Två nya 3d-skrivare för keramiska material

Ett amerikanskt startup-företag vid namn Kwambio tog tillfället i akt att presentera två nya 3d-skrivare för keramiska material under en mässa i Las Vegas.

Företaget har tidigare fungerat som en servicebyrå inom keramiska komponenter. Det var under förra året som de lanserade sin första egna skrivare, Ceramo One. Den använder en binder jetting-teknik som blandar keramiska eller silikapulver med ett vattenbaserat bindemedel.

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Maskinerna som nyligen lanserats är bland annat en skrivbordsversion av föregångaren Ceramo One. Den nya Ceramo Zero Max har samma teknik men är i ett mindre format med en byggyta på 150 x 150 x 150 millimeter. Med ett skrivarhuvud printar maskinen fyra lager i minuten med en upplösning på 300 dpi per lager.

I motsats till skrivsbordsversionen släpper Kwambio även en 3d-skrivare för industriell användning, Ceramo Two. Den skriver ut mycket snabbare med 1 000 millimeter i sekunden och har kapacitet att bygga objekt som är 400 x 250 x 400 millimeter. Även upplösningen är högre på 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Förutom företagets 3d-skrivare finns även möjligheter att köpa tillhörande maskiner i serien för bland annat efterbearbetning.

3d-skrivarna förväntas att börja levereras till kunder i juli 2019, men redan nu går de att beställas via tillverkarens hemsida. Priserna skiljer sig något emellan de olika modellerna, då skrivbordsversionen kostar 5 000 amerikanska dollar och den industriella skrivaren runt 45 000 amerikanska dollar.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är
betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: