Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Precis som namnen antyder, kommer Solidscapes nya 3d-skrivare tillsammans med nya material som är anpassade för smyckesproduktion.

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Solidscape, 3d-skrivarutvecklaren som köptes upp av franska Prodways för sex månader sedan, släpper nu en ny 3d-skrivare för smyckesbranschen, SolidscapeDL. Det är en 3d-skrivare baserad på tekniken DLP (digital light processing), som bygger på att flytande polymerer härdas genom att exponeras av en ljuskälla.

Tillverkaren Solidscape, som sedan tidigare är kända för sina vaxbaserade 3d-skrivare, riktar sig med sin nya maskin mot ett brett spann av smyckestillverkare. Genom ett samarbete med Prodways dotterbolag Deltamed tillkommer den nya skrivaren tillsammans med kombinerade plaster, anpassade för smyckesproduktion. Detta ska erbjuda ett nytt alternativ för höghastighetsproduktion, samtidigt som produktionskostnaden minskas med en tredjedel, menar Prodways.

På den framväxande smyckemarknaden har Solidscape varit synonymt med kvalitet och högsta standard i mer än 20 år, skriver Prodways i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Prodways Group vill bana väg för den övergripande smyckesmarknaden direkt med 3d-utskriftsrevolutionen. Idag använder cirka tio procent av den globala smyckeproduktionen 3d-utskrift, främst i high-end smyckesegmentet.

Solidscapes mål är att öka procentsatsen till 50 procent inom fem år. 3d-skrivaren SolidscapeDL blir tillgänglig på marknaden andra kvartalet av 2019.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Cellink får patent för ny teknik

Det svenska bioprintingföretaget Cellink tilldelas patent från Europeiska patentverket. Det är ett stort steg mot den ideala bioprintern, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: