Kodak och Evolve tekniksatsar

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 6 november 2018
Kodak äntrade 3d-marknaden under 2017 då de även lanserade sin nya 3d-skrivare KODAK Portrait.

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Kodak och Evolve Additive Solutions är båda två relativt nya spelare inom 3d-marknaden. Nu har de beslutat sig för att ingå ett tekniskt partnerskap.

John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem. Foto: Kodak

Avtalet inkluderar att utveckla utrustning och material för Evolves additiva tillverkningsprocess STEP (Selective Thermoplastic Electrophotogtaphic Process). Plattformen är, som 3dp.se har skrivit om tidigare, planerad att släppas kommersiellt år 2020. Praktiskt innebär det att Kodak ska leverera bildsystem, delar och förbrukningsmaterial till Evolve ur deras Kodak Nexpress system. En plattform som likt Evolves STEP-system är baserad på elektrofotografisk teknik. Evolve planerar bland annat att använda Kodaks tillverkningsprocess för toners.

– Valet av Kodaksystemet och tekniken för STEP gör det möjligt för oss att leverera en högt tillförlitlig lösning, baserad på en beprövad motor som är känd som ett av de mest produktiva trycksystemen i världen, säger Steve Chillscyzn som är vd för Evolve.

Det första STEP-systemet finns som en alfa-version och ska installeras på en plats där det både finns resurser från Kodak och Evolve.

– Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift och den additiva tillverkningsindustrin, säger John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem.

Evolve planerar att släppa sin 3d-plattform under 2020.

Läs vidare

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team

Metod för AI-förbättrad 3D-print

AI är ett begrepp som är på allas läppar. Tekniken används redan på flera olika sätt inom 3D-printing och det kommer hela tiden nya lösningar. Amerikanska forskare har utvecklat en algoritm för att effektivare printa komplexa strukturer.
3D-printer-printing-prostate

Klimatsmartare byggen med 3D-printade betongelement

Forskare vid Syddansk universitet (SDU) har tagit fram 3D-printade betongelement som kräver mindre material och därmed innebär en mindre belastning på miljön än traditionella motsvarigheter. 
f6d8b7a7-150c-4d9d-9edf-e33a70d766b5

Senaste nytt

Shining 3D släpper ny Pro-modell

Shining 3D presenterar FreeScan UE Pro2, en trådlös, handhållen laser-3D-skanner för flera olika applikationer och inspektioner ute på fältet. 
Freescan Pro2 bild 2

Event: Hitta nya affärsmodeller med AM

Den 19 september bjuder RISE och 3D Action 2.0 in till ett insiktsseminarium om möjligheterna med additiv tillverkning i form av förändrade affärsmodeller och en stärkt industri.
RISE-pressbild

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two