PostNord bjuder in till inspirationsdag

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Den 10 april arrangerar PostNord en inspirationsdag om 3d-printing för företag. – 3d-printing skapar enorma möjligheter, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Initiativet till en inspirationsdag kommer efter att PostNord under förra året inledde ett samarbete med GKN Additive, som arbetar med 3d-print riktat åt bland annat flyg- och fordonsbranschen. Samarbetet har öppnat dörren för PostNord att börja leverera 3d-printade delar i metall.

3d-print kortar ledtiderna från produktion till konsument betydligt, samtidigt som behovet av lagerhållning minskar. 3d-print gör det också möjligt att producera exakt det som behövs – när det behövs, skriver PostNord på sin hemsida.

3d-printing skapar enorma möjligheter för företag att i grunden förändra hur man hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi är glada över den starka samarbetspartner vi har i GKN, som delar vår vision om att frigöra potentialen i 3d-printing för framtidens leverantörskedjor i Norden, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Ylva Ekborn, vd för Postnord Strålfors Group. 

Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Under dagen talar bland annat Markus Josten, global sales director am GKN Additive, om hur 3d-print i metall påverkar konventionell tillverkningsteknik. Lena Gordon Murkes, MD radiology på Nya Karolinska Sjukhuset talar om hur sjukhuset använder 3d-print i vården. Lisbet Karlsson, head of technology på PostNord Group talar om framtidens logistik med 3d. Utöver detta kommer ämnen som SJ:s investering i det digitala och hur 3d-print bidrar samt design guidelines finnas med på schemat.

Inspirationsdagen riktar sig åt personer som är intresserade av – eller arbetar med 3d-print, supply chain eller logistik. Eventet tar plats i Solna den 10 april och anmälan krävs då det finns ett begränsat antal platser.

Läs mer här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är
betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: