Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 16 januari 2019
Precis som namnen antyder, kommer Solidscapes nya 3d-skrivare tillsammans med nya material som är anpassade för smyckesproduktion.

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Solidscape, 3d-skrivarutvecklaren som köptes upp av franska Prodways för sex månader sedan, släpper nu en ny 3d-skrivare för smyckesbranschen, SolidscapeDL. Det är en 3d-skrivare baserad på tekniken DLP (digital light processing), som bygger på att flytande polymerer härdas genom att exponeras av en ljuskälla.

Tillverkaren Solidscape, som sedan tidigare är kända för sina vaxbaserade 3d-skrivare, riktar sig med sin nya maskin mot ett brett spann av smyckestillverkare. Genom ett samarbete med Prodways dotterbolag Deltamed tillkommer den nya skrivaren tillsammans med kombinerade plaster, anpassade för smyckesproduktion. Detta ska erbjuda ett nytt alternativ för höghastighetsproduktion, samtidigt som produktionskostnaden minskas med en tredjedel, menar Prodways.

På den framväxande smyckemarknaden har Solidscape varit synonymt med kvalitet och högsta standard i mer än 20 år, skriver Prodways i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Prodways Group vill bana väg för den övergripande smyckesmarknaden direkt med 3d-utskriftsrevolutionen. Idag använder cirka tio procent av den globala smyckeproduktionen 3d-utskrift, främst i high-end smyckesegmentet.

Solidscapes mål är att öka procentsatsen till 50 procent inom fem år. 3d-skrivaren SolidscapeDL blir tillgänglig på marknaden andra kvartalet av 2019.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage