Formlabs utökar materialportföljen

Delar tillverkade med ett av Formlabs nya material, Elastic Resin. Foto: Formlabs

Formlabs, som tillverkar SLA 3d-skrivare, har introducerat två nya material under en konsumentmässa för elektronik i Las Vegas.

Det första av de två nya materialen, Elastic Resin, har utvecklats för att skapa prototyper för silikondelar och kommer att vara det mjukaste materialet bland Formlabs Engineering Resins hittills. Den andra Digital Denture är utformad för tillgängliga direkt digitala proteser.

På mässan presenterar företaget även skräddarsydda 3d-utskrivna handtag för rakhyvlar som de gör i samarbete med Gillette. Formlabs har under mässan mer än fyrtio Form 2 3d-skrivare i aktion eller att se i utställning, och företaget demonstrerar möjligheterna med additiv tillverkning i samarbete med högpresterande material.

 

3d-utskrivna klockremmar i elastiskt harts. Foto: Formlabs.

Förra året introducerades Formlabs på samma rättvisa Gray Pro, ett optiskt ogenomskinligt material som konstruerades för ”precision och styvhet” under lanseringen av sin Fuse 1 3d-skrivare – Formlabs första SLS-system (selektivt lasersintringssystem).

Enligt materialportföljen bör Elastic Resin göra det möjligt att skapa 3d-utskrivna silikondelar som kan böjas, sträckas och komprimeras samtidigt som de motstår upprepad användning utan att bli skadad.

 

Proteser tillverkade med Digital Dentures. Foto: Formlabs

Det andra materialet, Digital Dentures, kommer att kunna producera exakta och flyttbara hela proteser i 3d. Tidigare har Formlabs materialen Dental Model och Dental LT Clear som är konstruerade för att skapa broar och kronor i dentallaboratorierna. CES (Consumer Electronics Show) mässan öppnades i Las Vegas den 8 januari och varar fram till den 11 januari.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kreativt golv ger sken av norr

Med inspiration av norrsken skapade den spanska arkitekten och designern Patricia Urquiola ett golv, dekorerat genom 3d-teknik, inför BMW:s utställning ”Progressive Luxury meet Creative Excellence”. 

Publicerat av: 

Forskare fixar 3d-skanning med mobilen

Vill du 3d-skanna direkt med din mobiltelefon? Nu har forskare från Korea och Spanien har kommit fram till en metod för att skanna föremål i 3d med en vanlig kamera eller mobilkamera. 

Publicerat av: 

Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Publicerat av: 

Acron växlar upp med nytt förvärv

Acron, den Anderstorpsbaserade servicebyrån inom additiv tillverkning, förvärvar nu konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia AB. – Det här är ett viktigt steg framåt för oss, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

Grow: ”Prototyper är en självklarhet”

Tata Steel och svenska designbyrån Grow tog hem pris i designtävlingen Dieline Awards. – Med 3d-print kan man komma väldigt nära hur den riktiga produkten kommer se ut på detaljnivå, säger Kim Onchoi-Stenmark från designbyrån Grow.

Publicerat av: 

Munstycke ska mata pellets på nolltid

Massive Dimension lanserar munstycke för pellets. Enligt tillverkaren kommer användaren kunna skriva ut en mycket större mängd material åt gången, i jämförelse med de vanliga FDM och FFF-munstyckena.

Publicerat av: