USA:s flotta använder 3d-skrivare

En helikopter landar på USS George HW Bush (CVN 77) luftfartyg i Atlanten. Foto via Micah P. Blechner / U.S. Marinen.

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att  påskynda sin verksamhet. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77,  att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

– Det kommer att finnas ett antal uppgraderingar, eftersom det är första gången som fartyget är i torrdocka sen det byggdes, säger Jeff Burchett som är projektledare på USS George HW Bush.

Dessutom kommer den amerikanska militären och flottan att integrera 3d-utskrift i större skala för olika ändamål. I dag 3d-skrivare. Planen är att ta med 3d-skrivaren utomlands för att kunna skriva ut reservdelar för fordon och vapen, säger en talesman för regementet.

– Vi tar med oss 3d-skrivaren och istället för att vänta i 2–3 veckor på delar, kan vi skriva ut dem där och då, säger Ryan McCormic, koncernchef.

Redan 2016 kunde 3dp Norge rapportera att den norska försvarsmakten hade börjat använda 3d-skrivare i fältet just av reparation av skadad utrustning.

AMOC, Advanced Manufacturing Operations Cell är ett kontor, bemannat med personal 24/7. Detta är ett hjälpkontor för flottan som kommer att hjälpa marin personal hitta reservdelar för att kunna laga utrustning. På kontoret kommer det bland annat arbeta personal som tar fram CAD-filer och skickar till de på fältet, som därefter kan skriva ut delen direkt på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: