Saliv och urin – framtidens sushi?

Sushirestaurangen är planerad att öppna i Tokyo år 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanska företaget Open Meals har kommit på ett helt nytt koncept för att kombinera vetenskap med människors individuella behov. Med hjälp av 3d-print ska företaget skräddarsy sushi baserad på biologiska prover som till exempel saliv, urin eller avföring.

Det var under förra året som företaget för första gången visade upp sin sushi under en festival i USA. Planen är dock att företaget ska öppna en resturang med konceptet.

Hälsokit. Foto via Open Meals.

Sushi Singularity, är tänkt att öppna i Tokyo år 2020. Innan restaurangbesöket skickas ett hälsokit hem till besökaren. Därefter är tanken att gästen ska skicka ett vätskeprov tillbaka till restaurangen. Baserat på en analys av proverna som fastställer vilka näringsämnen som gästen behöver, 3d-printas sushibitar som ”kryddats” med specifika näringsämnen. Totalt kommer det finnas 14 olika näringsämnen att tillgå.

Ett exempel på en sushibit som gästen kan få på sin tallrik är en cellkultiverad tonfisk som pulvriserats och härdats med en CO2-laser. Eller kanske en ”klassisk” maki-rulle med sjögräs, där strukturen har pressats samman med hjälp av 3d-printing.

”Människor vet inget om sushi”

På sin hemsida skriver restaurangen att sushi kommer knyta samman människor över hela världen. Kombinationen mellan sushi och biometri kommer skapa en hyper-personalisering. De avslutar med att skriva: ”Människor vet ingenting om sushi”.

Vill du veta mer om konceptet kan du besöka restaurangens hemsida. Här finns även en video som visar hur maten kommer se ut.

 

Källa: designboom.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


DMG Mori släpper ny hybrid

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

Publicerat av: 

Skarp vändning i vapenstrid

Förra året beslutade Trump-administrationen att grupper skulle få distribuera konstruktionsteckningar till 3d-vapen. Nu har en federal domare i delstaten Washington beslutat att tillståndet var olagligt. 

Publicerat av: 

Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

AM-dagen samlar teknikföretagen

AM-dagen den 5 december bjuder på nio programpunkter, allt från den senaste forskningen till applikationsområden för metall- och plastbaserad produktion med additiv teknik. Även utställare från en rad olika teknikföretag kommer vara på plats.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: