Ny 3d-skrivare ska förfina smyckena

Precis som namnen antyder, kommer Solidscapes nya 3d-skrivare tillsammans med nya material som är anpassade för smyckesproduktion.

Solidscape har som mål att hälften av all smyckestillverkning i världen ska baseras på 3d-utskrifter. Nu lanserar de 3d-skrivaren SolidscapeDL, som ett steg i rätt riktning.

Solidscape, 3d-skrivarutvecklaren som köptes upp av franska Prodways för sex månader sedan, släpper nu en ny 3d-skrivare för smyckesbranschen, SolidscapeDL. Det är en 3d-skrivare baserad på tekniken DLP (digital light processing), som bygger på att flytande polymerer härdas genom att exponeras av en ljuskälla.

Tillverkaren Solidscape, som sedan tidigare är kända för sina vaxbaserade 3d-skrivare, riktar sig med sin nya maskin mot ett brett spann av smyckestillverkare. Genom ett samarbete med Prodways dotterbolag Deltamed tillkommer den nya skrivaren tillsammans med kombinerade plaster, anpassade för smyckesproduktion. Detta ska erbjuda ett nytt alternativ för höghastighetsproduktion, samtidigt som produktionskostnaden minskas med en tredjedel, menar Prodways.

På den framväxande smyckemarknaden har Solidscape varit synonymt med kvalitet och högsta standard i mer än 20 år, skriver Prodways i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Prodways Group vill bana väg för den övergripande smyckesmarknaden direkt med 3d-utskriftsrevolutionen. Idag använder cirka tio procent av den globala smyckeproduktionen 3d-utskrift, främst i high-end smyckesegmentet.

Solidscapes mål är att öka procentsatsen till 50 procent inom fem år. 3d-skrivaren SolidscapeDL blir tillgänglig på marknaden andra kvartalet av 2019.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

Publicerat av: 

Så kan svenska satsningar nå nya höjder

Alfred Nobel Science Park beviljas 3,7 miljoner kronor för att driva projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet är att knyta samman de olika satsningarna inom additiv tillverkning. – Alla satsningar, var och en för sig, är för små för att kunna konkurrera internationellt, säger Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park. 

Publicerat av: 

Hybridskrivare kan bana väg för byggindustrin

EU-finansierat projekt presenterar en hybridskrivare för flyg- och byggindustrin. – Att minska kostnaderna, förbättra effektiviteten och produktionsflexibiliteten är kärnan för att förbättra Europas industriella konkurrenskraft, skriver projektpartnern Autodesk i ett pressmeddelande. 

Publicerat av: 

Så ska de stoppa vapenfiler på nätet

Nu tar den ideella organisationen Non-Violence ställning mot nedladdningsbara filer av vapen som kan tillverkas med en 3d-skrivare. En student vid Xenter fick uppdraget att bidra med CAD-fil av modernt konstverk.  

Publicerat av: 

Carbon utvidgar produktportföljen

Carbon lanserar sin nya 3d-skrivare L1 genom att sätta en 3d-utskriven amerikansk fotbollshjälm i fokus. Den nya skrivaren kan tillverka fem gånger så stora objekt som Carbons tidigare 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Fräsen står stark i dentalbranschen

När 3d-printing i dess additiva form har blivit något av en ”hype”, är det lätt att tro att den subtraktiva metoden hamnar i skymundan. Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, ser å andra sidan ett växande intresse för fräsmaskiner inom ett antal områden.

Publicerat av: 

Nu slipper vakterna bränna sina öron

Efter femhundra år av brända öron på grund av sommarvärmen, och vikten av två kilo tunga metallhjälmar som vilar på huvudet, står Vatikanens schweizergarde nu inför ljusare tider tack vare nya 3d-utskrivna hjälmar.

Publicerat av: 

CELLINK beviljas miljonbelopp

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink har tillsammans med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, beviljats 10 miljoner kronor för Eu-projektet FUNC. 

Publicerat av: 

Tractus3D släpper ny PEEK-printer

Tractus3D lanserar en ny 3d-skrivare för PEEK-material. – T850P är perfekt för att producera starka och lätta föremål som tillverkats med PEEK, säger Maurits Blok, kommersiell chef på Tractus3D.

Publicerat av: 

SJ använder 3d-print för reservdelar

Nu kan du spana in 3d-printade prylar på SJs tåg. Företaget satsar nämligen stort på att tillverka reservdelar genom tekniken. – Vi kommer successivt att tillverka allt fler reservdelar med hjälp av 3d-printing, säger Anders Gustafsson, chef för stora projekt på SJs division Fordon.

Publicerat av: