Det får du inte missa under Formnext

Formnext i Frankfurt, Tyskland är en av de större mässorna som sätter fokus på additiv tillverkning.

Flera företag släpper hintar om vad som kommer gå att skåda under Formnext-mässan i Frankfurt, 13-16 november. Nedan listar vi några av aktörerna som kommer att finnas på mässgolvet. 

Nedräkningen har börjat. Med endast två veckor kvar till den stora mässan för additiv tillverkning i Frankfurt, har de cirka 550 utställarna börjat släppa hintar om vad som kommer visas upp under dagarna. Ett flertal aktörer med svensk koppling kommer att finnas på plats. Den globala industrikoncernen Sandvik delar med sig av flera kundfall och sitt Osprey metallpulver för additiv tillverkning. Även Höganäs AB, 3D Center, Protech, Digital Metal, Arcam, GKN Aerospace, AIM Sweden och Quintus Technologies AB intar mässgolvet. 

EOS visar sitt EOS M 300-4 system, som är företagets flaggskeppsmaskin för metallproduktion på industriell skala.

EOS M 300-4 system.

GE Additive kommer demonstrera sin automatiserade DMLM (direct metal laser melting)-lösning från Concept Laser, materialnyheter för electro beam melting-tekniken och DMLM-tekniken, nya kundapplikationer för flyg- och fordonsindustri samt det medicinska området.

Skrivartillverkaren Stratasys visar nya material samt ger uppdateringar om sitt tillverkningssystem av metalldelar.

Mimakis färgskrivare 3DUJ-553 kommer att finnas på plats och monterns tema heter passande nog ”Shape the future in color”. 

Digital Metal presenterar sin egenutvecklade metal binder-jetting printer, DM P2500, byggd för serieproduktion av små komplexa komponenter med krav på höga toleranser, ytfinhet och repeterbarhet.

Utskrifter från Mimakis 3d-skrivare 3DUJ-553. 

HP som nyligen annonserade om sin nya 3d-skrivare för additiv tillverkning av metall, kommer också vara på och plats och visa upp produkter. I HP:s monter finns HP:s svenska leverantör 3D Center på plats för att prata om hur man tillämpar additiv tillverkning på bästa sätt.

Det väntas också ett flertal nya lanseringar under mässan. Bland annat kommer Builder 3D Printers lansera en ny industriell 3d-skrivare för storformat med namnet Builder Extreme PRO. Sigma Labs lanserar sin senaste version av sitt PrintRite3D system för kvalitetskontroll. Solukon Maschinenbau GmbH, som tar fram system för efterbehandling, ingick nyligen i ett partnerskap med Siemens för att lansera ett nytt avancerat system för borttagning av metallpulver för metal powder beds fusion-system. Den nya maskinen kommer att visas upp under Formnext-mässan.

Fler utställare och karta över mässhallen finns på Formnexts hemsida. 3dp.se kommer att bevaka eventet på plats.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printat gips nära till hands

Efter en ledbandsoperation 3d-printade företagen Skymaker och Wematter ett gips till Pia Lindström så att hon kunde träna, tvätta händerna och duscha som vanligt. Nu vill de att fler aktörer inom sjukvården ska börja använda tekniken.

Publicerat av: 

DMG Mori släpper ny hybrid

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

Publicerat av: 

Skarp vändning i vapenstrid

Förra året beslutade Trump-administrationen att grupper skulle få distribuera konstruktionsteckningar till 3d-vapen. Nu har en federal domare i delstaten Washington beslutat att tillståndet var olagligt. 

Publicerat av: 

Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

AM-dagen samlar teknikföretagen

AM-dagen den 5 december bjuder på nio programpunkter, allt från den senaste forskningen till applikationsområden för metall- och plastbaserad produktion med additiv teknik. Även utställare från en rad olika teknikföretag kommer vara på plats.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: