Formlabs utökar materialportföljen

Delar tillverkade med ett av Formlabs nya material, Elastic Resin. Foto: Formlabs

Formlabs, som tillverkar SLA 3d-skrivare, har introducerat två nya material under en konsumentmässa för elektronik i Las Vegas.

Det första av de två nya materialen, Elastic Resin, har utvecklats för att skapa prototyper för silikondelar och kommer att vara det mjukaste materialet bland Formlabs Engineering Resins hittills. Den andra Digital Denture är utformad för tillgängliga direkt digitala proteser.

På mässan presenterar företaget även skräddarsydda 3d-utskrivna handtag för rakhyvlar som de gör i samarbete med Gillette. Formlabs har under mässan mer än fyrtio Form 2 3d-skrivare i aktion eller att se i utställning, och företaget demonstrerar möjligheterna med additiv tillverkning i samarbete med högpresterande material.

 

3d-utskrivna klockremmar i elastiskt harts. Foto: Formlabs.

Förra året introducerades Formlabs på samma rättvisa Gray Pro, ett optiskt ogenomskinligt material som konstruerades för ”precision och styvhet” under lanseringen av sin Fuse 1 3d-skrivare – Formlabs första SLS-system (selektivt lasersintringssystem).

Enligt materialportföljen bör Elastic Resin göra det möjligt att skapa 3d-utskrivna silikondelar som kan böjas, sträckas och komprimeras samtidigt som de motstår upprepad användning utan att bli skadad.

 

Proteser tillverkade med Digital Dentures. Foto: Formlabs

Det andra materialet, Digital Dentures, kommer att kunna producera exakta och flyttbara hela proteser i 3d. Tidigare har Formlabs materialen Dental Model och Dental LT Clear som är konstruerade för att skapa broar och kronor i dentallaboratorierna. CES (Consumer Electronics Show) mässan öppnades i Las Vegas den 8 januari och varar fram till den 11 januari.

Tags: ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så sparar PIAB tid med 3d-printing

PIAB, ett företag inom automation och vakuumteknik vill bli den globala ledaren inom robotiserade grip- och förflyttningslösningar. Som ett steg på vägen, har deras produktionsingenjör Anders Holm utbildat sig till 3d-printingspecialist.

Publicerat av: 

Mimaki breddar portföljen

Den japanska skrivartillverkaren Mimaki lanserade sin första 3d-skrivare i slutet av 2017. En maskin baserad på en inkjet-teknik. Nu är det dags för företaget att lansera ytterligare en maskin, denna gången i skrivbordsmodell.

Publicerat av: 

GKN ser miljöfördelar med framsteg inom rymdindustrin

Utvecklingen inom rymdindustrin går framåt i raketfart, inte minst när det kommer till användningen av 3d-printing för tillverkning av nya delar. GKN Aerospace i Trollhättan, som 3d-printar raketturbiner, ser tydliga samhällsfördelar med den snabba utvecklingen. 

Publicerat av: 

USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: