Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE additive schools

GE Additive räknar med att 3d-skrivarna hittills har nått ut till cirka 500 000 elever i runtom i världen. Foto: GE Additive

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

GE Additive som förra året annonserade om sitt nya projekt att förse skolor med 3d-skrivare, börjar nu ta emot ansökningar för 2019 och 2020. Hittills har programmet levererat 1 400 3d-skrivare för polymer till 1 000 skolor i 30 olika länder, skriver GE Additive.

– En nyfiken student som upptäckte additiv tillverkning för första gången, blev hjärtat av vår senaste kampanj, Anything Factory. Syftet med vårt utbildningsprogram är att skapa stunder för att inspirera studenter i klassrum över hela världen. Ju tidigare vi sätter additiv teknik i händerna på nästa generations ingenjörer, materialforskare och kemister, ju tidigare kan vi realisera teknikens potential, säger Jason Oliver, vd och koncernchef på GE Additive.

Årets utbildningsprogram kommer enligt Jason Oliver enbart att fokusera på grundskolor och gymnasieskolor.

– Det ursprungliga syftet med vårt program är att påskynda medvetenheten och utbildningen av 3d-utskrift bland studenterna – bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver.

Ansökan är öppen till och med den 1 april. Läs mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: 

Coronavirus stoppar mässa

Efter att Coronaviruset i Kina utbrutit skjuter man nu fram tiden för en asiatisk mässa för verktyg, bearbetningsmaskiner och additiv tillverkning.

Publicerat av: 

Rapport visar positiva procent

En ny rapport från analysföretaget Dimension research visar en ljus framtid för additiv tillverkning. Dock råder det en viss frustration kring materialkostnader och tillgänglighet…

Publicerat av: