Kodak och Evolve tekniksatsar

Kodak äntrade 3d-marknaden under 2017 då de även lanserade sin nya 3d-skrivare KODAK Portrait.

Kodak och Evolve Additive Solutions ska bistå varandra i företagens tekniska utveckling. – Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift, säger Kodaks John O’Grady.

Kodak och Evolve Additive Solutions är båda två relativt nya spelare inom 3d-marknaden. Nu har de beslutat sig för att ingå ett tekniskt partnerskap.

John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem. Foto: Kodak

Avtalet inkluderar att utveckla utrustning och material för Evolves additiva tillverkningsprocess STEP (Selective Thermoplastic Electrophotogtaphic Process). Plattformen är, som 3dp.se har skrivit om tidigare, planerad att släppas kommersiellt år 2020. Praktiskt innebär det att Kodak ska leverera bildsystem, delar och förbrukningsmaterial till Evolve ur deras Kodak Nexpress system. En plattform som likt Evolves STEP-system är baserad på elektrofotografisk teknik. Evolve planerar bland annat att använda Kodaks tillverkningsprocess för toners.

– Valet av Kodaksystemet och tekniken för STEP gör det möjligt för oss att leverera en högt tillförlitlig lösning, baserad på en beprövad motor som är känd som ett av de mest produktiva trycksystemen i världen, säger Steve Chillscyzn som är vd för Evolve.

Det första STEP-systemet finns som en alfa-version och ska installeras på en plats där det både finns resurser från Kodak och Evolve.

– Vi är väldigt glada för möjligheten att expandera egenskaperna med vår elektrofotografiska plattform utanför 2d-utskrift till 3d-utskrift och den additiva tillverkningsindustrin, säger John O’Grady, vd för Kodaks division för skrivarsystem.

Evolve planerar att släppa sin 3d-plattform under 2020.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: