USA:s flotta använder 3d-skrivare

En helikopter landar på USS George HW Bush (CVN 77) luftfartyg i Atlanten. Foto via Micah P. Blechner / U.S. Marinen.

Den amerikanska armén och flottan använder sig av additiv tillverkning för att  påskynda sin verksamhet. Under 28 månader kommer USS hangarfartyg, George HW Bush CVN 77,  att uppgraderas med både konventionella och 3d-utskrivna delar. 

– Det kommer att finnas ett antal uppgraderingar, eftersom det är första gången som fartyget är i torrdocka sen det byggdes, säger Jeff Burchett som är projektledare på USS George HW Bush.

Dessutom kommer den amerikanska militären och flottan att integrera 3d-utskrift i större skala för olika ändamål. I dag 3d-skrivare. Planen är att ta med 3d-skrivaren utomlands för att kunna skriva ut reservdelar för fordon och vapen, säger en talesman för regementet.

– Vi tar med oss 3d-skrivaren och istället för att vänta i 2–3 veckor på delar, kan vi skriva ut dem där och då, säger Ryan McCormic, koncernchef.

Redan 2016 kunde 3dp Norge rapportera att den norska försvarsmakten hade börjat använda 3d-skrivare i fältet just av reparation av skadad utrustning.

AMOC, Advanced Manufacturing Operations Cell är ett kontor, bemannat med personal 24/7. Detta är ett hjälpkontor för flottan som kommer att hjälpa marin personal hitta reservdelar för att kunna laga utrustning. På kontoret kommer det bland annat arbeta personal som tar fram CAD-filer och skickar till de på fältet, som därefter kan skriva ut delen direkt på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han blir ny kommunikationschef på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: 

De ska 3d-printa ett samhälle

I sommar ska ett projekt bli verklighet i Latinamerika, där målet är att skapa ”världens första 3d-utskrivna samhälle”. Detta för att minska antal hemlösa i landet.

Publicerat av: 

Grafen i fokus för nytt projekt

Marknaden för metallpulver växer med mer än 20 procent varje år. Nu startar ett nytt projekt som ska undersöka hur industrikomponenter kan göras starkare genom att tillsätta grafenpulver. 

Publicerat av: 

ABB och RISE tror på robotar

ABB och RISE drog en del blickar till sig under veckans Plastteknik-mässa i Malmö. – Vi tror att det kommer bli vanligare att använda en robot som 3d-skrivare, säger Anders Spaak, ingenjör på ABB.

Publicerat av: 

Prototal ser viljan att serietillverka

Prototal har sett en förändring i efterfrågan sedan de investerade i nya 3d-skrivare från HP. – Det har växt mycket det senaste året och ökar hela tiden, säger Jonas Sandwall, marknadschef Prototal.

Publicerat av: 

3D Center: ”Den har sålt jättebra”

3D Center var på plats på Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att träffa kunder och visa upp några av sina maskiner. – Kodak-skrivaren har sålt jättebra, säger Pierre Harrysson från 3D Center. 

Publicerat av: 

Damvig: ”Stort intresse överlag”

Den danska servicebyrån Damvig var på plats i Malmö under Plastteknik Nordic den 8–9 maj. I montern visade de upp olika exempel på produkter som de kan erbjuda sina kunder att få printade.

Publicerat av: