PostNord bjuder in till inspirationsdag

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Postnord har under en längre tid satsat på hur man kan använda 3d-print för att förbättra leverantörskedjan.

Den 10 april arrangerar PostNord en inspirationsdag om 3d-printing för företag. – 3d-printing skapar enorma möjligheter, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Initiativet till en inspirationsdag kommer efter att PostNord under förra året inledde ett samarbete med GKN Additive, som arbetar med 3d-print riktat åt bland annat flyg- och fordonsbranschen. Samarbetet har öppnat dörren för PostNord att börja leverera 3d-printade delar i metall.

3d-print kortar ledtiderna från produktion till konsument betydligt, samtidigt som behovet av lagerhållning minskar. 3d-print gör det också möjligt att producera exakt det som behövs – när det behövs, skriver PostNord på sin hemsida.

3d-printing skapar enorma möjligheter för företag att i grunden förändra hur man hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi är glada över den starka samarbetspartner vi har i GKN, som delar vår vision om att frigöra potentialen i 3d-printing för framtidens leverantörskedjor i Norden, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Ylva Ekborn, vd för Postnord Strålfors Group. 

Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

Under dagen talar bland annat Markus Josten, global sales director am GKN Additive, om hur 3d-print i metall påverkar konventionell tillverkningsteknik. Lena Gordon Murkes, MD radiology på Nya Karolinska Sjukhuset talar om hur sjukhuset använder 3d-print i vården. Lisbet Karlsson, head of technology på PostNord Group talar om framtidens logistik med 3d. Utöver detta kommer ämnen som SJ:s investering i det digitala och hur 3d-print bidrar samt design guidelines finnas med på schemat.

Inspirationsdagen riktar sig åt personer som är intresserade av – eller arbetar med 3d-print, supply chain eller logistik. Eventet tar plats i Solna den 10 april och anmälan krävs då det finns ett begränsat antal platser.

Läs mer här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Bromsok i titan tål tusen grader

Bugattis bilmodell Chiron blir unik med världens första 3d-utskrivna bromsok, skriver Popular Science. Enligt Bugatti är titankomponenten den största i sitt slag som tillverkats med SLS-tekniken.

Publicerat av: 

Konferens med metallfokus

Den 25–27 november arrangeras konferensen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Örebro. Här ska besökarna kunna tanka en massa kunskap om additiv tillverkning av metall.

Publicerat av: 

Flygutsläpp i fokus för GKN Aerospace

EU:s klimatmål för år 2050 är att halvera flygutsläppen. Men för att detta ska bli verklighet krävs en rad olika åtgärder. GKN Aerospace, som är Sveriges största civila flygindustri, ser additiv tillverkning som en del i att nå målet.

Publicerat av: 

Forskning nära hjärtat

Miljoner människor i världen är i behov av en hjärttransplantation. Nu har forskare tagit nästa steg för att kunna 3d-printa ett människohjärta i full storlek. 

Publicerat av: 

MakerBot lanserar Method X

– Method X vänder sig till den som vill ta steget upp till en pålitlig professionell skrivare från de enklare lågprisskrivarna, säger Evald Ottosson på Protech som är svensk återförsäljare.

Publicerat av: 

Så blir kaffesäckar kajaker

Vad sägs om att ta en tur i en 3d-printad kajak? Det Värmlandsbaserade företaget Melker of Sweden tillverkar nu kajaker, longboards och ståbrädor för paddling (SUPar) av restmaterial som sågspån och kaffesäckar från Löfbergs.

Publicerat av: 

De 3d-printar magnetisk vätska

Ett forskningsteam i USA lyckades, av misstag, 3d-printa droppar med permanenta magnetiska egenskaper. Framstegen öppnar dörren för en rad användningsområden, både inom medicin och elektronik.

Publicerat av: 

Designbyrå stärker produktutveckling med 3d-skrivare

Den svenska industridesign-byrån Splitvision Design är först i Sverige med att investera i en Figure 4-lösning från 3D Systems. – Produktionen blir bättre och mer kontrollerbar ju mer ansvar vi tar inom tillverkningen, säger Lukass Legzdins, R&D-chef på Splitvision.

Publicerat av: 

Sandvik gör skarpt förvärv

Sandvik förvärvar en andel om 30 procent i det italienska bolaget Beam IT. – Investeringen i Beam IT kompletterar vårt befintliga erbjudande, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Publicerat av: 

Graphmatech lanserar nytt material

Graphmatech, ett svenskt startup företag inom materialteknologi, släpper ett nytt hybridmaterial med namnet Aros Create. Fler produkter kommer snart, säger doktor Mamoun Taher, vd på Graphmatech.

Publicerat av: