Kodak och Evolve tekniksatsar

Kodak äntrade 3d-marknaden under 2017 då de även lanserade sin nya 3d-skrivare KODAK Portrait.

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Kodak och Evolve Additive Solutions är båda två relativt nya spelare inom 3d-marknaden. Nu har de beslutat sig för att ingå ett tekniskt partnerskap.

John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem. Foto: Kodak

Avtalet inkluderar att utveckla utrustning och material för Evolves additiva tillverkningsprocess STEP (Selective Thermoplastic Electrophotogtaphic Process). Plattformen är, som 3dp.se har skrivit om tidigare, planerad att släppas kommersiellt år 2020. Praktiskt innebär det att Kodak ska leverera bildsystem, delar och förbrukningsmaterial till Evolve ur deras Kodak Nexpress system. En plattform som likt Evolves STEP-system är baserad på elektrofotografisk teknik. Evolve planerar bland annat att använda Kodaks tillverkningsprocess för toners.

– Valet av Kodaksystemet och tekniken för STEP gör det möjligt för oss att leverera en högt tillförlitlig lösning, baserad på en beprövad motor som är känd som ett av de mest produktiva trycksystemen i världen, säger Steve Chillscyzn som är vd för Evolve.

Det första STEP-systemet finns som en alfa-version och ska installeras på en plats där det både finns resurser från Kodak och Evolve.

– Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift och den additiva tillverkningsindustrin, säger John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem.

Evolve planerar att släppa sin 3d-plattform under 2020.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: