Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Vader Systems.

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

John Visentin, vd på Xerox.

Xerox, främst kända som tillverkare kopieringsmaskiner, vill nu slå sig in på marknaden för 3d-utskrifter av metall. Något som skrevs fram nyligen i företagets strategi för de kommande tre åren. Till skillnad från liknande storföretag som HP och Xaar har Xerox de senaste åren inte visat ett lika stort intresse för att ge sig in i tillverkning med 3d-printing – fram tills nu. Som ett första steg har Xerox köpt upp 3d-skrivartillverkaren och start-up företaget Vader Systems.

Det var under år 2017 som Vader Systems dök upp som en ny aktör på metallsidan. Sedan dess har de utvecklat 3d-skrivare med sin MagnetoJet-teknik, som bygger på att flytande metall styrs i en viss riktning med hjälp av magnetism. Det är en teknik som liknar inkjet-tekniken, men där den flytande metallen motsvarar den flytande tryckfärgen.

I Xerox planer ingår det, förutom metallutskrifter, att erbjuda hårdvara och material för 3d-utskrifter i plast. Företaget har planer på att deras plast- och metallprodukter ska kommersialiseras under 2019. Och med en förväntad årlig tillväxthastighet på 25 procent under de kommande tre åren, förväntar sig Xerox att deras nya 3d-område kommer att sluka en stor del av tillverkningsmarknaden omsättning på åtta miljarder amerikanska dollar. 

– Med en historia om att utforma genombrottstekniker är Xerox ”skapta för att tänka”. Vi tar ett disciplinerat grepp för att skapa nästa generations innovativa tekniker och intelligenta arbetslösningar för att möta våra kunders utvecklingsbehov, säger John Visentin, vice ordförande och vd på Xerox.

Källa: 3dprintingmedia.network

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

Publicerat av: 

Så kan svenska satsningar nå nya höjder

Alfred Nobel Science Park beviljas 3,7 miljoner kronor för att driva projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet är att knyta samman de olika satsningarna inom additiv tillverkning. – Alla satsningar, var och en för sig, är för små för att kunna konkurrera internationellt, säger Mikael Melitshenko från Alfred Nobel Science Park. 

Publicerat av: 

Hybridskrivare kan bana väg för byggindustrin

EU-finansierat projekt presenterar en hybridskrivare för flyg- och byggindustrin. – Att minska kostnaderna, förbättra effektiviteten och produktionsflexibiliteten är kärnan för att förbättra Europas industriella konkurrenskraft, skriver projektpartnern Autodesk i ett pressmeddelande. 

Publicerat av: 

Så ska de stoppa vapenfiler på nätet

Nu tar den ideella organisationen Non-Violence ställning mot nedladdningsbara filer av vapen som kan tillverkas med en 3d-skrivare. En student vid Xenter fick uppdraget att bidra med CAD-fil av modernt konstverk.  

Publicerat av: 

Carbon utvidgar produktportföljen

Carbon lanserar sin nya 3d-skrivare L1 genom att sätta en 3d-utskriven amerikansk fotbollshjälm i fokus. Den nya skrivaren kan tillverka fem gånger så stora objekt som Carbons tidigare 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Fräsen står stark i dentalbranschen

När 3d-printing i dess additiva form har blivit något av en ”hype”, är det lätt att tro att den subtraktiva metoden hamnar i skymundan. Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, ser å andra sidan ett växande intresse för fräsmaskiner inom ett antal områden.

Publicerat av: 

Nu slipper vakterna bränna sina öron

Efter femhundra år av brända öron på grund av sommarvärmen, och vikten av två kilo tunga metallhjälmar som vilar på huvudet, står Vatikanens schweizergarde nu inför ljusare tider tack vare nya 3d-utskrivna hjälmar.

Publicerat av: 

CELLINK beviljas miljonbelopp

Den svenska bioskrivartillverkaren Cellink har tillsammans med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, beviljats 10 miljoner kronor för Eu-projektet FUNC. 

Publicerat av: 

Tractus3D släpper ny PEEK-printer

Tractus3D lanserar en ny 3d-skrivare för PEEK-material. – T850P är perfekt för att producera starka och lätta föremål som tillverkats med PEEK, säger Maurits Blok, kommersiell chef på Tractus3D.

Publicerat av: 

SJ använder 3d-print för reservdelar

Nu kan du spana in 3d-printade prylar på SJs tåg. Företaget satsar nämligen stort på att tillverka reservdelar genom tekniken. – Vi kommer successivt att tillverka allt fler reservdelar med hjälp av 3d-printing, säger Anders Gustafsson, chef för stora projekt på SJs division Fordon.

Publicerat av: