3D Meetup intar Sundspärlan för tredje gången

Förra årets 3D Meetup i Helsingborg gick över förväntan enligt arrangörerna.

Förra årets 3D Meetup gick över förväntan enligt arrangörerna.

Den 27–28 april går den tredje omgången av evenemanget 3D Meetup av stapeln. – Detta år har vi med inslag av mat, i form av printade pannkakor och ett större fokus på funktionella utskrifter, berättar Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör.

Förra året blev 3D Meetup en succé enligt arrangörerna, och totalt lockade eventet 700 besökare från 14 olika länder till Sundspärlans lokaler i Helsingborg. Utställare varvades med 3d-entusiaster på hobbynivå och kärleken till 3d-printing i lokalen gick nästan att ta på. I år förväntar sig arrangörerna att närmare 1 000 personer kommer besöka eventet.

Vilken är er vision för eventet i år?

Visionen för i år är att sprida tekniken ytterligare och visa möjligheterna för allmänheten. Till exempel så har vi detta år med inslag av mat, i form av printade pannkakor och ett större fokus på funktionella utskrifter så som proteslösningar, berättar Jonathan Lundström som är medgrundare till 3D Meetup och fortsätter:

– Vi har även ett samarbete med IM och Humanium där de kommer berätta mer om deras initiativ för att återvinna vapen och printa nya grejor med metallen. Vi vill helt enkelt sprida kunskapen om additiv tillverkning, visa vad som är möjligt och utbilda den breda massan. 

Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör av 3D Meetup. 

Jonathan Lundström, medgrundare och arrangör av 3D Meetup.

Vad är nytt för i år?

– Nytt för i år är bland annat lite nya utställare och större företag samt vårt fokus på funktionella prints och vad man kan göra mer tekniken, snarare än endast fjolårets lite mer nördiga approach. Vi har mycket folk som ställer ut projekt där de använt 3s-printing som ett verktyg för att tillverka något, till exempel allt från 3s-printade R/C fordon till funktionella proteser och så vidare.

Berätta lite om årets utställare och vad de kommer visa?

– Några av utställarna i år är 3D Prima, Northway Partner, Bondtech, add:north, Dremel, BURMS, 3DVerkstan, 3D Center, Network Innovation, Skymaker med flera. De kommer att visa upp sina produkter och idka försäljning på plats, berättar Jonathan och fortsätter: 

– Spännande är också att vi får se skrivare och produkter från bolag med lite mer industrifokus, som till exempel Markforged Metal X från 3DVerkstan eller resinskrivare med större byggytor från Burms. Northway Partner kommer tillsammans med Holygon att visa upp och föreläsa om SketchUp och vi förväntas se mycket av add:norths intressanta material som bygger på spillmaterial från träindustrin.

Läs mer om dagen här.

Så såg det ut under 3D Meetup 2018:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: