Årets Wohlers Report är här

wohlers report 2019

Rapporten ges ut årligen av Wohlers Associates.

Nu är 2019 års utgåva av den ledande rapporten om 3d-skrivarbranschen här. Wohlers Report visar att additiv tillverkning fortsätter som en trend med många nya aktörer, och en marknad med investeringar som omfattar flera hundra miljoner dollar.

Rapporten innehåller bland annat statistik över hur materialanvändningen inom branschen har utvecklats och konsumerats. Överlag slog materialsegmentet rekord under år 2018 och intäkterna från metaller ökade med hela 41,5 procent. Under en femårsperiod har det dessutom funnits en tillväxt med 40 procent varje år. Detta visar enligt rapporten på en stark aktivitet bland materialleverantörer och är ett bevis för en ökad användning av additiv tillverkning för produktionsapplikationer.

Industrisystemen ökar 

Wohlers Associates har spårat tillväxt och försäljning hos 177 tillverkare av industriella 3d-skrivarsystem (som kostar 5 000 dollar eller mer). Detta omfattar nästan en tredjedel vad 135 systemtillverkare rapporterade för ett år sedan. Men när industrisystemen ökar, minskar skrivbordssystemen (de som säljs för under 5 000 dollar). 

Flygindustrin är en av de branscher som studerats närmare. Här har Wohlers Associates kunnat identifiera följande trendområden: kunskapsutveckling, cybersäkerhet, automatisering i processen för efterbehandling, materialutveckling, partnerskap och industristandarder.

Andra områden som rapporten behandlar är de fördelar och utmaningar som 3d-skrivarbranschen står inför, en lista över 107 investeringar som planeras att genomföras (som omfattar 1,3 biljoner dollar), produktion och prissättning samt användning av metallpulver, expertrapporter från 32 länder och tabeller över system, tredjepartsmaterial, programvaruverktyg och nya utvecklingar.

Materialet till årets rapport har samlats in från 127 servicebyråer, 71 tillverkare av 3d-skrivarsystem och 30 tillverkare av 3d-skrivare i skrivbordsmodell.

 

Läs mer om rapporten på Wohlers Associates webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Cellink får patent för ny teknik

Det svenska bioprintingföretaget Cellink tilldelas patent från Europeiska patentverket. Det är ett stort steg mot den ideala bioprintern, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: