Skannrar för de större objekten

En av de nya skannrarna, EinScan Pro 2X Plus, används för att skanna in en skulptur. Foto: EinScan

Shining 3D lanserade nyligen två handhållna 3d-skannrar. Det kinesiska företaget uppmärksammades för några år sedan, när två studenter använde sina skannrar för att läsa en fullskalig staty av den kinesiska aktivisten Tao Xingzhi.

De två nya skannrarna, EinScan Pro 2X och 2X Plus, är kompakta och handhållna, modulära 3d-skannrar. De kan hämta upp till en och en halv miljon datapunkter för att ge noggrann detaljinformation av det skannade objektet. 

De nya produkterna ska även vara lämpliga för skanning av skulpturer och andra större föremål. Företaget konstaterar att skanningsnoggrannheten är upp till 0,05 millimeter och att Handheld HD Scan är lämplig för att skanna större objekt. Med en skanningshastighet på 15 bilder per sekund, kan du i automatiskt läge uppnå en 0,2 millimeters korthet. Båda modellerna har 4 olika skanningslägen. Shining 3D har integrerat EinScan Pro 2X med designprogrammet Solid Edge Shining 3D Edition. En programvara som har utvecklats i samarbete med Siemens PLM.

 

Källa: 3D Printing Industry

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: