3D Meetup intar Sundspärlan för tredje gången

Förra årets 3D Meetup i Helsingborg gick över förväntan enligt arrangörerna.

Förra årets 3D Meetup gick över förväntan enligt arrangörerna.

Den 27–28 april går den tredje omgången av evenemanget 3D Meetup av stapeln. – Detta år har vi med inslag av mat, i form av printade pannkakor och ett större fokus på funktionella utskrifter, berättar Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör.

Förra året blev 3D Meetup en succé enligt arrangörerna, och totalt lockade eventet 700 besökare från 14 olika länder till Sundspärlans lokaler i Helsingborg. Utställare varvades med 3d-entusiaster på hobbynivå och kärleken till 3d-printing i lokalen gick nästan att ta på. I år förväntar sig arrangörerna att närmare 1 000 personer kommer besöka eventet.

Vilken är er vision för eventet i år?

Visionen för i år är att sprida tekniken ytterligare och visa möjligheterna för allmänheten. Till exempel så har vi detta år med inslag av mat, i form av printade pannkakor och ett större fokus på funktionella utskrifter så som proteslösningar, berättar Jonathan Lundström som är medgrundare till 3D Meetup och fortsätter:

– Vi har även ett samarbete med IM och Humanium där de kommer berätta mer om deras initiativ för att återvinna vapen och printa nya grejor med metallen. Vi vill helt enkelt sprida kunskapen om additiv tillverkning, visa vad som är möjligt och utbilda den breda massan. 

Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör av 3D Meetup. 

Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör av 3D Meetup.

Vad är nytt för i år?

– Nytt för i år är bland annat lite nya utställare och större företag samt vårt fokus på funktionella prints och vad man kan göra mer tekniken, snarare än endast fjolårets lite mer nördiga approach. Vi har mycket folk som ställer ut projekt där de använt 3s-printing som ett verktyg för att tillverka något, till exempel allt från 3s-printade R/C fordon till funktionella proteser och så vidare.

Berätta lite om årets utställare och vad de kommer visa?

– Några av utställarna i år är 3D Prima, Northway Partner, Bondtech, add:north, Dremel, BURMS, 3DVerkstan, 3D Center, Network Innovation, Skymaker med flera. De kommer att visa upp sina produkter och idka försäljning på plats, berättar Jonathan och fortsätter: 

– Spännande är också att vi får se skrivare och produkter från bolag med lite mer industrifokus, som till exempel Markforged Metal X från 3DVerkstan eller resinskrivare med större byggytor från Burms. Northway Partner kommer tillsammans med Holygon att visa upp och föreläsa om SketchUp och vi förväntas se mycket av add:norths intressanta material som bygger på spillmaterial från träindustrin.

Läs mer om dagen här.

Så såg det ut under 3D Meetup 2018:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: