Skannrar för de större objekten

En av de nya skannrarna, EinScan Pro 2X Plus, används för att skanna in en skulptur. Foto: EinScan

Shining 3D lanserade nyligen två handhållna 3d-skannrar. Det kinesiska företaget uppmärksammades för några år sedan, när två studenter använde sina skannrar för att läsa en fullskalig staty av den kinesiska aktivisten Tao Xingzhi.

De två nya skannrarna, EinScan Pro 2X och 2X Plus, är kompakta och handhållna, modulära 3d-skannrar. De kan hämta upp till en och en halv miljon datapunkter för att ge noggrann detaljinformation av det skannade objektet. 

De nya produkterna ska även vara lämpliga för skanning av skulpturer och andra större föremål. Företaget konstaterar att skanningsnoggrannheten är upp till 0,05 millimeter och att Handheld HD Scan är lämplig för att skanna större objekt. Med en skanningshastighet på 15 bilder per sekund, kan du i automatiskt läge uppnå en 0,2 millimeters korthet. Båda modellerna har 4 olika skanningslägen. Shining 3D har integrerat EinScan Pro 2X med designprogrammet Solid Edge Shining 3D Edition. En programvara som har utvecklats i samarbete med Siemens PLM.

 

Källa: 3D Printing Industry

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: