Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Precis som namnen antyder, kommer Solidscapes nya 3d-skrivare tillsammans med nya material som är anpassade för smyckesproduktion.

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Solidscape, 3d-skrivarutvecklaren som köptes upp av franska Prodways för sex månader sedan, släpper nu en ny 3d-skrivare för smyckesbranschen, SolidscapeDL. Det är en 3d-skrivare baserad på tekniken DLP (digital light processing), som bygger på att flytande polymerer härdas genom att exponeras av en ljuskälla.

Tillverkaren Solidscape, som sedan tidigare är kända för sina vaxbaserade 3d-skrivare, riktar sig med sin nya maskin mot ett brett spann av smyckestillverkare. Genom ett samarbete med Prodways dotterbolag Deltamed tillkommer den nya skrivaren tillsammans med kombinerade plaster, anpassade för smyckesproduktion. Detta ska erbjuda ett nytt alternativ för höghastighetsproduktion, samtidigt som produktionskostnaden minskas med en tredjedel, menar Prodways.

På den framväxande smyckemarknaden har Solidscape varit synonymt med kvalitet och högsta standard i mer än 20 år, skriver Prodways i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Prodways Group vill bana väg för den övergripande smyckesmarknaden direkt med 3d-utskriftsrevolutionen. Idag använder cirka tio procent av den globala smyckeproduktionen 3d-utskrift, främst i high-end smyckesegmentet.

Solidscapes mål är att öka procentsatsen till 50 procent inom fem år. 3d-skrivaren SolidscapeDL blir tillgänglig på marknaden andra kvartalet av 2019.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: