3D Center: “Den har sålt jättebra”

Casper Rosén, Lisa Antonsson och Pierre Harrysson.

Casper Rosén, Lisa Antonsson och Pierre Harrysson.

3D Center var på plats på Plastteknik Nordic i Malmö den 8–9 maj för att träffa kunder och visa upp några av sina maskiner. Förutom att visa upp den senaste HP-maskinen för plastutskrifter i fullfärg, Jet Fusion 580, hade de även skrivbordsmodellen Kodak Portrait 3d Printer på plats.

– Kodak-skrivaren har sålt jättebra. Den är bra för företag som inte själva vill göra så mycket inställningar utan vill ha en driftsäker och repeterbar 3d-skrivare som de kan lita på, berättar Pierre Harrysson från 3D Center.

 

Kodak Portrait 3d Printer.

Kodak Portrait 3d Printer.

Överlag är teamet nöjda med mässan och har träffat kunder inom en rad olika områden. Utan att avslöja för mycket om de senaste HP-maskinerna för industriell tillverkning, som släpptes den 9 maj, är de som återförsäljare glada över utökningen i HP:s produktportfölj.

Här kan du läsa mer om HP:s senaste lansering.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: