Saliv och urin – framtidens sushi?

Sushirestaurangen är planerad att öppna i Tokyo år 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanska företaget Open Meals har kommit på ett helt nytt koncept för att kombinera vetenskap med människors individuella behov. Med hjälp av 3d-print ska företaget skräddarsy sushi baserad på biologiska prover som till exempel saliv, urin eller avföring.

Det var under förra året som företaget för första gången visade upp sin sushi under en festival i USA. Planen är dock att företaget ska öppna en resturang med konceptet.

Hälsokit. Foto via Open Meals.

Sushi Singularity, är tänkt att öppna i Tokyo år 2020. Innan restaurangbesöket skickas ett hälsokit hem till besökaren. Därefter är tanken att gästen ska skicka ett vätskeprov tillbaka till restaurangen. Baserat på en analys av proverna som fastställer vilka näringsämnen som gästen behöver, 3d-printas sushibitar som ”kryddats” med specifika näringsämnen. Totalt kommer det finnas 14 olika näringsämnen att tillgå.

Ett exempel på en sushibit som gästen kan få på sin tallrik är en cellkultiverad tonfisk som pulvriserats och härdats med en CO2-laser. Eller kanske en ”klassisk” maki-rulle med sjögräs, där strukturen har pressats samman med hjälp av 3d-printing.

”Människor vet inget om sushi”

På sin hemsida skriver restaurangen att sushi kommer knyta samman människor över hela världen. Kombinationen mellan sushi och biometri kommer skapa en hyper-personalisering. De avslutar med att skriva: ”Människor vet ingenting om sushi”.

Vill du veta mer om konceptet kan du besöka restaurangens hemsida. Här finns även en video som visar hur maten kommer se ut.

 

Källa: designboom.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är
betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: