Kopieringsjätte tar sig an 3d-utskrift

Vader Systems.

Företaget Xerox, tillverkare av kopieringsmaskiner, köper upp 3d-skrivarföretaget Vader Systems. Planen är att under de kommande tre åren få en allt större del av den omsättning som tillverkningsindustrin står för i dag. 

John Visentin, vd på Xerox.

Xerox, främst kända som tillverkare kopieringsmaskiner, vill nu slå sig in på marknaden för 3d-utskrifter av metall. Något som skrevs fram nyligen i företagets strategi för de kommande tre åren. Till skillnad från liknande storföretag som HP och Xaar har Xerox de senaste åren inte visat ett lika stort intresse för att ge sig in i tillverkning med 3d-printing – fram tills nu. Som ett första steg har Xerox köpt upp 3d-skrivartillverkaren och start-up företaget Vader Systems.

Det var under år 2017 som Vader Systems dök upp som en ny aktör på metallsidan. Sedan dess har de utvecklat 3d-skrivare med sin MagnetoJet-teknik, som bygger på att flytande metall styrs i en viss riktning med hjälp av magnetism. Det är en teknik som liknar inkjet-tekniken, men där den flytande metallen motsvarar den flytande tryckfärgen.

I Xerox planer ingår det, förutom metallutskrifter, att erbjuda hårdvara och material för 3d-utskrifter i plast. Företaget har planer på att deras plast- och metallprodukter ska kommersialiseras under 2019. Och med en förväntad årlig tillväxthastighet på 25 procent under de kommande tre åren, förväntar sig Xerox att deras nya 3d-område kommer att sluka en stor del av tillverkningsmarknaden omsättning på åtta miljarder amerikanska dollar. 

– Med en historia om att utforma genombrottstekniker är Xerox ”skapta för att tänka”. Vi tar ett disciplinerat grepp för att skapa nästa generations innovativa tekniker och intelligenta arbetslösningar för att möta våra kunders utvecklingsbehov, säger John Visentin, vice ordförande och vd på Xerox.

Källa: 3dprintingmedia.network

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: