Cellink vinner designpris

Cellink tilldelas Stora Designpriset 2019 för sin bioskrivare BIO X. En betydande vinst för oss och BIO X, säger Anton Andren, hardware project manager på Cellink.

Bioskrivartillverkaren Cellink tilldelas Stora Designpriset 2019. Ett pris som årligen delas ut av arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen. Tanken med priset är att uppmärksamma affärsframgångar som bäddats av ett integrerat och konsekvent designarbete. Såhär löd juryns motivering:

Cellink har inte bara lyckats bygga en revolutionerande bioskrivare, utan har också tillgängliggjort den för forskare genom ett omfattande kostnadseffektivt samarbete. Genom en smart futuristisk design som har en låg tröskel i användning har man bäddat för att lösa komplexa problem.

Erik Gatenholm, vd Cellink.

Erik Gatenholm, vd Cellink.

Printar mänsklig vävnad

BIO X är en 3d-skrivare som skriver ut mänsklig vävnad genom biobläck. Produkten används bland annat som en lösning för att göra medicinska tester av olika slag på mänsklig vävnad. Designen har tagits fram i samarbete med Semcon

En betydande vinst för oss och BIO X. Med väldesignad mjukvara och funktionell produktdesign har BIO X möjliggjort att nå ut med 3d-bioprinting till hundratals labb världen över, säger Anton Andren, hardware project manager på Cellink.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.