Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE additive schools

GE Additive räknar med att 3d-skrivarna hittills har nått ut till cirka 500 000 elever i runtom i världen. Foto: GE Additive

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

GE Additive som förra året annonserade om sitt nya projekt att förse skolor med 3d-skrivare, börjar nu ta emot ansökningar för 2019 och 2020. Hittills har programmet levererat 1 400 3d-skrivare för polymer till 1 000 skolor i 30 olika länder, skriver GE Additive.

– En nyfiken student som upptäckte additiv tillverkning för första gången, blev hjärtat av vår senaste kampanj, Anything Factory. Syftet med vårt utbildningsprogram är att skapa stunder för att inspirera studenter i klassrum över hela världen. Ju tidigare vi sätter additiv teknik i händerna på nästa generations ingenjörer, materialforskare och kemister, ju tidigare kan vi realisera teknikens potential, säger Jason Oliver, vd och koncernchef på GE Additive.

Årets utbildningsprogram kommer enligt Jason Oliver enbart att fokusera på grundskolor och gymnasieskolor.

– Det ursprungliga syftet med vårt program är att påskynda medvetenheten och utbildningen av 3d-utskrift bland studenterna – bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver.

Ansökan är öppen till och med den 1 april. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: