PostNord bjuder in till inspirationsdag

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Den 10 april arrangerar PostNord en inspirationsdag om 3d-printing för företag. – 3d-printing skapar enorma möjligheter, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Initiativet till en inspirationsdag kommer efter att PostNord under förra året inledde ett samarbete med GKN Additive, som arbetar med 3d-print riktat åt bland annat flyg- och fordonsbranschen. Samarbetet har öppnat dörren för PostNord att börja leverera 3d-printade delar i metall.

3d-print kortar ledtiderna från produktion till konsument betydligt, samtidigt som behovet av lagerhållning minskar. 3d-print gör det också möjligt att producera exakt det som behövs – när det behövs, skriver PostNord på sin hemsida.

3d-printing skapar enorma möjligheter för företag att i grunden förändra hur man hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi är glada över den starka samarbetspartner vi har i GKN, som delar vår vision om att frigöra potentialen i 3d-printing för framtidens leverantörskedjor i Norden, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Ylva Ekborn, vd för Postnord Strålfors Group. 

Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Under dagen talar bland annat Markus Josten, global sales director am GKN Additive, om hur 3d-print i metall påverkar konventionell tillverkningsteknik. Lena Gordon Murkes, MD radiology på Nya Karolinska Sjukhuset talar om hur sjukhuset använder 3d-print i vården. Lisbet Karlsson, head of technology på PostNord Group talar om framtidens logistik med 3d. Utöver detta kommer ämnen som SJ:s investering i det digitala och hur 3d-print bidrar samt design guidelines finnas med på schemat.

Inspirationsdagen riktar sig åt personer som är intresserade av – eller arbetar med 3d-print, supply chain eller logistik. Eventet tar plats i Solna den 10 april och anmälan krävs då det finns ett begränsat antal platser.

Läs mer här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: