Årets Wohlers Report är här

wohlers report 2019

Rapporten ges ut årligen av Wohlers Associates.

Nu är 2019 års utgåva av den ledande rapporten om 3d-skrivarbranschen här. Wohlers Report visar att additiv tillverkning fortsätter som en trend med många nya aktörer, och en marknad med investeringar som omfattar flera hundra miljoner dollar.

Rapporten innehåller bland annat statistik över hur materialanvändningen inom branschen har utvecklats och konsumerats. Överlag slog materialsegmentet rekord under år 2018 och intäkterna från metaller ökade med hela 41,5 procent. Under en femårsperiod har det dessutom funnits en tillväxt med 40 procent varje år. Detta visar enligt rapporten på en stark aktivitet bland materialleverantörer och är ett bevis för en ökad användning av additiv tillverkning för produktionsapplikationer.

Industrisystemen ökar 

Wohlers Associates har spårat tillväxt och försäljning hos 177 tillverkare av industriella 3d-skrivarsystem (som kostar 5 000 dollar eller mer). Detta omfattar nästan en tredjedel vad 135 systemtillverkare rapporterade för ett år sedan. Men när industrisystemen ökar, minskar skrivbordssystemen (de som säljs för under 5 000 dollar). 

Flygindustrin är en av de branscher som studerats närmare. Här har Wohlers Associates kunnat identifiera följande trendområden: kunskapsutveckling, cybersäkerhet, automatisering i processen för efterbehandling, materialutveckling, partnerskap och industristandarder.

Andra områden som rapporten behandlar är de fördelar och utmaningar som 3d-skrivarbranschen står inför, en lista över 107 investeringar som planeras att genomföras (som omfattar 1,3 biljoner dollar), produktion och prissättning samt användning av metallpulver, expertrapporter från 32 länder och tabeller över system, tredjepartsmaterial, programvaruverktyg och nya utvecklingar.

Materialet till årets rapport har samlats in från 127 servicebyråer, 71 tillverkare av 3d-skrivarsystem och 30 tillverkare av 3d-skrivare i skrivbordsmodell.

 

Läs mer om rapporten på Wohlers Associates webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS firar 30 år med 3d-print

EOS firar 30 år inom den additiva tillverkningsbranschen. I dag har de över 1 200 anställda över hela världen. Men hur tänker de tackla den alltmer konkurrerande marknaden i framtiden?

Publicerat av: 

InkClub vidgar vyerna

Det svenska e-handelsföretaget InkClub, som framför allt är kända för sina bläckpatroner och lasertoners, ger sig nu in på marknaden för 3d-utskrift. Företaget förvärvar huvuddelen av Prima Printer Nordic AB.

Publicerat av: 

Protolabs börjar erbjuda
kopparutskrifter

Protolabs lanserar en tjänst för 3d-utskrifter av legerad koppar. – Det innebär att ingenjörer nu kan få ut koppardelar på marknaden snabbare och mer kostnadseffektivt, säger Andrea Landoni, Product Manager på Protolabs.

Publicerat av: 

3d-printad utställning av återvunnet skräp

Den 25 maj invigs världens första 3d-printade utställning vars föremål är tillverkade av återvunnet material. – Konceptet gör utställningen världsunik i sin framställning, skriver Bohusläns museum i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

3D Center får fler HP-skrivare

Den svenska HP-leverantören 3D Center breddar portföljen med flera 3d-skrivarmodeller från tillverkaren. – Vi ser helt nya möjligheter inom produktutveckling och prototyper, säger vd Ulf Qviberg.

Publicerat av: 

Formlabs släpper två nya skrivare

I veckan lanserade Formlabs två nya 3d-skrivare för industriell användning, Form 3 och Form 3L. – De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, säger Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan som är Formlabs svenska återförsäljare. 

Publicerat av: 

Nu kan du printa i pantone

Stratasys inför Pantones färger i två av sina 3d-skrivarsystem. Detta ska ge designer möjligheten att arbeta med samma färgskala var i världen en än befinner sig. 

Publicerat av: 

Siemens och Interspectral utvecklar ny mjukvara

Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång och visualiseringsföretaget Interspectral i Norrköping har utvecklat mjukvaran AM Explorer. Enligt företagen kommer mjukvaran göra att Siemens kan utforska stora mängder 3d-data.

Publicerat av: 

Framsteg i projekt – flera materialblandningar får grönt ljus

De fem aktörerna, Sveaskog, BLB Industries, Nefab, EcoRub och Swerea SICOMP, beviljades 4,1 miljoner kronor från det strategiska innovationsprogrammet Bioinnovation under förra året. Nu meddelar de att projektet har identifierat flera materialblandningar som fungerar i printern.

Publicerat av: 

De 3d-printar fasader som fastnar

För arkitekter finns flera fördelar med att använda sig av additiv tillverkning. Enligt det tyska bygg- och techföretaget Aectual som 3d-printar för arkitekter, börjar utskrifter i de större formaten att lämna sin experimentella fas och äntra den verkliga världen.

Publicerat av: 

Protech breddar produktportföljen

Protech utökar produktsortimentet med 3d-skrivare för metall frånXact Metal. – Vi på Protech kan nu erbjuda en 3d-skrivare för metall runt en miljon kronor, säger vd Anders Brask.

Publicerat av: