Skannrar för de större objekten

En av de nya skannrarna, EinScan Pro 2X Plus, används för att skanna in en skulptur. Foto: EinScan

Shining 3D lanserade nyligen två handhållna 3d-skannrar. Det kinesiska företaget uppmärksammades för några år sedan, när två studenter använde sina skannrar för att läsa en fullskalig staty av den kinesiska aktivisten Tao Xingzhi.

De två nya skannrarna, EinScan Pro 2X och 2X Plus, är kompakta och handhållna, modulära 3d-skannrar. De kan hämta upp till en och en halv miljon datapunkter för att ge noggrann detaljinformation av det skannade objektet. 

De nya produkterna ska även vara lämpliga för skanning av skulpturer och andra större föremål. Företaget konstaterar att skanningsnoggrannheten är upp till 0,05 millimeter och att Handheld HD Scan är lämplig för att skanna större objekt. Med en skanningshastighet på 15 bilder per sekund, kan du i automatiskt läge uppnå en 0,2 millimeters korthet. Båda modellerna har 4 olika skanningslägen. Shining 3D har integrerat EinScan Pro 2X med designprogrammet Solid Edge Shining 3D Edition. En programvara som har utvecklats i samarbete med Siemens PLM.

 

Källa: 3D Printing Industry

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så sparar PIAB tid med 3d-printing

PIAB, ett företag inom automation och vakuumteknik vill bli den globala ledaren inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar. Som ett steg på vägen, har deras produktionsingenjör Anders Holm utbildat sig till 3d-printingspecialist.

Publicerat av: 

Mimaki breddar portföljen

Den japanska skrivartillverkaren Mimaki lanserade sin första 3d-skrivare i slutet av 2017. En maskin baserad på en inkjet-teknik. Nu är det dags för företaget att lansera ytterligare en maskin, denna gången i skrivbordsmodell.

Publicerat av: 

GKN ser miljöfördelar med framsteg inom rymdindustrin

Utvecklingen inom rymdindustrin går framåt i raketfart, inte minst när det kommer till användningen av 3d-printing för tillverkning av nya delar. GKN Aerospace i Trollhättan, som 3d-printar raketturbiner, ser tydliga samhällsfördelar med den snabba utvecklingen. 

Publicerat av: 

USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: