Årets Wohlers Report är här

wohlers report 2019

Rapporten ges ut årligen av Wohlers Associates.

Nu är 2019 års utgåva av den ledande rapporten om 3d-skrivarbranschen här. Wohlers Report visar att additiv tillverkning fortsätter som en trend med många nya aktörer, och en marknad med investeringar som omfattar flera hundra miljoner dollar.

Rapporten innehåller bland annat statistik över hur materialanvändningen inom branschen har utvecklats och konsumerats. Överlag slog materialsegmentet rekord under år 2018 och intäkterna från metaller ökade med hela 41,5 procent. Under en femårsperiod har det dessutom funnits en tillväxt med 40 procent varje år. Detta visar enligt rapporten på en stark aktivitet bland materialleverantörer och är ett bevis för en ökad användning av additiv tillverkning för produktionsapplikationer.

Industrisystemen ökar 

Wohlers Associates har spårat tillväxt och försäljning hos 177 tillverkare av industriella 3d-skrivarsystem (som kostar 5 000 dollar eller mer). Detta omfattar nästan en tredjedel vad 135 systemtillverkare rapporterade för ett år sedan. Men när industrisystemen ökar, minskar skrivbordssystemen (de som säljs för under 5 000 dollar). 

Flygindustrin är en av de branscher som studerats närmare. Här har Wohlers Associates kunnat identifiera följande trendområden: kunskapsutveckling, cybersäkerhet, automatisering i processen för efterbehandling, materialutveckling, partnerskap och industristandarder.

Andra områden som rapporten behandlar är de fördelar och utmaningar som 3d-skrivarbranschen står inför, en lista över 107 investeringar som planeras att genomföras (som omfattar 1,3 biljoner dollar), produktion och prissättning samt användning av metallpulver, expertrapporter från 32 länder och tabeller över system, tredjepartsmaterial, programvaruverktyg och nya utvecklingar.

Materialet till årets rapport har samlats in från 127 servicebyråer, 71 tillverkare av 3d-skrivarsystem och 30 tillverkare av 3d-skrivare i skrivbordsmodell.

 

Läs mer om rapporten på Wohlers Associates webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: