Prodways lanserar system för massproduktion av aligners

Foto via Prodways.

Den franska skrivarutvecklaren Prodways, lanserade under dentalmässan IDS i Tyskland, en automatiserad lösning för framtagning av aligners (avtagbara tandställningar).

Lösningen bygger på ett modulsystem med minst två maskiner som täcker allt från designprocessen, utskriften, termoformning av skenorna till förpackning. Maskinerna ska kunna producera mer än 2 ton material per år och vara igång hela dygn.

Enligt Prodways kommer tandläkare och tandtekniker med hjälp av det automatiserade flödet att kunna producera mer än 2000 aligners om dagen.

Lösningen är utvecklad tillsammans med moderbolaget Groupe Gorgé och ett icke-namngivet mjukvaruföretag som enligt Prodways är ledande inom tillverkning av alingers.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: