Två nya 3d-skrivare för keramiska material

Ett amerikanskt startup-företag vid namn Kwambio tog tillfället i akt att presentera två nya 3d-skrivare för keramiska material under en mässa i Las Vegas.

Företaget har tidigare fungerat som en servicebyrå inom keramiska komponenter. Det var under förra året som de lanserade sin första egna skrivare, Ceramo One. Den använder en binder jetting-teknik som blandar keramiska eller silikapulver med ett vattenbaserat bindemedel.

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Maskinerna som nyligen lanserats är bland annat en skrivbordsversion av föregångaren Ceramo One. Den nya Ceramo Zero Max har samma teknik men är i ett mindre format med en byggyta på 150 x 150 x 150 millimeter. Med ett skrivarhuvud printar maskinen fyra lager i minuten med en upplösning på 300 dpi per lager.

I motsats till skrivsbordsversionen släpper Kwambio även en 3d-skrivare för industriell användning, Ceramo Two. Den skriver ut mycket snabbare med 1 000 millimeter i sekunden och har kapacitet att bygga objekt som är 400 x 250 x 400 millimeter. Även upplösningen är högre på 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Förutom företagets 3d-skrivare finns även möjligheter att köpa tillhörande maskiner i serien för bland annat efterbearbetning.

3d-skrivarna förväntas att börja levereras till kunder i juli 2019, men redan nu går de att beställas via tillverkarens hemsida. Priserna skiljer sig något emellan de olika modellerna, då skrivbordsversionen kostar 5 000 amerikanska dollar och den industriella skrivaren runt 45 000 amerikanska dollar.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så sparar PIAB tid med 3d-printing

PIAB, ett företag inom automation och vakuumteknik vill bli den globala ledaren inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar. Som ett steg på vägen, har deras produktionsingenjör Anders Holm utbildat sig till 3d-printingspecialist.

Publicerat av: 

Mimaki breddar portföljen

Den japanska skrivartillverkaren Mimaki lanserade sin första 3d-skrivare i slutet av 2017. En maskin baserad på en inkjet-teknik. Nu är det dags för företaget att lansera ytterligare en maskin, denna gången i skrivbordsmodell.

Publicerat av: 

GKN ser miljöfördelar med framsteg inom rymdindustrin

Utvecklingen inom rymdindustrin går framåt i raketfart, inte minst när det kommer till användningen av 3d-printing för tillverkning av nya delar. GKN Aerospace i Trollhättan, som 3d-printar raketturbiner, ser tydliga samhällsfördelar med den snabba utvecklingen. 

Publicerat av: 

USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: