
Sugen på sushi? Det japanska företaget Open Meals har kommit på ett helt nytt koncept för att kombinera vetenskap med människors individuella behov. Med hjälp av 3d-print ska företaget skräddarsy sushi baserad på biologiska prover som till exempel saliv, urin eller avföring.
Det var under förra året som företaget för första gången visade upp sin sushi under en festival i USA. Planen är dock att företaget ska öppna en resturang med konceptet.

Sushi Singularity, är tänkt att öppna i Tokyo år 2020. Innan restaurangbesöket skickas ett hälsokit hem till besökaren. Därefter är tanken att gästen ska skicka ett vätskeprov tillbaka till restaurangen. Baserat på en analys av proverna som fastställer vilka näringsämnen som gästen behöver, 3d-printas sushibitar som ”kryddats” med specifika näringsämnen. Totalt kommer det finnas 14 olika näringsämnen att tillgå.
Ett exempel på en sushibit som gästen kan få på sin tallrik är en cellkultiverad tonfisk som pulvriserats och härdats med en CO2-laser. Eller kanske en ”klassisk” maki-rulle med sjögräs, där strukturen har pressats samman med hjälp av 3d-printing.
[metaslider id=”19996″]
”Människor vet inget om sushi”
På sin hemsida skriver restaurangen att sushi kommer knyta samman människor över hela världen. Kombinationen mellan sushi och biometri kommer skapa en hyper-personalisering. De avslutar med att skriva: ”Människor vet ingenting om sushi”.
Vill du veta mer om konceptet kan du besöka restaurangens hemsida. Här finns även en video som visar hur maten kommer se ut.
Källa: designboom.com