Armani stegar in i framtiden

 

Det italienska modehuset Emporio Armani har använt sin kreativitet på ett helt nytt sätt i ett av sina senaste reklamkoncept. Tillsammans med den industriella fotografistudion Colorzenith, har de använt additiv tillverkning för att addera det där lilla extra. 

Massivits senaste storformatsskrivare, Massivit 1800 Pro.

Massivits senaste storformatsskrivare för 3d-print, Massivit 1800 Pro.

Reklamkonceptet är för Armanis nya sportsko. Genom att addera en 20-kilos 3d-utskriven sko till den stora reklamskylten, ser det ut som att modellen tar ett kliv ut från tavlan. Totalt mäter skylten hela 24 x 14 meter. För att skriva ut en så stor accessoar har Colorzenith använt sig av en storformats 3d-skrivare från Massivit.

Tekniken som använts är Massivits egna Gel Dispensing Printing. Med denna extruderas en särskild gel som härdas med uv-ljus. Företaget är känt för sina storformatsutskrifter som bland annat används som butiksinteriör. För att få skon att se verklig ut har den efterbehandlats och färglagts.

Enligt Colorzeniths vd Aldo Neri, ger tillägget på reklamskylten ett helt annat liv och skapar en dynamik som leder till både engagemang och spänning.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Xerox överväger förvärv av HP

Xerox överväger ett förvärv av rivalen HP, rapporterar Wall Street Journal. Även om affären hittills bara är spekulationer beskriver tidningen den som ett drag som kommer ”förena två bleknande teknikstjärnor”. 

Publicerat av: 

PET-flaskor omvandlas till
flygverktyg

Varje år omhändertas flera ton plastflaskor från flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol. Nu börjar flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines återvinna PET-flaskorna för att 3d-printa verktyg som kan användas vid reparation och underhåll av flygplanen.

Publicerat av: 

3d-printing växer inom
oljeindustrin

I en rapport från konsultbolaget GlobalData väntas oljeindustrin omsätta runt 60 miljarder kronor år 2030. Enligt rapporten är utvecklingen av 3d-printing av metall en nyckel till industrins framgång.

Publicerat av: 

Prototal köper upp Acron Formservice

Den Anderstorpsbaserade servicebyrån Acron köps upp av Prototal. – Förvärvet av Acron kompletterar våra satsningar inom additiv tillverkning i Jönköping och i Ystad, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

Publicerat av: 

De lanserar fiberskrivare

Desktop Metal släpper en ny 3d-skrivare för utskrifter i fiberkomposit. Denna gång handlar det om skrivbordsmodellen Fiber, där företaget har integrerat en mikro-AFP-teknik med lager-på-lager tekniken FFF. 

Publicerat av: 

De breddar materialutbudet

Skrivartillverkaren Stratasys lanserar två nya material, det nylon-baserade termoplasten Diran 410MF07 och den PEKK-baserade termoplasten Antero 840CN03.

Publicerat av: