Skannrar för de större objekten

En av de nya skannrarna, EinScan Pro 2X Plus, används för att skanna in en skulptur. Foto: EinScan

Shining 3D lanserade nyligen två handhållna 3d-skannrar. Det kinesiska företaget uppmärksammades för några år sedan, när två studenter använde sina skannrar för att läsa en fullskalig staty av den kinesiska aktivisten Tao Xingzhi.

De två nya skannrarna, EinScan Pro 2X och 2X Plus, är kompakta och handhållna, modulära 3d-skannrar. De kan hämta upp till en och en halv miljon datapunkter för att ge noggrann detaljinformation av det skannade objektet. 

De nya produkterna ska även vara lämpliga för skanning av skulpturer och andra större föremål. Företaget konstaterar att skanningsnoggrannheten är upp till 0,05 millimeter och att Handheld HD Scan är lämplig för att skanna större objekt. Med en skanningshastighet på 15 bilder per sekund, kan du i automatiskt läge uppnå en 0,2 millimeters korthet. Båda modellerna har 4 olika skanningslägen. Shining 3D har integrerat EinScan Pro 2X med designprogrammet Solid Edge Shining 3D Edition. En programvara som har utvecklats i samarbete med Siemens PLM.

 

Källa: 3D Printing Industry

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Startskott för nordiskt 3d-printingsamarbete

I tisdags gick startskottet för Nordic AM Group, som har målet att skapa en nordisk marknad inom området för additiv tillverkning.
– Jag hoppas att det här kan leda till att industrin i Norden verkligen får upp ögonen för additiv tillverkning, Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park.

Publicerat av: 

Så kirrar du biffen

Är du sugen på en vegetarisk 3d-printad biff? Det spanska företaget NovaMeat har utvecklat en syntetisk, 3d-utskriven vegetarisk maträtt med ett utseende som påminner om nötkött eller kyckling.

Publicerat av: 

De ska sälja HP:s 3d-skrivare

3DVerkstan och 3D Center börjar samarbeta om att sälja HP:s 3d-skrivare i Sverige. – HP:s teknik blir en viktig
del i pusslet för att våra kunder ska kunna skapa olika geometrier, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Så exakta är 3d-printade tänder

Den digitala utvecklingen på dentalområdet har verkligen blommat ut. Men hur bra är tekniken egentligen? Detta har tandläkaren, tandteknikern och forskaren Michael Braian studerat i sin senaste avhandling.

Publicerat av: 

Så bildas ett ben atom för atom

Forskare på Chalmers universitet har tagit fram svaret på hur ett ben bildas på atomnivå. Arbetet har skett med hjälp av ett 3d-printat skelett som gett en ökad förståelse för hur man kan förbättra implantat och öka kunskapen om benskörhet.

Publicerat av: 

Vd med sikte på automation

Digital Metal ska satsa på automation och att snabba upp sitt befintliga system. –Vi har även något som skiljer sig mycket från andra aktörer på marknaden, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: