Kodak och Evolve tekniksatsar

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 6 november 2018
Kodak äntrade 3d-marknaden under 2017 då de även lanserade sin nya 3d-skrivare KODAK Portrait.

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Kodak och Evolve Additive Solutions är båda två relativt nya spelare inom 3d-marknaden. Nu har de beslutat sig för att ingå ett tekniskt partnerskap.

John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem. Foto: Kodak

Avtalet inkluderar att utveckla utrustning och material för Evolves additiva tillverkningsprocess STEP (Selective Thermoplastic Electrophotogtaphic Process). Plattformen är, som 3dp.se har skrivit om tidigare, planerad att släppas kommersiellt år 2020. Praktiskt innebär det att Kodak ska leverera bildsystem, delar och förbrukningsmaterial till Evolve ur deras Kodak Nexpress system. En plattform som likt Evolves STEP-system är baserad på elektrofotografisk teknik. Evolve planerar bland annat att använda Kodaks tillverkningsprocess för toners.

– Valet av Kodaksystemet och tekniken för STEP gör det möjligt för oss att leverera en högt tillförlitlig lösning, baserad på en beprövad motor som är känd som ett av de mest produktiva trycksystemen i världen, säger Steve Chillscyzn som är vd för Evolve.

Det första STEP-systemet finns som en alfa-version och ska installeras på en plats där det både finns resurser från Kodak och Evolve.

– Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift och den additiva tillverkningsindustrin, säger John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem.

Evolve planerar att släppa sin 3d-plattform under 2020.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1