PostNord bjuder in till inspirationsdag

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Den 10 april arrangerar PostNord en inspirationsdag om 3d-printing för företag. – 3d-printing skapar enorma möjligheter, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Initiativet till en inspirationsdag kommer efter att PostNord under förra året inledde ett samarbete med GKN Additive, som arbetar med 3d-print riktat åt bland annat flyg- och fordonsbranschen. Samarbetet har öppnat dörren för PostNord att börja leverera 3d-printade delar i metall.

3d-print kortar ledtiderna från produktion till konsument betydligt, samtidigt som behovet av lagerhållning minskar. 3d-print gör det också möjligt att producera exakt det som behövs – när det behövs, skriver PostNord på sin hemsida.

3d-printing skapar enorma möjligheter för företag att i grunden förändra hur man hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi är glada över den starka samarbetspartner vi har i GKN, som delar vår vision om att frigöra potentialen i 3d-printing för framtidens leverantörskedjor i Norden, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Ylva Ekborn, vd för Postnord Strålfors Group. 

Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Under dagen talar bland annat Markus Josten, global sales director am GKN Additive, om hur 3d-print i metall påverkar konventionell tillverkningsteknik. Lena Gordon Murkes, MD radiology på Nya Karolinska Sjukhuset talar om hur sjukhuset använder 3d-print i vården. Lisbet Karlsson, head of technology på PostNord Group talar om framtidens logistik med 3d. Utöver detta kommer ämnen som SJ:s investering i det digitala och hur 3d-print bidrar samt design guidelines finnas med på schemat.

Inspirationsdagen riktar sig åt personer som är intresserade av – eller arbetar med 3d-print, supply chain eller logistik. Eventet tar plats i Solna den 10 april och anmälan krävs då det finns ett begränsat antal platser.

Läs mer här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS firar 30 år med 3d-print

EOS firar 30 år inom den additiva tillverkningsbranschen. I dag har de över 1 200 anställda över hela världen. Men hur tänker de tackla den alltmer konkurrerande marknaden i framtiden?

Publicerat av: 

InkClub vidgar vyerna

Det svenska e-handelsföretaget InkClub, som framför allt är kända för sina bläckpatroner och lasertoners, ger sig nu in på marknaden för 3d-utskrift. Företaget förvärvar huvuddelen av Prima Printer Nordic AB.

Publicerat av: 

Protolabs börjar erbjuda
kopparutskrifter

Protolabs lanserar en tjänst för 3d-utskrifter av legerad koppar. – Det innebär att ingenjörer nu kan få ut koppardelar på marknaden snabbare och mer kostnadseffektivt, säger Andrea Landoni, Product Manager på Protolabs.

Publicerat av: 

3d-printad utställning av återvunnet skräp

Den 25 maj invigs världens första 3d-printade utställning vars föremål är tillverkade av återvunnet material. – Konceptet gör utställningen världsunik i sin framställning, skriver Bohusläns museum i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

3D Center får fler HP-skrivare

Den svenska HP-leverantören 3D Center breddar portföljen med flera 3d-skrivarmodeller från tillverkaren. – Vi ser helt nya möjligheter inom produktutveckling och prototyper, säger vd Ulf Qviberg.

Publicerat av: 

Formlabs släpper två nya skrivare

I veckan lanserade Formlabs två nya 3d-skrivare för industriell användning, Form 3 och Form 3L. – De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, säger Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan som är Formlabs svenska återförsäljare. 

Publicerat av: 

Nu kan du printa i pantone

Stratasys inför Pantones färger i två av sina 3d-skrivarsystem. Detta ska ge designer möjligheten att arbeta med samma färgskala var i världen en än befinner sig. 

Publicerat av: 

Siemens och Interspectral utvecklar ny mjukvara

Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång och visualiseringsföretaget Interspectral i Norrköping har utvecklat mjukvaran AM Explorer. Enligt företagen kommer mjukvaran göra att Siemens kan utforska stora mängder 3d-data.

Publicerat av: 

Framsteg i projekt – flera materialblandningar får grönt ljus

De fem aktörerna, Sveaskog, BLB Industries, Nefab, EcoRub och Swerea SICOMP, beviljades 4,1 miljoner kronor från det strategiska innovationsprogrammet Bioinnovation under förra året. Nu meddelar de att projektet har identifierat flera materialblandningar som fungerar i printern.

Publicerat av: 

De 3d-printar fasader som fastnar

För arkitekter finns flera fördelar med att använda sig av additiv tillverkning. Enligt det tyska bygg- och techföretaget Aectual som 3d-printar för arkitekter, börjar utskrifter i de större formaten att lämna sin experimentella fas och äntra den verkliga världen.

Publicerat av: 

Protech breddar produktportföljen

Protech utökar produktsortimentet med 3d-skrivare för metall frånXact Metal. – Vi på Protech kan nu erbjuda en 3d-skrivare för metall runt en miljon kronor, säger vd Anders Brask.

Publicerat av: