Formlabs utökar materialportföljen

Delar tillverkade med ett av Formlabs nya material, Elastic Resin. Foto: Formlabs

Formlabs, som tillverkar SLA 3d-skrivare, har introducerat två nya material under en konsumentmässa för elektronik i Las Vegas.

Det första av de två nya materialen, Elastic Resin, har utvecklats för att skapa prototyper för silikondelar och kommer att vara det mjukaste materialet bland Formlabs Engineering Resins hittills. Den andra Digital Denture är utformad för tillgängliga direkt digitala proteser.

På mässan presenterar företaget även skräddarsydda 3d-utskrivna handtag för rakhyvlar som de gör i samarbete med Gillette. Formlabs har under mässan mer än fyrtio Form 2 3d-skrivare i aktion eller att se i utställning, och företaget demonstrerar möjligheterna med additiv tillverkning i samarbete med högpresterande material.

 

3d-utskrivna klockremmar i elastiskt harts. Foto: Formlabs.

Förra året introducerades Formlabs på samma rättvisa Gray Pro, ett optiskt ogenomskinligt material som konstruerades för ”precision och styvhet” under lanseringen av sin Fuse 1 3d-skrivare – Formlabs första SLS-system (selektivt lasersintringssystem).

Enligt materialportföljen bör Elastic Resin göra det möjligt att skapa 3d-utskrivna silikondelar som kan böjas, sträckas och komprimeras samtidigt som de motstår upprepad användning utan att bli skadad.

 

Proteser tillverkade med Digital Dentures. Foto: Formlabs

Det andra materialet, Digital Dentures, kommer att kunna producera exakta och flyttbara hela proteser i 3d. Tidigare har Formlabs materialen Dental Model och Dental LT Clear som är konstruerade för att skapa broar och kronor i dentallaboratorierna. CES (Consumer Electronics Show) mässan öppnades i Las Vegas den 8 januari och varar fram till den 11 januari.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: