Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Vader Systems.

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

John Visentin, vd på Xerox.

Xerox, främst kända som tillverkare kopieringsmaskiner, vill nu slå sig in på marknaden för 3d-utskrifter av metall. Något som skrevs fram nyligen i företagets strategi för de kommande tre åren. Till skillnad från liknande storföretag som HP och Xaar har Xerox de senaste åren inte visat ett lika stort intresse för att ge sig in i tillverkning med 3d-printing – fram tills nu. Som ett första steg har Xerox köpt upp 3d-skrivartillverkaren och start-up företaget Vader Systems.

Det var under år 2017 som Vader Systems dök upp som en ny aktör på metallsidan. Sedan dess har de utvecklat 3d-skrivare med sin MagnetoJet-teknik, som bygger på att flytande metall styrs i en viss riktning med hjälp av magnetism. Det är en teknik som liknar inkjet-tekniken, men där den flytande metallen motsvarar den flytande tryckfärgen.

I Xerox planer ingår det, förutom metallutskrifter, att erbjuda hårdvara och material för 3d-utskrifter i plast. Företaget har planer på att deras plast- och metallprodukter ska kommersialiseras under 2019. Och med en förväntad årlig tillväxthastighet på 25 procent under de kommande tre åren, förväntar sig Xerox att deras nya 3d-område kommer att sluka en stor del av tillverkningsmarknaden omsättning på åtta miljarder amerikanska dollar. 

– Med en historia om att utforma genombrottstekniker är Xerox ”skapta för att tänka”. Vi tar ett disciplinerat grepp för att skapa nästa generations innovativa tekniker och intelligenta arbetslösningar för att möta våra kunders utvecklingsbehov, säger John Visentin, vice ordförande och vd på Xerox.

Källa: 3dprintingmedia.network

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Autodesk: ”Generativ design sparar tid”

Autodesk vill med sina programvaror vara bryggan mellan designern och producenten. På underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, den 12–15 november, var företaget på plats för att prata mer om möjligheterna med bland annat generativ design. 

Publicerat av: 

Prototal blir en del av HP:s nätverk

Prototal blir en del av HP:s globala nätverk HP Digital Manufacturing Network. Inträdet i nätverket ska ge Prototal en möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare. – Mina förväntningar är nätverket ska generera ökade produktionsvolymer, säger Prototals vd Henrik Lundell. 

Publicerat av: 

Först ut i Norden gånger två

För två år sedan installerade Vännäs Verkstad den första HP Jet Fusion 3d-skrivaren i Norden, en HP Jet Fusion 4210. Nu när HP har släppt sin nästa modell för serieproduktion av slutprodukter, 5210, så är Vännäs Verkstad först ut igen och tredubblar dessutom sin kapacitet. 

Publicerat av: 

Bioskrivare ska boosta forskning

Det Göteborgsbaserade biotechföretaget Fluicell lanserar Biopixlar, en plattform för bioprinting i  tre dimensioner, som enligt företaget har en upplösning och precision på encellsnivå.

Publicerat av: 

3d-printat rostfritt stål sätts under lupp

Innovationsprogrammet Metalliska material startar ett projekt som ska utforska hur additivt tillverkad rostfritt stål kan klara spänningskorrosion. – Ämnet är i nuläget i stort sett outrett och frågan kom från flera håll, säger Sara Munktell, forskare på Swerim och projektledare för SAMCO. 

Publicerat av: 

Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: