De växlar upp med moduler

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 11 december 2018

[metaslider id=”19559″]

 

Additive Industries har planer på att utveckla flera moduler till sitt gigantiska 3d-skrivarsystem MetalFAB1. – Varje kund kan välja vilka moduler de vill ha i sitt system, säger Martine Engels, marknadschef på Additive Industries. 

Additive Industries, en nederländsk 3d-skrivarutvecklare, har planer på att utveckla flera moduler till sitt gigantiska 3d-skrivarsystem MetalFAB1. Under Formnext-mässan i Frankfurt i november, kunde besökare och press titta närmare på det sammansatta systemet och ett flertal utskrivna komponenter i metall.

– Vårt fokus just nu är vårt modulsystem. Eftersom det ser ut som en enda stor maskin är det ibland svårt att kommunicera att det faktiskt består av flera delar, säger Martine Engels som är marknadschef på Additive Industries, och utvecklar: 

– Varje kund kan välja vilka moduler de vill ha i sitt system. Du måste ha de minsta modulerna som en bas, sen kan du addera fler allt eftersom ditt företag växer. Det är vårt huvudsakliga budskap.

Företagets kunder finns inom olika områden, bland annat fordons-, flyg- och medicinbranschen samt stora industriella företag. De levererar maskiner till kunder i hela världen.

Additivt tillverkad kvadratisk kloss som visar på hur stor byggyta maskinens grundmodul har.

Under Formnext passade företaget på att träffa både kunder och potentiella framtida medarbetare.

– Vi ställer ut på många olika mässor, men Formnext är det största eventet för oss i Europa. Emellanåt har vi inte personal så det räcker till att prata med alla besökare och då har vi ändå 22 personer på plats ur personalstyrkan. Eftersom vi växer hela tiden så pratar vi inte bara med potentiella kunder, utan även potentiella kollegor, berättar Martine.

Företagets mål är att bli topp tre i världen inom området. Deras MetalFAB1-system lanserades under år 2015 och var ett stort steg framåt, menar Martine. Men även om de gjort, och fortsätter göra stora framsteg med sin teknik är strategin att fortsätta ha ett öppet sinne inför potentiella konkurrenter.

– Enligt oss har vi det bästa systemet men vi kommer att fortsätta med vår strategi och ha en öppenhet inför marknaden så att vi ständigt kan utvecklas, avslutar Martine Engels.

Senaste nytt

Hushållsavfall i plast blir filament för 3D-printing

Mängden plastavfall i de tyska hushållen har tredubblats under de senaste 30 åren, varav en stor del kommer från förpackningar. Tyska forskare har nu framgångsrikt lyckats omvandla plasten till filament för 3D-printing.
Fraunhofer 1

Mässan där allt kretsar kring plast

Den 7-8 maj 2025 anordnas Plastteknik Nordic på Malmömässan för 13:e gången. I år medverkar ett tiotal utställare som på ett eller annat sätt är verksamma inom 3D-printing.
Plastteknik

Blått livsmedelssäkert 3D-printmaterial

Franska Sculpteo introducerar PA12 Blue, ett nytt 3D-printmaterial särskilt utvecklat för mathantering, tillagning och lagring. Ett material som uppfyller både EU:s direktiv för livsmedelssäkerhet och riktlinjer från U.S. Food and Drug Administration (FDA).
blue3d-2

Video: Hur kan man kombinera AM och formsprutning?

Vilka synergier kan uppstå om man kombinerar additiv tillverkning och formsprutning? Detta ämne har Prototals Henrik Lundell och Claes Sjödahl gjort en djupdykning i.
Prototal video

Läs vidare

Intamsys presenterar industriell desktopskrivare

En ultrasnabb 3D-skrivare av FFF-modell för industriella applikationer. Så beskriver Intamsys nya FUNMAT Pro 310 NEO som lanserades vid ett digitalt event den 26 september.
Intamsys NEO

Dubbla skanning-nyheter från Artec 3D

Företaget Artec 3D, med huvudkontor i Luxemburg, vill slå sig in på marknaden för industriell metrologi. Det avspeglas i de senaste två produktlanseringarna.
Artec kollage

Ny lösning för rengöring av stora 3D-utskrifter

Svenska AM Efficiency, som utvecklar efterbehandlingslösningar för 3D-utskrifter, lanserar nu sin senaste innovation kallad CCP-20.
ccp20_open and closed

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1