3D Meetup intar Sundspärlan för tredje gången

Förra årets 3D Meetup i Helsingborg gick över förväntan enligt arrangörerna.

Förra årets 3D Meetup gick över förväntan enligt arrangörerna.

Den 27–28 april går den tredje omgången av evenemanget 3D Meetup av stapeln. – Detta år har vi med inslag av mat, i form av printade pannkakor och ett större fokus på funktionella utskrifter, berättar Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör.

Förra året blev 3D Meetup en succé enligt arrangörerna, och totalt lockade eventet 700 besökare från 14 olika länder till Sundspärlans lokaler i Helsingborg. Utställare varvades med 3d-entusiaster på hobbynivå och kärleken till 3d-printing i lokalen gick nästan att ta på. I år förväntar sig arrangörerna att närmare 1 000 personer kommer besöka eventet.

Vilken är er vision för eventet i år?

Visionen för i år är att sprida tekniken ytterligare och visa möjligheterna för allmänheten. Till exempel så har vi detta år med inslag av mat, i form av printade pannkakor och ett större fokus på funktionella utskrifter så som proteslösningar, berättar Jonathan Lundström som är medgrundare till 3D Meetup och fortsätter:

– Vi har även ett samarbete med IM och Humanium där de kommer berätta mer om deras initiativ för att återvinna vapen och printa nya grejor med metallen. Vi vill helt enkelt sprida kunskapen om additiv tillverkning, visa vad som är möjligt och utbilda den breda massan. 

Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör av 3D Meetup. 

Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör av 3D Meetup.

Vad är nytt för i år?

– Nytt för i år är bland annat lite nya utställare och större företag samt vårt fokus på funktionella prints och vad man kan göra mer tekniken, snarare än endast fjolårets lite mer nördiga approach. Vi har mycket folk som ställer ut projekt där de använt 3s-printing som ett verktyg för att tillverka något, till exempel allt från 3s-printade R/C fordon till funktionella proteser och så vidare.

Berätta lite om årets utställare och vad de kommer visa?

– Några av utställarna i år är 3D Prima, Northway Partner, Bondtech, add:north, Dremel, BURMS, 3DVerkstan, 3D Center, Network Innovation, Skymaker med flera. De kommer att visa upp sina produkter och idka försäljning på plats, berättar Jonathan och fortsätter: 

– Spännande är också att vi får se skrivare och produkter från bolag med lite mer industrifokus, som till exempel Markforged Metal X från 3DVerkstan eller resinskrivare med större byggytor från Burms. Northway Partner kommer tillsammans med Holygon att visa upp och föreläsa om SketchUp och vi förväntas se mycket av add:norths intressanta material som bygger på spillmaterial från träindustrin.

Läs mer om dagen här.

Så såg det ut under 3D Meetup 2018:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Addema investerar för framtiden

Servicebyrån Addema i Jönköping investerar i nya maskiner för efterbehandling. – Det är ett sätt för oss att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga, säger Claes Sjödahl delägare.

Publicerat av: 

MakerBot släpper specialmaterial

MakerBot utökar materialportföljen med ett nytt specialmaterial till sin 3d-skrivare MakerBot Method. – Våra kunder har bett om ett material som kan användas för en rad olika applikationer som kräver styrka och hållbarhet, berättar MakerBots vd Nadav Goshen.

Publicerat av: 

”Fler tittar på att 3d-printa reservdelar”

3d-teknikleverantören Protech var på plats under Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att möta kunder och diskutera vilken riktning branschen tar. – Fler och fler tittar på att 3d-printa reservdelar, jiggar, fixturer och mättolkar, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Publicerat av: 

Han blir ny kommunikationschef på ExOne

Från tryckmaskiner till 3d-skrivare. ExOne, en global leverantör av 3d-skrivare och tillbehör, tillsätter nu posten som kommunkationschef med Charlie Grace. Med sig in i företaget tar han med 25 års erfarenhet från bland annat den grafiska branschen.

Publicerat av: 

De ska 3d-printa ett samhälle

I sommar ska ett projekt bli verklighet i Latinamerika, där målet är att skapa ”världens första 3d-utskrivna samhälle”. Detta för att minska antal hemlösa i landet.

Publicerat av: 

Grafen i fokus för nytt projekt

Marknaden för metallpulver växer med mer än 20 procent varje år. Nu startar ett nytt projekt som ska undersöka hur industrikomponenter kan göras starkare genom att tillsätta grafenpulver. 

Publicerat av: 

ABB och RISE tror på robotar

ABB och RISE drog en del blickar till sig under veckans Plastteknik-mässa i Malmö. – Vi tror att det kommer bli vanligare att använda en robot som 3d-skrivare, säger Anders Spaak, ingenjör på ABB.

Publicerat av: 

Prototal ser viljan att serietillverka

Prototal har sett en förändring i efterfrågan sedan de investerade i nya 3d-skrivare från HP. – Det har växt mycket det senaste året och ökar hela tiden, säger Jonas Sandwall, marknadschef Prototal.

Publicerat av: 

3D Center: ”Den har sålt jättebra”

3D Center var på plats på Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att träffa kunder och visa upp några av sina maskiner. – Kodak-skrivaren har sålt jättebra, säger Pierre Harrysson från 3D Center. 

Publicerat av: