Designguide för metallprint

Markforged har tagit fram en designguide för ingenjörer som designar för 3d-utskrifter i metall. Då den här typen av 3d-utskrift ökar anser Markforged att det är av största vikt att ingenjörer lär sig att designa specifikt för denna process.

Markforged har tagit fram en designguide för ingenjörer som designar för 3d-utskrifter i metall. Då den här typen av 3d-utskrift ökar, anser Markforged att det är av största vikt att ingenjörer lär sig att designa specifikt för denna process. Utan att förstå de grundläggande principerna och begränsningarna med tekniken, är risken stor att man tillverkar delar som inte fungerar.

Referensguiden tar dig igenom de viktigaste förberedelserna för 3d-utskrift i metall, trots att den är speciellt utformad för företagets egen Markforged Metal X 3d-skrivare. Innan guiden kan laddas ned måste du fylla i dina kontaktuppgifter.

Guiden visar hur du:

  • Lägger till en strategi för att optimera dina mönster för metallutskrifter.
  • Lär dig de bästa metoderna och strategierna för tvätt och sintring.
  • Förstår metallval och efterbehandlingsalternativ.

 

Du kan ladda ner guiden via Markforgeds hemsida.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: