Saliv och urin – framtidens sushi?

Sushirestaurangen är planerad att öppna i Tokyo år 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanska företaget Open Meals har kommit på ett helt nytt koncept för att kombinera vetenskap med människors individuella behov. Med hjälp av 3d-print ska företaget skräddarsy sushi baserad på biologiska prover som till exempel saliv, urin eller avföring.

Det var under förra året som företaget för första gången visade upp sin sushi under en festival i USA. Planen är dock att företaget ska öppna en resturang med konceptet.

Hälsokit. Foto via Open Meals.

Sushi Singularity, är tänkt att öppna i Tokyo år 2020. Innan restaurangbesöket skickas ett hälsokit hem till besökaren. Därefter är tanken att gästen ska skicka ett vätskeprov tillbaka till restaurangen. Baserat på en analys av proverna som fastställer vilka näringsämnen som gästen behöver, 3d-printas sushibitar som ”kryddats” med specifika näringsämnen. Totalt kommer det finnas 14 olika näringsämnen att tillgå.

Ett exempel på en sushibit som gästen kan få på sin tallrik är en cellkultiverad tonfisk som pulvriserats och härdats med en CO2-laser. Eller kanske en ”klassisk” maki-rulle med sjögräs, där strukturen har pressats samman med hjälp av 3d-printing.

”Människor vet inget om sushi”

På sin hemsida skriver restaurangen att sushi kommer knyta samman människor över hela världen. Kombinationen mellan sushi och biometri kommer skapa en hyper-personalisering. De avslutar med att skriva: ”Människor vet ingenting om sushi”.

Vill du veta mer om konceptet kan du besöka restaurangens hemsida. Här finns även en video som visar hur maten kommer se ut.

 

Källa: designboom.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: