Formlabs släpper två nya skrivare

Formlabs lanserar två nya 3d-skrivare

I veckan lanserade Formlabs två nya 3d-skrivare för industriell användning, Form 3 och Form 3L. – De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, säger Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan som är Formlabs svenska återförsäljare. 

Skillnad i byggyta mellan Form 3 och Form 3L. Foto via Formlabs.

Det är nästan tre år sedan som Formlabs släppte 3d-skrivaren Form 2. Nu lanserar de två nya modeller, Form 3 och Form 3L. Den sistnämnda är företagets första skrivare för de större volymerna och har en fem gånger så stor byggyta som den lite mindre Form 3. Byggvolymen för Form 3 är 14,5 x 14,5 x 18,5 centimeter, medan Form 3L har en byggyta på 30 x 33,5 x 20 centimeter. 

Tekniken i båda modellerna baseras på en linjär laserilluminering. Till skillnad från Form 3 är Form 3L utrustad med dubbla lasermoduler för högre utskriftshastighet. Se hur LFS-tekniken fungerar här:

Kan komma att öka användningsområden
3D Verkstaden På bilden: Foto: Magnus Sandberg

Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan. Foto: Magnus Sandberg

 

– Som nordisk distributör för Formlabs marknadsledande 3d-skrivare med SLA-teknik är vi väldigt glada över att välkomna de nya modellerna Form 3 och den större Form 3L till utbudet. De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, Low Force Stereolithography, som ger ännu bättre ytfinish och använder mindre stödstruktur, vilket ger ett fantastiskt resultat, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

– Och med Form 3L finns äntligen en modell för användare som behöver lite större utskrifter, det kommer öka användningsområden och applikationer markant.

3DVerkstan kommer preliminärt att börja leverera Form 3 i juni 2019, till ett paketpris från cirka 34 640 kronor och Form 3L i januari 2020 från 98 692 kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS firar 30 år med 3d-print

EOS firar 30 år inom den additiva tillverkningsbranschen. I dag har de över 1 200 anställda över hela världen. Men hur tänker de tackla den alltmer konkurrerande marknaden i framtiden?

Publicerat av: 

InkClub vidgar vyerna

Det svenska e-handelsföretaget InkClub, som framför allt är kända för sina bläckpatroner och lasertoners, ger sig nu in på marknaden för 3d-utskrift. Företaget förvärvar huvuddelen av Prima Printer Nordic AB.

Publicerat av: 

Protolabs börjar erbjuda
kopparutskrifter

Protolabs lanserar en tjänst för 3d-utskrifter av legerad koppar. – Det innebär att ingenjörer nu kan få ut koppardelar på marknaden snabbare och mer kostnadseffektivt, säger Andrea Landoni, Product Manager på Protolabs.

Publicerat av: 

3d-printad utställning av återvunnet skräp

Den 25 maj invigs världens första 3d-printade utställning vars föremål är tillverkade av återvunnet material. – Konceptet gör utställningen världsunik i sin framställning, skriver Bohusläns museum i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

3D Center får fler HP-skrivare

Den svenska HP-leverantören 3D Center breddar portföljen med flera 3d-skrivarmodeller från tillverkaren. – Vi ser helt nya möjligheter inom produktutveckling och prototyper, säger vd Ulf Qviberg.

Publicerat av: 

Formlabs släpper två nya skrivare

I veckan lanserade Formlabs två nya 3d-skrivare för industriell användning, Form 3 och Form 3L. – De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, säger Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan som är Formlabs svenska återförsäljare. 

Publicerat av: 

Nu kan du printa i pantone

Stratasys inför Pantones färger i två av sina 3d-skrivarsystem. Detta ska ge designer möjligheten att arbeta med samma färgskala var i världen en än befinner sig. 

Publicerat av: 

Siemens och Interspectral utvecklar ny mjukvara

Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång och visualiseringsföretaget Interspectral i Norrköping har utvecklat mjukvaran AM Explorer. Enligt företagen kommer mjukvaran göra att Siemens kan utforska stora mängder 3d-data.

Publicerat av: 

Framsteg i projekt – flera materialblandningar får grönt ljus

De fem aktörerna, Sveaskog, BLB Industries, Nefab, EcoRub och Swerea SICOMP, beviljades 4,1 miljoner kronor från det strategiska innovationsprogrammet Bioinnovation under förra året. Nu meddelar de att projektet har identifierat flera materialblandningar som fungerar i printern.

Publicerat av: 

De 3d-printar fasader som fastnar

För arkitekter finns flera fördelar med att använda sig av additiv tillverkning. Enligt det tyska bygg- och techföretaget Aectual som 3d-printar för arkitekter, börjar utskrifter i de större formaten att lämna sin experimentella fas och äntra den verkliga världen.

Publicerat av: 

Protech breddar produktportföljen

Protech utökar produktsortimentet med 3d-skrivare för metall frånXact Metal. – Vi på Protech kan nu erbjuda en 3d-skrivare för metall runt en miljon kronor, säger vd Anders Brask.

Publicerat av: