusion-system. Den nya maskinen kommer att visas upp under Formnext-mässan.

Fler utställare och karta över mässhallen finns på Formnexts hemsida. 3dp.se kommer att bevaka eventet på plats.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: