Två nya 3d-skrivare för keramiska material

Ett amerikanskt startup-företag vid namn Kwambio tog tillfället i akt att presentera två nya 3d-skrivare för keramiska material under en mässa i Las Vegas.

Företaget har tidigare fungerat som en servicebyrå inom keramiska komponenter. Det var under förra året som de lanserade sin första egna skrivare, Ceramo One. Den använder en binder jetting-teknik som blandar keramiska eller silikapulver med ett vattenbaserat bindemedel.

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Maskinerna som nyligen lanserats är bland annat en skrivbordsversion av föregångaren Ceramo One. Den nya Ceramo Zero Max har samma teknik men är i ett mindre format med en byggyta på 150 x 150 x 150 millimeter. Med ett skrivarhuvud printar maskinen fyra lager i minuten med en upplösning på 300 dpi per lager.

I motsats till skrivsbordsversionen släpper Kwambio även en 3d-skrivare för industriell användning, Ceramo Two. Den skriver ut mycket snabbare med 1 000 millimeter i sekunden och har kapacitet att bygga objekt som är 400 x 250 x 400 millimeter. Även upplösningen är högre på 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Förutom företagets 3d-skrivare finns även möjligheter att köpa tillhörande maskiner i serien för bland annat efterbearbetning.

3d-skrivarna förväntas att börja levereras till kunder i juli 2019, men redan nu går de att beställas via tillverkarens hemsida. Priserna skiljer sig något emellan de olika modellerna, då skrivbordsversionen kostar 5 000 amerikanska dollar och den industriella skrivaren runt 45 000 amerikanska dollar.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: