Två nya 3d-skrivare för keramiska material

Ett amerikanskt startup-företag vid namn Kwambio tog tillfället i akt att presentera två nya 3d-skrivare för keramiska material under en mässa i Las Vegas.

Företaget har tidigare fungerat som en servicebyrå inom keramiska komponenter. Det var under förra året som de lanserade sin första egna skrivare, Ceramo One. Den använder en binder jetting-teknik som blandar keramiska eller silikapulver med ett vattenbaserat bindemedel.

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Maskinerna som nyligen lanserats är bland annat en skrivbordsversion av föregångaren Ceramo One. Den nya Ceramo Zero Max har samma teknik men är i ett mindre format med en byggyta på 150 x 150 x 150 millimeter. Med ett skrivarhuvud printar maskinen fyra lager i minuten med en upplösning på 300 dpi per lager.

I motsats till skrivsbordsversionen släpper Kwambio även en 3d-skrivare för industriell användning, Ceramo Two. Den skriver ut mycket snabbare med 1 000 millimeter i sekunden och har kapacitet att bygga objekt som är 400 x 250 x 400 millimeter. Även upplösningen är högre på 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Förutom företagets 3d-skrivare finns även möjligheter att köpa tillhörande maskiner i serien för bland annat efterbearbetning.

3d-skrivarna förväntas att börja levereras till kunder i juli 2019, men redan nu går de att beställas via tillverkarens hemsida. Priserna skiljer sig något emellan de olika modellerna, då skrivbordsversionen kostar 5 000 amerikanska dollar och den industriella skrivaren runt 45 000 amerikanska dollar.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: