Årets Wohlers Report är här

wohlers report 2019

Rapporten ges ut årligen av Wohlers Associates.

Nu är 2019 års utgåva av den ledande rapporten om 3d-skrivarbranschen här. Wohlers Report visar att additiv tillverkning fortsätter som en trend med många nya aktörer, och en marknad med investeringar som omfattar flera hundra miljoner dollar.

Rapporten innehåller bland annat statistik över hur materialanvändningen inom branschen har utvecklats och konsumerats. Överlag slog materialsegmentet rekord under år 2018 och intäkterna från metaller ökade med hela 41,5 procent. Under en femårsperiod har det dessutom funnits en tillväxt med 40 procent varje år. Detta visar enligt rapporten på en stark aktivitet bland materialleverantörer och är ett bevis för en ökad användning av additiv tillverkning för produktionsapplikationer.

Industrisystemen ökar 

Wohlers Associates har spårat tillväxt och försäljning hos 177 tillverkare av industriella 3d-skrivarsystem (som kostar 5 000 dollar eller mer). Detta omfattar nästan en tredjedel vad 135 systemtillverkare rapporterade för ett år sedan. Men när industrisystemen ökar, minskar skrivbordssystemen (de som säljs för under 5 000 dollar). 

Flygindustrin är en av de branscher som studerats närmare. Här har Wohlers Associates kunnat identifiera följande trendområden: kunskapsutveckling, cybersäkerhet, automatisering i processen för efterbehandling, materialutveckling, partnerskap och industristandarder.

Andra områden som rapporten behandlar är de fördelar och utmaningar som 3d-skrivarbranschen står inför, en lista över 107 investeringar som planeras att genomföras (som omfattar 1,3 biljoner dollar), produktion och prissättning samt användning av metallpulver, expertrapporter från 32 länder och tabeller över system, tredjepartsmaterial, programvaruverktyg och nya utvecklingar.

Materialet till årets rapport har samlats in från 127 servicebyråer, 71 tillverkare av 3d-skrivarsystem och 30 tillverkare av 3d-skrivare i skrivbordsmodell.

 

Läs mer om rapporten på Wohlers Associates webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är
betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: