Formlabs släpper två nya skrivare

Formlabs lanserar två nya 3d-skrivare

I veckan lanserade Formlabs två nya 3d-skrivare för industriell användning, Form 3 och Form 3L. – De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, säger Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan som är Formlabs svenska återförsäljare. 

Skillnad i byggyta mellan Form 3 och Form 3L. Foto via Formlabs.

Det är nästan tre år sedan som Formlabs släppte 3d-skrivaren Form 2. Nu lanserar de två nya modeller, Form 3 och Form 3L. Den sistnämnda är företagets första skrivare för de större volymerna och har en fem gånger så stor byggyta som den lite mindre Form 3. Byggvolymen för Form 3 är 14,5 x 14,5 x 18,5 centimeter, medan Form 3L har en byggyta på 30 x 33,5 x 20 centimeter. 

Tekniken i båda modellerna baseras på en linjär laserilluminering. Till skillnad från Form 3 är Form 3L utrustad med dubbla lasermoduler för högre utskriftshastighet. Se hur LFS-tekniken fungerar här:

Kan komma att öka användningsområden
3D Verkstaden På bilden: Foto: Magnus Sandberg

Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan. Foto: Magnus Sandberg

 

– Som nordisk distributör för Formlabs marknadsledande 3d-skrivare med SLA-teknik är vi väldigt glada över att välkomna de nya modellerna Form 3 och den större Form 3L till utbudet. De använder en ny unik SLA-teknik som kallas LFS, Low Force Stereolithography, som ger ännu bättre ytfinish och använder mindre stödstruktur, vilket ger ett fantastiskt resultat, säger Daniel Ljungstig, vd 3DVerkstan.

– Och med Form 3L finns äntligen en modell för användare som behöver lite större utskrifter, det kommer öka användningsområden och applikationer markant.

3DVerkstan kommer preliminärt att börja leverera Form 3 i juni 2019, till ett paketpris från cirka 34 640 kronor och Form 3L i januari 2020 från 98 692 kronor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: