USA:s flotta använder 3d-skrivare

En helikopter landar på USS George HW Bush (CVN 77) luftfartyg i Atlanten. Foto via Micah P. Blechner / U.S. Marinen.

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att  påskynda sin verksamhet. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77,  att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

– Det kommer att finnas ett antal uppgraderingar, eftersom det är första gången som fartyget är i torrdocka sen det byggdes, säger Jeff Burchett som är projektledare på USS George HW Bush.

Dessutom kommer den amerikanska militären och flottan att integrera 3d-utskrift i större skala för olika ändamål. I dag 3d-skrivare. Planen är att ta med 3d-skrivaren utomlands för att kunna skriva ut reservdelar för fordon och vapen, säger en talesman för regementet.

– Vi tar med oss 3d-skrivaren och istället för att vänta i 2–3 veckor på delar, kan vi skriva ut dem där och då, säger Ryan McCormic, koncernchef.

Redan 2016 kunde 3dp Norge rapportera att den norska försvarsmakten hade börjat använda 3d-skrivare i fältet just av reparation av skadad utrustning.

AMOC, Advanced Manufacturing Operations Cell är ett kontor, bemannat med personal 24/7. Detta är ett hjälpkontor för flottan som kommer att hjälpa marin personal hitta reservdelar för att kunna laga utrustning. På kontoret kommer det bland annat arbeta personal som tar fram CAD-filer och skickar till de på fältet, som därefter kan skriva ut delen direkt på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


USA:s flotta använder 3d-skrivare

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att få fart på verksamheten. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77, att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

Publicerat av: 

3d-print i Oscarsbelönad film

Det är inte många som kan ha undgått den berömda Oscarsgalan, där det gångna årets bästa prestationer inom film prisas. När galan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3d-entusiaster som höll tummarna för en viss nominerad film.

Publicerat av: 

Massivit lanserar ny jätte

3d-skrivartillverkaren av storformatsskrivare Massivit lanserar en ny skrivare. Massivit 1800 Pro är en uppgraderad version av deras tidigare Massivit 1800.

Publicerat av: 

Företag kan dra nytta av 3d-printingspecialister

Yrkeshögskolan i Eslöv har sedan 2016 utbildat två omgångar 3d-printingspecialister där huvuddelen av de examinerade eleverna har fått antingen förändrade eller helt nya arbetsuppgifter som ligger i linje med utbildningens syfte. Nu pågår antagningen för en ny omgång nya specialister.

Publicerat av: 

Skräp blir till verktyg i rymden

Astronauterna ombord på International Space Station, ISS, har fått ta emot en 3d-skrivare som gör det möjligt för dem att skapa eget verktyg från sina egna återvunna plastobjekt.

Publicerat av: 

Klartecken för ansökan om 3d-skrivare

GE Additive öppnar ansökan för grundskolor och gymnasieskolor för möjligheten att få en gratis 3d-skrivare. – Vi vill bygga en talangrörelse som förstår 3d-design och utskrift när de går in på arbetsmarknaden, säger Jason Oliver, vd på GE Additive.

Publicerat av: