Saliv och urin – framtidens sushi?

Sushirestaurangen är planerad att öppna i Tokyo år 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanska företaget Open Meals har kommit på ett helt nytt koncept för att kombinera vetenskap med människors individuella behov. Med hjälp av 3d-print ska företaget skräddarsy sushi baserad på biologiska prover som till exempel saliv, urin eller avföring.

Det var under förra året som företaget för första gången visade upp sin sushi under en festival i USA. Planen är dock att företaget ska öppna en resturang med konceptet.

Hälsokit. Foto via Open Meals.

Sushi Singularity, är tänkt att öppna i Tokyo år 2020. Innan restaurangbesöket skickas ett hälsokit hem till besökaren. Därefter är tanken att gästen ska skicka ett vätskeprov tillbaka till restaurangen. Baserat på en analys av proverna som fastställer vilka näringsämnen som gästen behöver, 3d-printas sushibitar som ”kryddats” med specifika näringsämnen. Totalt kommer det finnas 14 olika näringsämnen att tillgå.

Ett exempel på en sushibit som gästen kan få på sin tallrik är en cellkultiverad tonfisk som pulvriserats och härdats med en CO2-laser. Eller kanske en ”klassisk” maki-rulle med sjögräs, där strukturen har pressats samman med hjälp av 3d-printing.

”Människor vet inget om sushi”

På sin hemsida skriver restaurangen att sushi kommer knyta samman människor över hela världen. Kombinationen mellan sushi och biometri kommer skapa en hyper-personalisering. De avslutar med att skriva: ”Människor vet ingenting om sushi”.

Vill du veta mer om konceptet kan du besöka restaurangens hemsida. Här finns även en video som visar hur maten kommer se ut.

 

Källa: designboom.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: